Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Csontritkulás 37 évesen. Mitől lehet? fórum

Csontritkulás 37 évesen. Mitől lehet? (tudásbázis kérdés)


1 2
jan. 21. 17:45

Csak átfutottam a kommenteket, de úgy látom, hogy nem említette senki a pajzsmirigy alulmukodest.

Ez nagymértékű D vitamin hianyt okozhat, valamint a víz visszatartását a szervezetben, magas koleszterin szintet, vashianyt és fáradtságot, súlygyarapodást stb.

Ha jol lattam, neked ezekből fennáll 2-3.

Érdemes lenne egy ilyen irányú labort is csináltatni.

Nekem pl. 6.1-es tsh szint mellett (ami nem számít túl rossznak) olyan szintű d vitamin hiányom volt, hogy a doki heti 20000 egységnyi pótlást írt elő.

jan. 11. 21:45
És sok mozgás.
40. Bözsi néni (válaszként erre: 9. - 4ab67f870d)
jan. 11. 21:41

Tekintve, hogy az epekövek jó része koleszterinkő, igen.

Ne egyél annyi tejterméket, csökkenni fog a koleszterinszint. Plusz sok fokhagyma.

39. globus
jan. 10. 11:34
Felszívódási zavar, bélboholy pusztulás, pl. coeliakia.
jan. 10. 09:07
vitaminhianya okozza.mint az elottem levo hozzaszolo is leirta igen calcium kell tobb a szervezetedben.
2008. jún. 11. 11:17

Kalcium készítmény szedése,valamint hetente 1-szer kocsonya,naponta házi tej,túró,húsleves ajánlott.

KALCIUM – AZ ÉLET FORRÁSA


A kalcium az élet forrása


A kalcium a test legalapvetőbb ásványi anyaga. Szükséges az anyagcseréhez, az idegi átvitel szabályozza a szívdobbanásokat, az izomtónust, az idegi ingerlékenységet. 20 éves kor után olyan problémával találjuk magunkat szemben, mint a kalcium-elégtelenség, az elégtelen kalciumbevitel. Ez éves viszonylatban 1%-nyi csontveszteséget jelent. Az 50 éves kor után az összes csontkalcium-veszteség 30%, a 70 év után meg már 50% lesz.

A kalciumelégtelenség korai szimptómai a fáradékonyság, izzadás, koncentrációhiány, rossz étvágy, székrekedés, álmatlanság, lábgörcs, stb. Ha ezek a tümetek megjelennek és ninem megfelelő a kalcium-bevitelünk, akkor más betegségek is megjelenhetnek.


AZ ORVOSTUDOMÁNY KIMUTATTA:


A kalciumhiány 109-féle betegséget okozhat. Az angolkórban szenvedő gyermekek , kb. 20-50%-a azért beteg, mert kalciumhiányos. A Föld lakóinak kb. 10%-a kalciumhiánytól szenved!


A KRÓNIKUS KALCIUMHIÁNY MEGSZÜNTETÉSE AZ ALÁBBI PROBLÉMÁKAT VÁLTJA KI:


Gyermekeknél: éjszakai rémálmok, kialvatlanság, „X-láb”, „O-láb, angolkór, csontok rendellenességei, stb.

Serdülőknél: angolkór, rossz sporteredmények, fáradékonyság, kialvatlanság, koncentrációhiány, egyoldalú étkezés, fogkő, rossz fogak, hajlam a könnyű megfázásra, allergia, stb.

Felnőttek: fáradékonyság, angolkór, kimerültség, gyors megfázás, allergia stb.

Terhes nők: görcsök, izületi fájdalmak, ödéma, terhesség előidézte magas vérnyomás, stb.


Idősebbeknél: a kalciumhiány görcsökhöz, csontritkuláshoz, csonteltorzuláshoz, csonttöréshez és deformációhoz, magas vércukorhoz vezet, vesekövek, magas vérnyomás, szívbetegség alakulhat ki stb.A KALCIUM FELSZÌVÓDÁSA


A kalcium rossz felszívódása egy világméretű probléma. A kalcium a vékonybélben felszívódik. A kalciumnak meg kell emésztődnie a gyomorban, atomra és ionra kell szétesnie, még mielőtt felszívódik. A kalcium legjobban a közepes savas közegben szívódik fel. (pH7.0) Ha nő a pH-érték, oldhatatlan vegyületet fog képezni. A vékonybél pH értéke 7,2-2.8 között van, ezért némely kalcium oldhatatlanná válik és lerakódik a bél falára.


Ez a folyamat leblokkolja a kalcium felszívódását, ami hatással van a hasmenésre és a székrekedésre. Továbbiakban ez más tápanyagok felszívódását gátolhatja, (különösképpen az ásványi anyagokét és vitaminokét). Az oxalsav és azok a természetes savaks, amelyek az ételünkből származnak, úgyszintén megakadályozhatják a kalcium felszívódását oldhatatlan kalcium oxalat és kalcium fitat létrehozásával.

36. Serry
2008. jún. 10. 14:32
Sajnos a táblázaokta ide nem tudom jól beilleszteni.
35. Serry
2008. jún. 10. 14:31

3.1. A nátrium élettani hatása és szerepe a szervezetben

Egészséges felnőtt szervezetének nátrium tartalma 95g. Az összes nátrium eloszlása a szervezeten belül:

Extrecelluláris:tér:98%

Intracelluláris: tér:2%

Az extrcelluláris nátriumból 55%-a a csontokban helyezkedik el.

Az emberi szervezet nátrium készletét meghatározza a nátrium:kálium:klór arány (mely1:1,5:1), és a folyadékbevitel mértéke.

Az extracelluláris tér kationjainak 90%-a nátrium. A nátrium kationként általában klorid ellenion mellett és a kalciummal együttesen határozza meg a sejten kívüli testnedvekben az ozmotikus nyomást, és a vízegyensúlyt szabályozza. A nátrium mennyiségének változása a folyadékterek változásával jár, minthogy az ozmotikus-nyomás változását folyadék áramlása kíséri. Végeredményben a szervezet nátrium-tartalma szabja meg a vízterek nagyságát is. Fontos szerepet tölt be a sav-bázis egyensúly fenntartásában is a nátrium, mint a legnagyobb mennyiségű "fix" kation. Végül a Na-K egyensúly szabja meg számos szerv működését. Az ion egyensúly feltétele a szívműködésnek, az izomműködésnek és valamennyi olyan folyamatnak, amelyben a membrán-potenciálnak szerepe van.

A csecsemők és kisgyermekek napi nátriumszükséglete 58mg. Az anyatej 161mg-ot tartalmaz, a tápszerekben átlagosan 160-400mg van, míg a tehéntejben 483mg található. A tényleges nátriumfelvétel kéthónaposnál fiatalabb csecsemőknél 300mg/nap, ami 12 hónapos korig 1000-1400mg értékre növekszik. Ez a mennyiség bőven fedezi a szükségletet. A biztonságos ellátáshoz 120-200mg bevitellel lehet számolni.

Egészséges felnőtt ember szervezetében a nátrium egyensúly fenntartásához alig kell több nátrium, mint a csecsemők minimális szükségleti értéke. Fokozott verejtékezéssel járó helyzetekben, amikor a vízvesztés eléri a napi 3 litert, akkor többlet nátriumbevitel szükséges. Ez általában 2-7g NaCl literenként.

A terhesség alatt a nátrium szükséglet 69mg/nap értékkel növekszik.

1. Táblázat. Napi nátrium szükséglet

Csoport Életkor Nátrium (mg)

Csecsemők0 - 6 hó 120

6 - 12 hó 200

Gyerekek1 - 3 év 225

4 - 6 év 300

7 - 10 év 400

Felnőtt 11 - 14 év 500

15 - 18 év 500

19 - 24 év 500

25 - 50 év 500

51 + 500

Terhesség 500


A vízfelvételt, az ivást a szomjúságérzés szabályozza. A szomjúságot a testnedvek ozmolaritásának növekedése és a vér térfogatának csökkenése hozza létre, de ebben szerepet játszik a száj nyálkahártyájának szárazsága és a hipertermia is.Vegyes táplálkozás esetén a táplálékkal felvett só elegendő a szervezet számára. A sófelvételben fontos szerepet játszanak az étkezési szokások és az étvágy. A táplálékkal bevitt nátrium a bélből teljes mértékben felszívódik. Főképp a középső és alsó ileumból. A nátrium mintegy 30%-ban Na+ -Cl- - kotranszporttal, ugyancsak 30%-ban szerves anyagok (glükóz ,aminosav stb.) kotranszportjával jut a chymusból az epithelsejtbe. A többi passzív diffúzió révén szívódik fel, éspedig jelentős részben paracellulárisan. Az epithelsejtből a basolaterális membránon keresztül aktív mechanizmussal (Na+-K--ATPáz) távozik. Ez a mechanizmus a nátriumion intracelluláris koncentrációjának csökkenése révén meghatározó szerepet játszik a bélüregből történő nátrium felvételben.

A nátrium 95%-ban a vizelettel, 4,5%-a széklettel, 0,5%-a az izzadsággal választódik ki. Nagyjából annyi nátrium választódik ki, mint amennyi a szervezetbe került. Naponta kb. 2-6g nátrium, illetve 6-15g NaCl megy át az anyagcsere-folyamaton.

Egészséges emberben az egyén nátrium-forgalmának szabályozója a vese kiválasztó működése.

A nátrium kiválasztás a glumeruláris filtráció és tubuláris reabsorptio útján szabályozódik. Utóbbi az aldoszteron hatástól függ. E két tényezőn kívül egy harmadikat is feltételeznek, mely pl. a nátriumot vesztő vese kiürítését okozza. Az aldoszteron szekréciót a vízterek nagysága szabályozza feltételezett volumen receptorok révén. Csökkent sófelvétel, fokozott só veszteség a vízterek csökkenése, aldoszteront mobilizál és csökken a Na-kiválsztás. Fokozott sófogyasztás, a víztér expansioja növeli a Na kiválasztását. Függ a Na-excretio a sav-bázis egyensúlyától is, az eltolódás savanyú irányba fix bázisok kiválasztásával, elsősorban Na-ion kiválasztásával jár. Ozmózisos diurezis folyamán Na választódik ki minden olyan anyaggal, amely az ozmotikus koncentrációt növeli (ureum, mannitol, glükóz). A mellékvesekéreg hormonok szabályozó szerepe tűnik ki mellékvesekéreg hormonok hiányában, Addison kórban. Ilyenkor a vizeletben nagyfokú Na-ürülés következik be, a plazma nátriumtartalma csökken, kálium tartalma nő. Mellékvesekéreg hiperfunkcioban viszont hypernatremia, hypokalemia keletkezik és csökken a vizelet Na-tartalma. A mellékvesekéreg hormonok közül legnagyobb mértékben az aldoszteron hat a Na-kiválasztásra, de mineralokortikoid hatásuk van egyéb hormonoknak is (hydrocotison). Na-retentioval járó kórós állapotokban (cardialis-decompenzáció, máj cirrhosis, nephrosis) ún. secunder hyperaldoszteronismust tételezünk fel, az aldoszteron szerepe azonban e kóros állapotokban nem tisztázott.

A sóbevitel jelentős fokozódását normális körülmények között hamarosan a sóürités arányos fokozódása követi, az új egyensúlyban a szervezet sótartalma (és az extracelluláris tér nagysága) csak mérsékelten emelkedik. Hasonló módon diuretikum hatására a sóürítés átmenetileg csökken, de változatlan sóbevitel mellet a sóürités egyenlege még a diuretikum jelenlétében normalizálódik, mérsékelten csökkent extracelluláris tér mellet. Az extracelluláris tér ezen változásai nem nagyok, még kevésbé a plazmatér változásai, de ezek a változások is jelentősek lehetnek a vérnyomás szabályozása szempontjából, a fokozott sóbevitelre kialakuló volumen-hipertensio. illetve a diuretikumok, antihipertenziv hatásának alapvető magyarázatában.

A vérben a nátrium nagy része a plazmában található, ahol koncentrácioja:136-145maeq/l. Az intracelluláris nátrium tartalom 10 maeq/l körül van. 145 maeq/l feletti nátrium tartalom hypernatremiat, 135 maeq/l alatt hypinatremiaról beszélünk. A vizelet nátriumtartalma igen tág határok között mozog. A vizelettel ürített nátrium mennyisége a Na-bevitel függvénye. Alacsony bevitel esetén a vesék visszatartják a nátriumot, ilyenkor a vizelet nátrium tartalma csökken. Nagy nátriumbevitelnél fokozódik a renalis nátrium szekréció, egyben a szomjúságérzet is fellép.

A nátrium kisebb mennyisében a verítékkel is kiválasztódik. A veríték átlagos nátrium tartalma kb. 600 mg/liter. Normál klimatikus viszonyok és fizikai terhelés mellett a szervezet a verítéken keresztül csak mintegy 50-100mg nátriumot veszít naponta. Magas hőmérsékletű és/vagy erősen páradús környezetben, illetve nehéz fizikális terhelés hatására azonban a napi nátriumleadás a verítéken keresztül eléri a 3-8g-ot is! Ilyenkor a szokásosnál nagyobb nátriumbevitel szükséges.

A tartósan 2- 3g napi szükségletet meghaladó mennyiségű Na-fogyasztás a szervezet ozmotikus viszonyainak megváltozása következtében több folyadék felvételére késztet, ami fokozott munkát ró a szívre, és a vesékre, elősegítve a magasvérnyomás kialakulását, és növelve a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

2008. jún. 10. 14:08
Köszönöm, szívesen elolvasom!
33. Serry (válaszként erre: 32. - Serry)
2008. jún. 9. 11:13

Az élettanilag szükséges konyhasó mennyisége nem több mint 5-6g naponta. Ezzel szemben az átlagos táplálkozási szokások mellett a bevitt napi mennyiség a különböző európai és amerikai populációkban ennek az értéknek a többszöröse. Hazai étrendünk mellett napi 5-10g, sőt 15g nátriumot is beviszünk a szervezetbe, ami elsősorban az ételek konyhasó tartalmából ered.


S teszem hozzá mi ennél általában többet is eszünk. Ami nem jó. Ha érdekel idemásolhatom azt is amit arról írtam le, hogy mi az élettzani jelentősége a Na-nak

32. Serry (válaszként erre: 31. - 4ab67f870d)
2008. jún. 9. 11:12

Persze van mindennek ellentábora is. lásd a vaj és margarin vitát is...

A sóról csak annyit írnék ide le neked saját szakdolgozatomból idéznék:

Egészséges felnőtt szervezetének nátrium tartalma 95g. Az összes nátrium eloszlása a szervezeten belül:

Extracelluláris:tér:98%

Intracelluláris: tér:2%

Az emberi szervezet nátrium készletét meghatározza a nátrium:kálium:klór arány, és a folyadékbevitel mértéke.

Vegyes táplálkozás esetén a táplálékkal felvett só elegendő a szervezet számára. A táplálékkal bevitt nátrium a bélből teljesen felszívódik.

A nátrium a vizelettel, a széklettel, és verejtékezéssel választódik ki. A vizelet kiválasztás a glumeruláris filtráció és tubuláris reabsorptio útján szabályozódik.

A Na szerepe a szervezetben sokrétű:

Meghatározza a sejten kívüli testnedvek ozmotikus nyomását, és szabályozza a vízegyensúlyt. Fontos szerepet tölt be a sav-bázis egyensúly fenntartásában is.

Jelentős szerepet tulajdonítanak a nátriumnak vérnyomás szabályozásában is. A gyakran tapasztalt elégtelen kálium és magnézium-felvétel erősíti az elfogadható mennyiség többszörösét kitevő nátriumbevitel okozta kockázatot.

Epidemiológiai felmérések és klinikai adatok támasztják alá, hogy a táplálkozással bevitt nátrium mennyisége és a vérnyomás között összefüggés áll fenn. Bizonyították, hogy ahol a lakosság több sót fogyaszt, mint pl. Japán egyes vidékein, ott a magas vérnyomás gyakrabban és súlyosabb formában jelentkezik. A túlzott sófogyasztás különösen olyan „nátriumérzékeny” egyéneknél szerepel vérnyomásemelő tényezőként, akik genetikai adottságuk következtében fokozottan érzékenyek a sófogyasztásra.


Az 1985-1988 között végzett Első Magyarországi Reprezentatív Táplálkozási Vizsgálat során kiderült, hogy a makroelemek közül a nátrium mennyisége az elfogadható háromszorosa-négyszerese férfiaknál, mintegy háromszorosa a nőknél. A kívánatos 2 g/nap-nál kisebb nátriumbevitelt a férfiaknál mindössze 6%-ban, a nőknél 15%-ban lehetett kimutatni. Az 1992-1994-ben végzett táplálkozási vizsgálatban a magyar férfiak átlagos nátrium bevitele 8,9g/nap, a nők esetében 6,3g/nap volt. A magyar táplálkozásra jellemző igen magas nátriumbevitel mintegy kétharmada nem a szokásokból, hanem az élelmiszerek nátriumtartalmából származik.


Az élettanilag szükséges konyhasó mennyisége nem több mint 5-6g naponta. Ezzel szemben az átlagos táplálkozási szokások mellett a bevitt napi mennyiség a különböző európai és amerikai populációkban ennek az értéknek a többszöröse. Hazai étrendünk mellett napi 5-10g, sőt 15g nátriumot is beviszünk a szervezetbe, ami elsősorban az ételek konyhasó tartalmából ered.


stb...

2008. jún. 9. 07:03

Kedves Serry! Sajnos a vízvisszatartásom folyamatosan megvan, így a vízhajtót nem hagyhatom el. Sajnos rengeteg gyógyszert kell szednem, ez csak egy belőlük. Az ízérzékelésemmel van valami gond, csak a nagyon erős ízeket érzem, ezért sózok meg, fűszerezek be mindent amit más készít - mert amit én készítek, az már eleve az én ízlésem szerint készül, soha nem kell utólag beletennem semmit. De pl. ha elmegyünk valahová enni (étkezde, étterem), a legtöbb dolgot sóznom kell, különösen a húsféléket, gombát... A salátát soha, mert azt általában eltalálják :-)) Amúgy van egy ismerősöm, természetgyógyász, ő meg pont az mondta két hete, hogy rosszul állnak hozzá az emberek a sóhoz manapság, ezért rengeteg gyenge idegrendszerű csecsemő születik, mert az anyuka egyszerűen nem fogyaszt elég nátriumot. Felnőttkorban is okozhat ez gondot. (Mondjuk rendszeresen vesznek vért és még soha nem volt magas a Na értékem...)

Már tényleg nem tudom, mit csináljak, mert mint alant is látod, van, aki szerint jók a tejtermékek, van, aki szerint nem. Van, aki szerint a magas koleszterin káros, más szerint nem is vegyem figyelembe... A sóval ugyanez a helyzet.

Kezdek nagggyon tanácstalan lenni :-)))

30. Serry (válaszként erre: 29. - 4ab67f870d)
2008. jún. 8. 20:25

Semmi gond:)) S ez a vizvisszatartás továbbra is fent áll?

Amit jó ha tudsz a sóról sózásról. Maga a só Na tartalma hozzájárul a vizvisszatartáshoz. Ugyanis a Na köti a szervezetben a vizet. Szerintem ha nem is hagyhatod el a vizhajtót, de kevesebb só fogyasztással biztosan csökkentheted a menyiségét. Ezt úgy valósíthatod meg, hogy amikor főzöl legyen elég az amit a készítéskor teszel bele, ne sózz után, csak ha kifejezetten iztelen lenne, nem pedig sótlan. Aztán a zöldségeket sem kell sózni és száműzheted a sós vajas kenyeret illetve a sós paprikás zsíros kenyeret is.

Ha pedig érdekel és nincs vesebetegséged akkor van egy Vivega nevű magyar csökkentett Na tartalmú fűszerkeverék, aminek ha a nevét beirod a keresőbe megtalállod a web-n és sok hasznosat olvashatsz róla. Ajánlom kipróbálni, de előbb konzultáálj a vízhajtot felíró orvosoddal róla.

2008. jún. 8. 19:37
Sherry, bocs, elírtam a nevedet :-((
2008. jún. 8. 19:36

Hát foszformérgezésben már nem fogok meghalni, mert az olajos magvaktól egyből kipattog a bőröm :-)) Majd eszem több sóskafélét és megnézem az ajánlott oldalakat is, köszönöm! Étrendkiegészítőt és gyógyszert addig nem szedek, míg az orvos el nem dönti, mi kell és abból mennyi.


Kedves Seery, vízhajtót lassan tíz éve szedek, azért kell, mert akkor Diane 35-öt szedtem és vízvisszatartás alakult ki. Orvos írta fel, hogy ne dagadjon be arcom, végtagjaim.

27. Serry
2008. jún. 8. 18:29

[link]

[link]

[link]


Kis adalék a tejhez. amiket itt olvasok erősen hasonlítanak egy könyvre, melyről eny másik forumon hallottam. Sajnos túl sok benne a tévhit és tévtanítás.

Jó bogarászást olvasgatást annak akit érdekel.

2008. jún. 8. 18:27
Igen, mostanában sok rosszat lehet olvasni a tejről. Érdekes, hogy csak az ember issza nyakra főre mindenféle állat tejét. Az állatok csak kölyök korukban isszák az annyukét, utána már nem.
25. emagdi (válaszként erre: 8. - Dóri38)
2008. jún. 8. 17:42

igen, én is azt olvastam, hogy pont hogy a tejtermékek nem jók a kalcium pótlásra, ez csak afféle hiedelem (tévhit).

meg amúgy is minden attól hangos, hogy a tejtermékek mennyire károsak, mert nem tudja az emberi szervezet megemészteni.

szóval szerintem sem az a megoldás.

esetleg zöldkagyló kapszula, azt sokan dícsérik, hogy tényleg hatásos.

2008. jún. 8. 16:55
Utána néztem,mégegyszer,hogy ne hagyjak ki semmit!A kálcium felszívódásához,nélkülözhetetlen D-vitamin Magnézium K-vitamin Szilicium Bor Szója izoflavonoidok Nézzétek meg hogy amit szedtek,tartalmazzák-e ezek mindegyikét,és akkor még ott van,ezek megfelelő aránya is,például:nem mindegy hogy egy ételbe,mennyi a só,bors,paprika,fokhagyma,stb.aránya,de ez maximum,ehetetlen lesz,viszont a csontépítésnél a nem megfelelő,vagy nem megfelelő arányú összetevők,nem épülnek be!Azt is jó tudni,hogy ami nem tud beépülni kálcium,nem mindíg tud kiürülni,lerakódik itt-ott,pl.vesekő,vagy a csontok külső felületén,izületek,porcok meszesedést okozhat!!!Szerencsére időben találtam rá,egy olyan programra,ami rendbe tette a családom egészségét,az egész szervezetet támogató, táplálkozás kiegészítésről van szó,és méréssel nyomon tudjuk követni magunkban a táplálékkiegészítés,beépülését,védelmi szintjét!Édesapámnak (65 éves)csomó problémája volt,4-5-hónap alatt sokkal jobbak lettek az eredményei,de a 10-éves kisfiam,amikor megmértük,csak fele annyi volt a védelmi szintje,mint amennyi szükséges,pedig tolom bele a gyömölcsöt ezerrel,sőt a Lenkei 1000mg-os C-vitaminjából is 2db/nap adtam neki,de mind ez sajnos kevésnek bizonyult!Jó tudni,hogy amit nem érzünk,mert még tünetmentes,nem fáj,az mérhető,és ha az eredmény nem megfelelő,tenni is tudunk,a védelmünk kiépítéséért,hogy ellenálló legyen a szervezetünk,a halálos betegségek kialakulásával szemben! Dszozimaci
23. dzsozimaci (válaszként erre: 2. - 4ab67f870d)
2008. jún. 8. 15:38
Szia!Sajnos a tejben lévő kálcium nem épül be a csontokba,sőt a más úton bevitt kálcium beépülését is megakadályozza!!!A tej a legnagyobb átverés az emberiség ellen,az embernek nincs olyan enzim a szervezetében,ami a tejet lebontaná,hogy be tudjon épülni!Tudom hogy ez most meredeken hangzik,de utána kell olvasni a neten!Én úgy nőttem fel,hogy a tej élet erő egészség,nem volt könnyü megemészteni hogy nem így van!A másik nagy átverés,a koleszterin!!! A koleszterincsökkentő gyógyszerek piaca:évi 200 milliárd dollár a világon,ennek létrehozására kreáltak egy "betegséget" A kívülről bevitt koleszterin,nem rakódik le,tehát a magas koleszterinszint nem függ a táplálkozástól,ugyan is a máj termeli a koleszterint!!!Tudósok kimutatták,többen halnak meg,szív infarktusban,alacsony koleszterinszinttel,mint magassal,és nem a "jó és rossz" koleszterinről van szó!!!(Nibiru honlapja)ezt kell beírni a keresőbe,egészség fejléc alatt,található a koleszterinről cikk,dokumentumokkal,alátámasztva!!!Visszatérve az eredeti problémára,véleményed szerint,van-e annyi vitamit,ásványi anyag,ma a zöldségekbe,gyümölcsökbe,mint 30-60-évvel ezelőtt???Nem gondolom hogy bárkinek igen lenne a válasza!Akkor miért csodálkozunk azon,hogy hiába,fogyasztunk sok zöldséget gyümölcsöt,mégsem tudjuk megvédeni a szervezetünket,a betegségektől,sokszor egy hét alatt sem hevernek ki az emberek egy influenzát,hogy a komolyabbakról már ne is beszéljünk!Cukorbetegség alakul ki a semmiből,táplálkozástól,életmódtól függetlenűl,magasvérnyomás,daganatos megbetegedések,és a csontritkulás is!Ezek azért alakulnak ki,mert valamiből,vagy sok mindenből nincs elegendő hosszútávon a szervezetünkben,hiány betegségek a gyüjtő nevük!A külső környezeti ártalmak mesterséges élelmiszerek,génkezelt,zöldségek,gyümölcsök az utóbbi 30-60-évben,igencsak elelterjedtek,úgy is mondhatnám,nem tudjuk mit eszünk!DE ha ezekből nem,akkor honnan,tuduk bevinni a megfelelő vitaminokat,nyomelemet?Az orvos társadalom is ösztönzi,hogy minden ember fogyasszon naponta táplálékkiegészítőt!!!Na de mennyit?Melyiket a sok közül?Egyáltalán hasznusul-e az én szervezetemben?Vajon az van-e benne ami rá van írva?Miből mennyire van szükségem?Miért is kellene bármit is szednem,hiszen tök jól vagyok,sportolok,egészségesen élek,és a nagyanyám 90 éves és jól érzi magát?Az a gond,hogy a civilizációs betegségek,tünet nélkül alakulnak ki a szervezetünkben,ha nincs megfelelő védelmi rendszerünk,és utána csak élethosszig tartó gyógyszeres kezelés következik!Egy tudományos méréssel,ezt a védelmi rendszerünket tudjuk kimutatni,amikor még nincs tünet,és egy teljes szervezetet támogató védelmi rendszert tudunk felépíteni,és ami egyedül álló,méréssel nyomon tudjuk követni a saját szervezetünkben a védelmünk állapotát,növekedését!!!Kicsit hosszúra nyúltam,remélem érthető,a csontrendszer táplálása is megtörténik eközben,azért írtam,mégpedig olyan nyomelemekkel,ásványi anyagokkal,amik garantálják a beépülést,és valahogy,a kapható csonterősítőkből ezek kimaradtak!!! Dzsozimaci
22. Serry (válaszként erre: 18. - A7a90ace89)
2008. jún. 8. 15:31
Nem csak ez,de ezt a pécsiek úgy találták ki,hogy napi 2db elfogyasztása fedezi a napi szükségletet.
2008. jún. 8. 15:29
www.tovita.hu
2008. jún. 8. 15:29

Tovita,napi egy tabletta, csonerosito!4 honapig szedem, utána egy két honapig nem és megint elolrol!

Egy tabletta 1g (tyúk)tojáshéjport tartalmaz. Legfontosabb elemek: kalcium 320-360mg tablettánként, magnézium, foszfor, kálium, mangán, cink vas, molbdén, nátrium

19. Serry (válaszként erre: 9. - 4ab67f870d)
2008. jún. 8. 15:25
Minden bizonnyal. Ha már úgyis a dokik vannak soron én ennek is utána mennék. Miért szedsz vizhajtót ha alacsony a vérnyomásod? Tényleg egyáltalán minek. De a sózást mindenképp csökkentsd. Ha akarod priviben kitárgyalhathuk.
18. a7a90ace89 (válaszként erre: 7. - Serry)
2008. jún. 8. 15:24
Csak ez tartalmaz kálciumot? Ha igen, akkor ezt is beveszem a napi étrendembe...eddig a mackót ettem, eszem.
17. a7a90ace89 (válaszként erre: 2. - 4ab67f870d)
2008. jún. 8. 15:23
A hugomtól kapok olyan kalcium-magnézium tablettát folyamatosan, ami természetes alapanyagú. Mióta azt szedem javult a helyzetem. Mellette sok, viszonylag sok sajtot eszem.
2008. jún. 8. 15:22

Anno nekem is mondták, hogy a tej nem sokat segít a csontritkulásom javításán. A sok mozgást javasolták, ami bizonyos időszakokban enkem nem megy, így hullámzó, hogy mikor mennyit mozgok.


A többi javaslatot amúgy érdeklődéssel olvasom, mert 20 éve én is érintett vagyok a dologban.:((

2008. jún. 8. 15:11
nekem még az volt érdekes, ezekben a könyvekben, hogy leírta mind a kettő, hogy napjainkban iszonyú nagy a tejtermék fogyasztás, akkor meg miért van, hogy hatalmas méreteket ölt a csontritkulás?
2008. jún. 8. 15:08
Lehet kevés kalcium bevitel, hormon probléma, felszívódási gondok.
2008. jún. 8. 15:07

Miből fedezhető?

Legfontosabb, legbiztosabb kalciumforrásaink a tej és a tejtermékek. Ezekből az élelmiszerekből jó a kalciumfelszívódás is, egyrészt mivel D-vitamint is tartalmaznak, másrészt mert a fehérje- és zsírtartalmuk segíti a kalcium hasznosulását. Sok növényi eredetű élelmiszerünkben is találunk több-kevesebb kalciumot, de ezek kevésbé jól hasznosulnak. Az olajos magvak (mogyoró, dió, mák) jelentős mennyiségű kalciumot tartalmaznak, viszont sok foszfort is, amelynek kalciumhoz viszonyított beviteli arányára vigyázni kell (amint azt a csatlakozó cikkünkben olvashatják). Az ideális kalcium-foszfor arány 1-1,5:1. A húsok általában kevés kalciumot tartalmaznak, kivéve a teljes halkonzerveket (szardínia, sprotni), mert ezekben a halacskák magas kalciumtartalmú gerincét is elfogyasztjuk. A kalciumbevitelt túlzásba vinni nem szabad: a napi 2000 mg-t meghaladó mennyiség hypercalcaemiához vezethet.


Vigyázat, kalciumfogyasztók!

A felvágottak, szalámik, konzervek sok foszfort (foszfátot) tartalmaznak. Ezek a táplálékkal felvett kalcium felszívódását nagymértékben csökkentik.

A szénsavas üdítőkben jelentős mennyiségű foszforsav van. Így ezek gátolják a kalcium felszívódását, és kalciumot képesek megkötni a szervezetben. Vagyis vigyázni kell: bármilyen jól összeállított, egészséges, megfelelő összetételű étkezés jótékony hatását képes tönkretenni az utána lehajtott egy pohárnyi szénsavas üdítő, mert semlegesítheti az étkezés összes kalciumtartalmát. A kávé koffeintartalma szintén jelentős kalciumfogyasztó. Több kalciumbevitelre van szükség dohányzás, nagy mennyiségű alkoholfogyasztás, stresszes életmód esetén is, mert ezek az állapotok mind rontják a kalcium hasznosulását.

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook