Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemellfilé roston, póréhagymás krumplipürével recept

Csirkemellfilé roston, póréhagymás krumplipürével recept

A Csirkemellfilé roston, póréhagymás krumplipürével hozzávalói:
Hozzávalók:
1 csirkemell, olívaolaj, 7-8 nagyobb szem krumpli, 1 szál póréhagyma, 5-10 dkg vaj, 2-3 dl tej, só


A Csirkemellfilé roston, póréhagymás krumplipürével elkészítési módja:
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Amikor kész, gyorsan lecsöpögtetjük (alaposan), vajad adunk hozzá és a krumplinyomóval krémessé nyomkodjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, tejjel elkeverjük, megsózzuk. A póréhagymát karikára szeljük, kis vajon megfonnyasztjuk, a krumplihoz adjuk, majd félrehúzzuk és lefedjük.

A csirkemellet kifilézzük, majd kettészedjük. A húst ügyesen – egy nagy szakácskés segítségével – szétnyitjuk és egy kicsit keresztirányban bevagdossuk (főleg a felső, hártyás felét)., kevés sóval bedörzsöljük.
Egy serpenyőben forrósítunk egy pici olajat. A csirkemellet a belső felével a serpenyőbe fektetjük és addig sütjük, amíg átsejlik a rózsaszín húson a már fehérré vált belseje. Ekkor fordítunk rajta és néhány perc alatt készre sütjük. A póréhagymás krumplipürével tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemellfilé roston, póréhagymás krumplipürével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook