Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » "Csőben" sült zöldség besamel mártással recept

"Csőben" sült zöldség besamel mártással recept

Elkészítési idő 30 perc

A "Csőben" sült zöldség besamel mártással hozzávalói:
vegyes zöldség mix
25 dkg ráma margarin
5 dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt
25 dkg reszelt trapistasajt
fűszernek a vegeta
fehérbors
kiskanál tengeri só


A "Csőben" sült zöldség besamel mártással elkészítési módja:
Kivajazott tepsibe öntjük a párolt zöldségeket pl:karfiol, répa, fehérbab, vörösbab, brokkoli, kelbimbó, bébikukorica, mini krumpli... Megszórjuk vegetával. Elkészítjük a besamel-mártást amivel leöntjük. A vajat felolvasztjuk teflon serpenyőben hozzáadjuk a lisztet és összekeverjük addig amíg krémes nem lesz. Jöhet hozzá a főzőtejszín, beleöntjök és kevergetjük finoman. Adunk hozzá fehérborsot és sót. Isteni finom mártás. Ezzel leöntjük a zöldséget és rászórjuk a reszeltsajtot. 200 fokos sütőben addig sütjük amíg a sajt izlés szerint megpirul. Nem kell lefedni a tepsit.

Tálalhatod köretnek, de magában is szuperfinom fogás.

Ha kérdésed van nyugodtan írj !


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A "csőben" sült zöldség besamel mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook