Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csirkemáj erdei gombával pirítva recept

Csirkemáj erdei gombával pirítva recept

A Csirkemáj erdei gombával pirítva hozzávalói:
15 dkg vegyes vagy egyféle erdei gomba (sárga rókagomba, erdei csiperke, lila pereszke, stb.)
3 dkg vaj
10 dkg bacon
30 dkg csirkemáj

őrölt fekete bors
5 cl száraz vörösbor
A tálaláshoz: 4 kisebb
vagy 4 nagy szelet megvajazott pirítós.


A Csirkemáj erdei gombával pirítva elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A bacont felkockázzuk. A májat előkészítjük. A vajat közepes lángon serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a bacont és kevergetve kb 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, időnként megkeverve 10-12 percig pároljuk. A gombát a serpenyő egyik oldalára húzzuk, az üres helyre tesszük a májat, és kevergetve ízlés szerint megpirítjuk és kb 2-3-4 perc süléssel keményebbre süthető. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a száraz vörösbort, egy percig forraljuk. A pirítóst külön elkészítjük és tálaljuk. Termesztett csiperke gombával is készíthető.

Gyorsan elkészíthető reggelire és vacsorára .


Kategória: Egytálételek receptjei


A csirkemáj erdei gombával pirítva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook