Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis-karamellás körték recept

Csokis-karamellás körték recept

A Csokis-karamellás körték hozzávalói:
4 körte,
4 evőkanál cukor,
2 dl rozé bor,
1 kávéskanál áfonyalekvár,
csipetnyi fahéj,
2 dl csokiöntet


A Csokis-karamellás körték elkészítési módja:
A cukrot közepes tűzön karamellizáld világosbarnára, öntsd fel a borral, add hozzá a fahéjat és az áfonyalekvárt és keverd simára. A körtéket folyamatos forgatás mellett párold a boros lében puhára, de ügyelj arra, hogy ne főjön szét. Tálaláskor tedd a körtéket a csokiöntetre, és locsold meg a karamellás sziruppal.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis-karamellás körték elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook