Csodatorta recept

A Csodatorta hozzávalói:
Tésztához:
70 dkg porcukor
12 tojás
20 evõkanál hideg víz
30 dkg darált dió
50 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

Főzött krém:
6 tojás,
30 dkg porcukor,
50 dkg vaj,
4 dkg kakaó,
10 dkg darált dió,
4 kanál rum.

Valamilyen nagyon pikáns lekvár.

Csokimáz:
12 dkg cukor,
4 evőkanál kakaó,
4 evőkanál víz.


A Csodatorta elkészítési módja:
A porcukrot a tojássárgájával kb. 1 órát, keverjük. Folytonos keverés közben beleöntjük a hideg vizet, és még egyszer jól kikeverjük. Azután beletesszük a darált diót és a vaníliás cukorral meg a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojáshabot. Egy nagy tortaformát kikenünk, meglisztezzük, beleöntjük a tésztát, és mérsékelt tűzön, előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt tortát négy lapra vágjuk. Krém: Az üstbe beleütjük a 6 egész tojást, beleszórjuk a porcukrot, és habverővel gőz fölött addig verjük, míg sűrűsödni kezd. Azután levesszük a gőzről, hozzáadjuk a vajat, a kakaót, a darált diót és a rumot. Addig verjük, míg kihűl. Csokimáz: 12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót, és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. (Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején). Biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe, és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó! Rögtön keverjünk bele egy pici vajat vagy margarint (1-2 dkg-nál ne többet, mert nem fog megkötni), és azonnal lehet a süteményre önteni. Ha van türelmünk, már csak azt kell megvárni, hogy megkössön, ha nincs, tegyük hűtőbe, ott pár perc alatt megszilárdul. Az alsó tortalapot a főzött krémmel töltjük meg.Arra kerül még egy lap,azt megkenjük a pikáns lekvárunkkal,majd jöhet rá a következő lap, és arra ismét krém kerül.Végül az utolsó tortalap.Ezt az egészet bevonjuk csokimázzal és megvárjuk,h megkössön.

Pikáns lekvárként tudom ajánlani a narancslekvárt(lásd receptjeim között) vagy a ribizlilekvárt.
Kicsit macerás,de az egyik kedvencem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csodatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook