Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládékocka recept

Csokoládékocka recept

A Csokoládékocka hozzávalói:
6 tojásfehérje,
3 tojássárgája,
22,5 dkg cukor,
5 dkg csokoládé,
12 dkg liszt,
7,5 dkg dió vagy mogyoró,
7,5 dkg vaj
2 evőkanál rum.

* Elkészítés:


A Csokoládékocka elkészítési módja:
A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassan hozzákeverünk 15 dkg cukrot, a reszelt csokoládét és a lisztet. Kikent, lisztezett tepsiben sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk és a következõ krémmel töltjük: 3 tojássárgáját 7,5 dkg cukorral gőz fölött habosra főzünk, majd hozzáadjuk a darált diót vagy mogyorót. Ha kihűlt a massza, hozzákeverjük a vajat és 2 evőkanál rumot. A tészta tetejét csokimázzal megkenjük, majd 4x4 cm-es kockákra vágjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládékocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook