Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis kiflifelfújt baracklekvárral recept

Csokis kiflifelfújt baracklekvárral recept

A Csokis kiflifelfújt baracklekvárral hozzávalói:
30 deka szikkadt kifli (kb. 7 darab),
1 teáskanálnyi, 3 deka puha vaj,
4 deci tej,
3 deci tejszín,
10 deka cukor,
2 db tojás,
2 db tojássárga,
1 db citrom reszelt héja,
10 deka tejcsokoládé,
3 evőkanálnyi baracklekvár.


A Csokis kiflifelfújt baracklekvárral elkészítési módja:
Teáskanálnyi vajjal kikenek egy másfél literes, sütőtálat. A megszikkadt kifliket ujjnyi vastagon felkarikázom, aztán a tejet meg a tejszínt beleöntöm egy vízzel kiöblített lábosba, és összemelegítem. Amíg melegszik, egy nagy tálban kézi habverővel elkeverem az egész tojásokat a tojássárgákkal meg a cukorral. Utána a cukros tojáshoz folytonos keverés mellett apránként hozzáadom a meleg tejszínes tejet, reszelek bele egy kis citromhéjat, és a kiflikorongokat alaposan beleforgatom. Összeállításkor először belesimítom a kivajazott sütőtálba a nedves kiflikarikákat. A mennyei eledelben imitt-amott elrejtek darabokra tört csokifalatokat és fél teáskanálnyi baracklekvár-gondolatokat, végül elmorzsolok rajta 3 dekányi puha vajat, és 45 percre betolom a meleg sütőbe. Ha félóra után úgy látom, hogy nagyon pirulna, akkor lazán, de nem tapadósan alufóliát borítok rá. 4-6 adag lesz belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis kiflifelfújt baracklekvárral elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook