Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Csirkés kenyérsaláta recept

Csirkés kenyérsaláta recept

A Csirkés kenyérsaláta hozzávalói:
5 evőkanál olívaolaj
250 g kenyér
1 ág rozmaring
2-3 ág kakukkfű
15-20 dkg csirkemell filé
3 evőkanál fekete olajbogyó
8-10 szem kapribogyó
15 dkg koktélparadicsom
1 fej lila hagyma

Az öntethez:

1 dl olívaolaj
1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma

bors
fél citrom leve


A Csirkés kenyérsaláta elkészítési módja:
A kenyérből nagyobb kockákat vágunk. Serpenyőben 3 evőkanál olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldfűszereket a kockára vágott kenyeret, amit néha átforgatva aranybarnára pirítunk. Ha megpirult a kenyér, eltávolítjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, a kenyeret pedig félretesszük egy tálba. A serpenyőben felhevítjük a maradék két evőkanál olajat beletesszük a szálasra vágott lila hagymát, a fokhagyma nyomóval belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát, majd a felcsíkozott csirkemellet is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a hús mellé az olívabogyót és a kapribogyót is hozzáadjuk. Ha a hús szaftosra sült ráöntjük a pirított kenyérre. A koktélparadicsomot , jó forró serpenyőben kb. 1 percig addig forgatjuk, amíg egy kicsit meglágyul, de még egyben marad. A paradicsomot is a hús és a kenyér mellé tesszük. A bazsalikomleveleket aprítógépbe dobjuk, majd hozzáöntjük az olívaolajat, egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk és az egészet öntetté turmixoljuk. A szószt a salátára öntjük, összeforgatjuk és azonnal tálaljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A csirkés kenyérsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook