Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés diókocka recept

Csokoládés diókocka recept

A Csokoládés diókocka hozzávalói:
csipetnyi só
5 dkg margarin
2 dl tejszín
felaprított pisztácia
félzacskó sütőpor
50 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
7 tojás
25 dkg dióbél
55 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
32 dkg liszt


A Csokoládés diókocka elkészítési módja:
A dióbelet durvára összevágjuk, 30 dkg csokoládét darabokra tördelünk. Hozzáadjuk a margarint, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd a lábost levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a tojást. A megolvasztott csokoládét nagy keverőtálba csorgatjuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót, a diót, a lisztet és a sütőport, majd robotgéppel sima tésztává összedolgozzuk.Margarinnal kikent tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton), kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk. Közben a mázhoz a maradék csokoládét feldaraboljuk és a tejszínnel, a margarinnal egy edénybe tesszük. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon megolvasztjuk. 15 percig hűlni hagyjuk, majd a süteményre kenjük. Kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés diókocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook