Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemell szezámos-mézes bundában recept

Csirkemell szezámos-mézes bundában recept

A Csirkemell szezámos-mézes bundában hozzávalói:
40 dkg csirkemellfilé (pulyka is lehet)

A páchoz:

1/2 kiskanál só

1 kávéskanál őrölt bors

1 kávéskanál cukor

1 evőkanál olaj

1 evőkanál fehérbor

A bundához:

1 tojás

2 evőkanál olaj

12 dkg liszt

3 dkg étkezési keményítő

1 kávéskanál sütőpor

kb. 1,5 dl hideg víz

2 kávéskanál só

A mézes mártásoz:

3 evőkanál méz

4 evőkanál cukor

3-4 evőkanál ketchup

1 evőkanál 10 % -os ételecet

ízlés szerint csípős paprikakrém (2 kávéskanál)

ízlés szerint szezámmag


A Csirkemell szezámos-mézes bundában elkészítési módja:
A csirkemellfillét 2-3 centis kockákra vágdaljuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só is, és a cukor is felolvad benne, majd a húst beleforgatjuk, és letakarva fél órára a hűtőbe tesszük. A bundázáshoz való tojást az olajjal kissé felverjük, majd a liszttel, a keményítővel, a sütőporral és annyi vízzel keverjük simára, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A mézes mártáshoz valókat simára keverjük és félretesszük. A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A mézes-ketchupos mártást serpenyőben megforrósítjuk, a tűzről lehúzzuk, és a sült, bundás húskockákat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot szárazon megpirítjuk. A bundás, mázas csirkét tányérokra halmozzuk, és szezámmaggal megszórjuk. Köretnek a tojásos főtt rizs a legfinomabb hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemell szezámos-mézes bundában elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook