Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Csirkemáj recept

Csirkemáj recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Csirkemáj hozzávalói:
csirkemáj (kb. 30 dkg)
kevés olaj
rozmaring
sajt

3-4 alma
citromlé


A Csirkemáj elkészítési módja:
A csirkemájat megmosom, egy serpenyőt felforrósítok beleöntök egy kevés olajat (oliva) és beleteszem a májakat. Vigyázva, mert a máj pukkogni, csapkodni fog! Mindkét oldalát egy picit megpirítom. Óvatosan öntök a serpenyőbe egy kevés vizet és lefedem, hogy puhuljon. Megint megforgatom, majd rozmaringgal megszórom mindkét oldalát és hagyom a fedő alatt párolódni. Szükség esetén még vizet öntök alá. Amikor megpuhul egyszerűen kiszedem a serpenyőből tányérra, reszelek rá sajtot és már fogyasztható is.

Ínyenceknek kiegészítés:
víz helyett lehet önteni alá vörösbort is.

Köretnek ajánlom a párolt almát hozzá.
(almát meghámozom, felszeletem vékonyra beleteszem a serpenyőbe és meglocsolom egy kis citromlével, hogy ne barnuljon, majd lefedem és hagyom párolódni)

Tepsibe is rétegezhető (alma, máj, sajt...) kicsit összepirítom és tálalható.


Kategória: Reform ételek receptjei


A csirkemáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook