Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládémártás recept

Csokoládémártás recept

A Csokoládémártás hozzávalói:
2 dl tej
3 dkg étcsokoládé
1 mokkáskanál étkezési búzakeményítõ
2 teáskanál porcukor
1 evõkanál rum (vagy aroma)


A Csokoládémártás elkészítési módja:
A csokoládét tûzálló tálba rakjuk. Gõzön vagy a mikrohullámú készülékben felolvasztjuk. Közben a tejben simára keverjük a búzakeményítõt, majd a cukrot is hozzáadva, ráöntjük a csokoládéra. Az edényt kis lángra állítjuk. Folytonosan kevergetve sûrûre fõzzük. Ha kihûlt, a rumot is belekeverjük, és a hûtõszekrényben letakarva tároljuk.
Érdemes dupla mennyiségben is elkészíteni, mert három napig biztosan eláll.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 17:04
A csokoládémártás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook