Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemellkocsonya recept

Csirkemellkocsonya recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csirkemellkocsonya hozzávalói:
50 dkg csontos csirkemell
10 dkg sárgarépa
5 dkg gyökér
10 dkg zeller
5 dkg vöröshagyma
5 dkg gomba
4 dkg zselatin
1 kk. paradicsompüré
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, sómentes ételízesítő


A Csirkemellkocsonya elkészítési módja:
A csirkemellet hideg vízben feltettem főni. Amikor felforrt, leszedtem a habját. Beletettem a megtisztított zöldséget, hagymát, gombát, paradicsompürét. Fűszereztem és lassú tűzön addig főztem, amíg a zöldség és a hús meg nem puhult. A húst kiemeltem, a bőrt lehúztam, a csontokat kiszedtem és a belevalókat hideg vízzel leöblítettem. A húslevest leszűrtem és a hideg vízben feloldott zselatint a húsléhez adtam. Tálra tettem a csirkemellet, gombával és a szeletelt zöldségekkel díszítettem. A lehűlt, szalvétával lezsírozott csirkekocsonyalét ráöntöttem úgy, hogy a húst a lé ellepje. Hűtőben dermesztettem meg kb. 4 óra alatt.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemellkocsonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook