Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládéálom eperdzsemmel recept

Csokoládéálom eperdzsemmel recept

A Csokoládéálom eperdzsemmel hozzávalói:
8 főre

Tésztához:

100 g olvasztott és kihűtött vaj + egy kicsi a forma kikenéséhez
160 g cukor
1 tk vaníliás cukor
1 tojás enyhén felverve
3 púpos ek kakaópor
1/2 csésze tej
1/2 csésze liszt (fele lehet Graham liszt is)
1/4 tk sütőpor

Tetejére:

3 ek eperdzsem
50 g 65% kakaótartalmú étcsoki durvára törve
kevés mandulaforgács

1 csésze=2,5 dl


A Csokoládéálom eperdzsemmel elkészítési módja:
1.Vajazzuk ki a sütőformát, és melegítsük elő a sütőt. 2.A tésztához egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává a megadott sorrendben a hozzávalókat. Öntsük az egészet az előkészített formába, majd süssük tűpróbáig (kb. 25-30 perc). 3.A sütőből kivéve kenjük meg a tészta tetejét a dzsemmel, szórjuk meg a durvára vágott csokival és a mandulaforgáccsal, majd 3 percre toljuk vissza a sütőbe, csak hogy a csoki kissé megolvadjon. 4.A formában hagyjuk kihűlni, majd legalább 1 órára tegyük hűtőbe, hogy szépen megdermedjen. Persze szobahőmérsékleten is lehet fogyasztani, ha valaki lágyan jobban szereti a csokit. (Kb. 16 darab lesz belőle.)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládéálom eperdzsemmel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook