Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés-nugátos tortácska recept

Csokoládés-nugátos tortácska recept

A Csokoládés-nugátos tortácska hozzávalói:
Hozzávalók (6 darabhoz)

A tésztához:
85 g liszt
50 g vaj
27 g porcukor
1 db kis tojássárga
35 ml aszúbor
fél csipet só

A csokoládés töltelékhez:
60 g 65%-os étcsokoládé
60 g vaj
60 g mogyorókrém (Pâte à tartiner, Nutella)
25 g porcukor
1 db egésztojás
1 db tojássárga

A díszítéshez:
szép pekándió


A Csokoládés-nugátos tortácska elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Készítsünk elő 6 db 7 cm széles, 3 cm magas sütőformát. Először a tésztát készítsük el. Az összes összetevőt mérjük egy tálba, és gyúrjuk össze. Ha elkészült, tegyük egy órára hűtőbe. Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát bő liszten kb 3 mm vastagra, és béleljük ki vele a formákat -úgy, hogy a tészta felnyúljon a formák tetejéig. Csomagoljunk rizst alufóliába, 66 kis csomagot készítsünk. A csomagok akkorák legyenek, hogy pont kitöltsék a formába tett tésztákat. A csomagokat tegyük a tésztákba. A tésztákat most, a csomagokkal együtt tegyük a sütőbe, süssük elő. Addig süssük őket, míg teljesen aranysárgák nem lesznek. Ha kisültek, hagyjuk kicsit hűlni, majd vegyük ki a csomagokat, a tésztákat pedig vegyük ki a formákból, és tegyük félre őket. Most a krém készítése következik. Keverjük hozzá a mogyorókrémet. Az átszitált porcukrot, majd a tojásokat habverővel keverjük bele, keverjük míg teljesen sima nem lesz a krém. A tésztahüvelyeket tegyük sütőlemezre, és osszuk el bennük a csokoládés krémet. Tegyük vissza öket a sütőbe, maximum 5 percre. Ha kisültek fél pakándiószemmel díszítve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés-nugátos tortácska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook