Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkés-lecsós rakott krumpli recept

Csirkés-lecsós rakott krumpli recept

A Csirkés-lecsós rakott krumpli hozzávalói:
* 1 kg krumpli
* 1 üveg lecsó /vagy frissen készített/
* 3-4 gerezd fokhagyma /lehet kevesebb/
* 1 fej hagyma
* 2-3 csirkecomb
* ételízesítő
* só
* bors
* pirospaprika /szeretjük csípősen/
* pici kakukfű vagy rozmaring /nem muszáj/


A Csirkés-lecsós rakott krumpli elkészítési módja:
A krumplit meghámozom, kb. 8 mm vastag karikákat vágok, és teljesen ropogosra megsütöm olajban /papirtörlőre teszem/. A csirkecombokat kifilézem /lehet melle is/ fűszerezem. A lecsóba belenyomom a fokagymákat, összefőzöm, végül hozzáadom a pirospaprikát. Egy közepes jénai aljára teszek két sor krumplit, ráfektetem a húsokat, erre ráterítem a cérnavékonyra szeletelt hagymát, befedem a maradék krumplival, végül a lecsóval befedem az egészet. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 20-25 percig párolom, leveszem a fóliát, és 15-20 percig 200 fokon pirítom /közben meg lehet nézni, hogy nem lett-e túl ropogós, nem sült-e el teljesen a lecsó leve/. Akkor finom, ha a krumplik evésnél ropognak. Aki szereti, a végén tehet rá tejfölt vagy sajtot /akár mindkettőt süthet rá/.

Ha mindent előkészítek, hamar megvan, és kiadós vacsora.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkés-lecsós rakott krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook