Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csőben sült krumpli recept

Csőben sült krumpli recept

A Csőben sült krumpli hozzávalói:
1 kg burgonya
4 gerezd fokhagyma összetörve
60 g reszeltsajt
csipetnyi szerecsendió
300 ml főzőtejszín
125 ml tej

bors


A Csőben sült krumpli elkészítési módja:
Melegítse elő a sütőt 170 C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). A burgonyát éles késsel szeletelje fel vékonyra. Egy 23x16 cm-es hőálló edényt vajazzon ki, és bélelje ki burgonyaszeletekkel. Szórja meg fokhagymával, sajttal, szerecsendióval, majd fűszerezze a rétegek között, de hagyjon egy kevés sajtot a tetejére is. Locsolja meg tejszínnel és tejjel, és szórja rá a maradék sajtot. 50-60 percig süsse, vagy amíg a burgonya teljesen átsül, és a leve elfő. Ha a teteje túlzottan megbarnulna, lazán borítson rá fóliát. Tálalás előtt 10 percig hagyja pihenni.

LHP-ben találtam, és igen könnyen elkészíthető, finom vacsi. Kicsit ízlés szerint átalakítottam.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csőben sült krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook