Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Csőben sült tökszeletek kapros-fűszeres öntettel recept

Csőben sült tökszeletek kapros-fűszeres öntettel recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csőben sült tökszeletek kapros-fűszeres öntettel hozzávalói:
kb. 1 kg tök vagy cukkini
2 pohár 12%-os tejföl /vagy 1 pohár tejföl és 1 pohár kefir/
2-3 db tojás
10-15 dkg sajt reszelve
1 csokor kapor vagy szárított kapor ízlés szerint

bors
vaj vagy olaj


A Csőben sült tökszeletek kapros-fűszeres öntettel elkészítési módja:
A tököt megtisztítom, kettévágom hosszában, és kiveszem a belsejét. Kb. 1 cm széles szeleteket vágok belőle, és a szeleteket még félbevágom, hogy könnyen elférjen a tepsiben. Besózom a tökszeleteket, kicsit állni hagyom, majd kivajazott vagy olajozott tepsibe /tűzálló edénybe/ lerakom. Előmelegített sütőbe tolom, és 180-200 fokon addig sütöm, amíg megpuhul. Közben a tojásokat, a tejfölt, a sajtot egy tálban összekeverem, sóval, borssal és a kaporral fűszerezem. Amikor már puha a tök, a keveréket egyenletesen elosztva ráöntöm a tetejére. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, amíg szép rózsaszínűre sül. Kockára vágva tálalom. Megjegyzés: Magában is nagyon finom, de köretként is alkalmazható sültekhez.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A csőben sült tökszeletek kapros-fűszeres öntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook