Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemell citrommártásban recept

Csirkemell citrommártásban recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 330 kcal
Zsírtartalom 10 gramm
Szénhidráttartalom 15 gramm

A Csirkemell citrommártásban hozzávalói:
75 dkg filézett csirkrmell
2 citrom
5 szál újhagyma
2 evőkanál olaj
2,5 dl tyúkhúsleves (1/2 leveskockából)
1 evőkanál étkezési keményítő
ízlés szerint só, őröltbors, Cayenne-bors


A Csirkemell citrommártásban elkészítési módja:
A húst hidegvízzel lemossuk, leitatjuk és falatnyi kockákra vágjuk. Sóval, borssal és Cayenne-borssal ízesítjük és tálcára tesszük. 1 citromot forró vízzel megmosunk, szárazra töröljük és a héját finoman lereszeljük. A húskockákat a lereszelt citromhéj felével megszórjuk és 15 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A citrom levét kifacsarjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A húst serpenyőben, olajon, erős lángon jól megsütjük. Az újhagymát hozzáadva még pár percig a tűzön hagyjuk. A citromlevet a tyúkhúslevessel és a keményítővel simára keverjük. A serpenyőbe öntjük és még 10 percig kislángon pároljuk. A mártást sóval, borssal és cayenne-borssal ízesítjük. A maradék citromot cikkekre vágjuk. A tálat rizzsel alapozzuk, és a ragut ráöntve, a maradék citromhéjjal és a citromcikkekkel díszítve azonnal tálaljuk.

Barna rizst kínáljunk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemell citrommártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook