Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csirkeleves gourmand módra recept

Csirkeleves gourmand módra recept

A Csirkeleves gourmand módra hozzávalói:
1 csirke (kb. 80 dkg-os),
1 csirkemáj,
1 kis fej karfiol,
25 dkg gyorsfagyasztott brokkoli,
10 dkg gomba,
2 db húsos paradicsompaprika,
8 fürjtojás,
5 dkg cérnametélt,
késhegynyi őrölt szerecsendió,
késhegynyi őrölt fenyőmag,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.


A Csirkeleves gourmand módra elkészítési módja:
A csirkét megtisztítom, átmosom, és kis darabokra vágom. Másfél liter sózott vízben félpuhára főzöm, majd a húst levétől leszűrve kicsontozom és metéltre vágom. Közben a karfiolt megtisztítom és kis rózsáira szedem, a brokkolit pedig éles késsel apró darabokra vágom. A gombát tisztítás után vékonyra szeletelem, a paradicsompaprikát kicsumázom, ereitől megfosztom és kis kockákra vagdalom. A csirkemájat felmetélem. Minden tisztított és aprított hozzávalót az átszűrt csirkelébe teszek, megfűszerezem és kis lángon készre főzöm. A fürjtojásokat keményre főzöm. Külön, kevés sós vízben megfőzöm a cérnametéltet is. Az elkészült leveshez teszem a negyedekbe vágott fürjtojást és a tésztát.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csirkeleves gourmand módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook