Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemell nyári zöldséggel, sajttal recept

Csirkemell nyári zöldséggel, sajttal recept

A Csirkemell nyári zöldséggel, sajttal hozzávalói:
1 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 kis cukkini
4 csirkemellfilé (12 dkg/db)

őrölt bors
2 ek olaj
2 dl tejszín
1/2 kk provence-i fűszerkeverék
1 kk pirospaprika
2 ek reszelt sajt


A Csirkemell nyári zöldséggel, sajttal elkészítési módja:
1. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit megmossuk, meghámozzuk. Mindkettőt vékony csíkokra vágjuk, vagy durvára reszeljük. 2. A csirkemellfilét megmossuk, megszikkasztjuk, mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, a hús mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne, majd szűrőlapáttal kivesszük. 3. A fokhagymát a visszamaradt olajban megpirítjuk. A zöldségcsíkokat hozzáadjuk, 5 percig kevergetve nem túl puhára pároljuk. 4. A tejszínt, a fűszereket, a paprikát, sót, borsot egy csészében összekeverjük, a zöldséghez öntjük, felforraljuk. 5. A filét a tejszínes zöldségbe visszarakjuk, és kis lángon még 5 percig pároljuk. Sajttal megszórjuk, azonnal tálaljuk. Kiváló hozzá a franciakenyér.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemell nyári zöldséggel, sajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook