Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis finomság recept

Csokis finomság recept

A Csokis finomság hozzávalói:
5-5 dkg mazsola,
mandula és mogyoró
1 dl rum
15 dkg csokoládé
8 cl erős kávé
1 kávéskanál őrölt fahéj
12,5 dkg vaj
2,5 dkg pisztácia
3 tojás



A Csokis finomság elkészítési módja:
A mazsolát 20 percre a rumba áztatjuk. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőzben, a kávét és a fahéjat is hozzáadva megolvasztjuk. Habosra keverjük a vajjal, aztán kihűtjük. A mandulát, a mogyorót tepsiben vagy teflon serpenyőben megpirítjuk. A kihűlt csokikrémhez keverjük egyesével a tojássárgákat, majd a mazsolát, a rumot, végül a mandulát, a mogyorót, és a pisztáciát. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és ezt is a krémhez adjuk. Folpackkal az oldalán is kibélelt formába simítjuk, a tetejére is folpackot teszünk, és 5 órát hűtőben pihentetjük. A folpackot levesszük, tálra borítjuk, óvatosan a másik folpackot is eltávolítjuk, és felszeleteljük


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis finomság elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook