Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés őzgerinc recept

Csokoládés őzgerinc recept


Elkészítési idő 50 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Csokoládés őzgerinc hozzávalói:
14 dkg vaj
21 dkg porcukor
4 tojás
fél csomag vaníliás cukor
10 dkg reszelt csokoládé
12 deka őrölt mandula
fél csomag sütőpor
1 marék zsemlyemorzsa


A Csokoládés őzgerinc elkészítési módja:
14 deka vajat 21 deka porcukorral, 4 tojás sárgájával és fél csomag vaníliás cukorral fél óráig keverjük, azután 10 deka reszelt csokoládét, 12 deka őrölt mandulát, fél csomag sütőport és egy marék zsemlyemorzsát adunk hozzá.Legvégül a 4 tojás kemény habját elegyítjük a tésztához, aztán vajjal kikent, lisztezett formában lassú tűznél sütjük. Sütés után, ha kihűlt, cukros csokoládémázzal vonjuk be, s hosszú szeletekre vágott mandulákat szórunk bele.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 21. 18:56
A csokoládés őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook