Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csirkemájjal töltött cékla recept

Csirkemájjal töltött cékla recept

A Csirkemájjal töltött cékla hozzávalói:
2 személynek:
6 db cékla
3-4 db csirkemáj
5 dkg bacon
1 db lilahagyma (kisebb)
2-3 gerezd fokhagyma
ételízesítő
őrölt fehérbors
majoranna
szerecsendió
őrölt gyömbér
olívaolaj
sajt


A Csirkemájjal töltött cékla elkészítési módja:
Lehetőleg egyforma nagyságú céklát választunk, majd jó alaposan megmossuk, feltesszüki főni. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből, és teljesen kihűtjük, majd megpucoljuk, és a belsejébe mélyedés vájunk (óvatosan kell bánni vele, mert könnyen elreped, én mokkáskanállal vájtam ki). Ameddig a cékla fől, elkészítjük a tölteléket. A csirkemájat, a lilahagymát és a bacont felkockázzuk. Egy serpenyőben elkezdjük pirítani a bacont. Amikor már kezd szint kapni, hozzáadjuk a hagymát, majd vékonyan beleszeleteljük a fokhagymát is. Ha kellően megpárolódott, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, és ízlés szerint fűszerezzük. Pár perc alatt, többször átkeverve készre sütjük. A tölteléket belekanalazzuk a céklába. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, majd egymás mellé helyezzük a megtöltött céklákat. Megszórjuk egy pici őrölt gyömbérrel és egy pici őrölt borssal, majd megspricceljük olívaolajjal. Előmelegített sütőben, magasabb hőfokon kb. 30 percig sütjük. A sütési idő vége előtt kivesszük a sütőből, reszelt sajttal megszórjuk, majd visszahelyezve addig sütjük, míg a sajt ráolvad. Melegen tálaljuk. Nagyon kiadós és laktató.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csirkemájjal töltött cékla elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook