Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokihabos-diós szelet recept

Csokihabos-diós szelet recept

Elkészítési idő 60 perc

A Csokihabos-diós szelet hozzávalói:
A tésztához:
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg vágott dió
20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
15 dkg cukor
3 db tojás

A csokis habhoz:
5 dl édes habtejszín
20 dkg csokoládé


Csokihabos-diós szelet

A Csokihabos-diós szelet elkészítési módja:
1. A krémhez egy kis lábosban felmelegítjük a csokoládét 3 dl tejszínnel, és homogénre keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára. 2. Ezután a maradék 2 dl tejszínt, valamint külön a csokis tejszínt is kemény habbá verjük. A csokis tejszínt kihabosítjuk, és óvatosan, apránként adagolva, beleforgatjuk a sima tejszínt is, majd együtt kihabosítjuk. 3. A tésztához a csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt krémesre keverjük egy gépi habverővel. A lisztet a sütőporral és a vágott dióval összekeverjük, majd fakanállal a krémhez keverjük. 4. A tésztát egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 22x36 cm-es tepsibe tesszük. 170 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tésztára rásimítjuk a csokis habot, felszeletelve kínáljuk.

Extra finom sütemény, ajánlom mindenkinek!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokihabos-diós szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook