Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemell mogyorós mártásban recept

Csirkemell mogyorós mártásban recept

A Csirkemell mogyorós mártásban hozzávalói:
1 kg csirkemell
cayenne-i bors
fél citrom leve

Mártáshoz:
1 fej vöröshagyma
2 zöld/piros paprika
6 ek olaj (földimogyoró-olaj, ha van)
10 dkg reszelt földimogyoró
1 dl tejszín
5 dkg mogyoróvaj
4 cl fehér rum
1,25 dl húsleves
só, bors


A Csirkemell mogyorós mártásban elkészítési módja:
Mártás elkészítése: A felaprított hagymát, a leforrázott és héjától megtisztított paradicsomot, a felvágott paprikát olajon megpároljuk. A földimogyorót összekeverjük tejszínnel és ráöntjük a serpenyőben párolt zöldségekre. Ezt követően a rummal összekevert mogyoróvajat és a húslevest is hozzáadjuk,ízesítjük sóval, borssal majd felforraljuk. A csirkét megsózzuk, citromlét csepegtetünk rá, majd megkenjük olajjal. Mindkét oldalról 3-4 percig sütjük. A mártással leöntve tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemell mogyorós mártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook