Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés-kókuszkrémes tekercs recept

Csokoládés-kókuszkrémes tekercs recept

A Csokoládés-kókuszkrémes tekercs hozzávalói:
A piskótához:

6 tojás
8 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
5 evőkanál liszt

A krémhez:

3 dl tej
5 ek cukor
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg vaj
1 cs vaníliás pudingpor

A bevonathoz:

3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokiforgács


A Csokoládés-kókuszkrémes tekercs elkészítési módja:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt, nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 gokos sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük, úgy hogy a piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni. Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük. A pudingport a cukorral, a tejjel felfőzzük, még melegen a kókuszreszeléket hozzákeverjük és kihűtjük, majd a vajjal jó habosra, krémesre keverjük. A tekercset a papírból kibontjuk és a krémmel betöltjük és feltekerjük. Hűtőbe tesszük. Amikor jól lehűlt, a keményre vert tejszínnel bevonjuk. Csokiforgáccsal, meggyel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés-kókuszkrémes tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook