Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Csőben sült padlizsán paradicsommal recept

Csőben sült padlizsán paradicsommal recept

A Csőben sült padlizsán paradicsommal hozzávalói:
Személyenként 1 közepes padlizsán
3-4 darab közepes paradicsom
padlizsánonként 1 dl tejszín
10-15 dkg sajt reszelve

őrölt bors
bazsalikom
tárkony (elhagyható)
fokhagyma vagy fokhagyma krém ,vagy fokhagyma granulátum ízlés szerint
margarin az edény kikenéséhez


A Csőben sült padlizsán paradicsommal elkészítési módja:
A padlizsánokat megmosom,végeit levágom és kisujjnyi vastagra szeletelem. Besózom a szeleteket,és 10 percig állni hagyom. A paradicsomokat is megmosom,és felszeletelem. A sütőedényt kikenem a margarinnal,majd 1 sor padlizsánt lerakok,megszórom a fűszerekkel,rárakom a paradicsom karikákat.Meglocsolom tejszínnel (kanállal csinálom a jobb eloszlás érdekében). Megszóróm a lereszelt sajttal,majd újra padlizsán következik,és a fűszerek. Ezt addig folytatom,amíg elfogy a hozzávaló. A tetejét megöntözöm a maradék tejszínnel,és rászórom a maradék sajtot. Előmelegített sütőben (jénai esetében hideg sütőben kezdem a sütést)200 fokon kb. 30 percet sütöm.

Natúrszelethez,rántott húsokhoz,sültekhez egyaránt nagyon finom.
Rizst,vagy sült burgonyát lehet hozzá adni kiegészítő köretként.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A csőben sült padlizsán paradicsommal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook