Csirkehús minősége... (beszélgetős fórum)
Elolvasva a hozzászólásaitokat,kezdem érteni,mi is a probléma okozója.
Hát igen,valószínű olyan kéz kezet mos alapon mennek a dolgok.
Az is érdekes,hogy most van ez a digoxinos mérgezési dolog a tojásoknál,ami a németektől jött az országba,de a tyúkok/csirkék is fertőzöttek,mert a táppal vitték be a mérgező anyagot az állatokba.
Csak arról nem hallani,hogy csirke is került e az országba a németektől??
Az az érdekes az egészben,hogy egy vagy két évvel ezelőtt még nem volt jellemző ez a probléma a húsokra.
Jó,volt néha egy-egy darab ami véres volt,de nem úgy,mint most,hogy megveszel egy kiló combot vagy szárnyat,és abból 20-30 dekát ki is dobhatsz,mert ehetetlen.
Fogalmam sincs. De valóban így van, nem merem már sütőben sütni, csak serpenyőben, mert akkor már tuti nem látom rajta a vér nyomát a csontoknál. Na meg az egész csirkén olyan pofátlanul rajta hagyták a fenekén a bőrt meg egy halom zsírt és mellé a kloákát. Na az szépen landolt a kukában, mert olyan büdös volt. Pedig "normális" helyről vesszük.
A legjobb mérce, hogy friss-e a hús, mikor viszem be és a kutya nem akarja a szatyrot kitépni a kezemből. Ha mégis, akkor már nem kéne enni belőle. Először és utoljára vettem T..cos csirkét, mikor a kutyám már a csomagtartóba is bement volna érte. Én másnap akartam főzni belőle, egy éjszakát volt hűtőben(és ráadásul hideg tél is volt). Mindezek mellett másnap zöld volt a hús. No comment. Nem én vagyok az első aki így járt. Csak remélni tudom, hogy nem ezeket kínálgatják utána ugyanott grillezve..
Nagyon dühös vagyok, ezért megkérdezem a ti véleményeteket az üggyel kapcsolatban.
Nagyobb részben csirkét szoktunk enni, annak viszont minden részét.
Ami nagyon bosszant, hogy a csirkehús ára már az egekben jár, de a minőség csapnivaló.
A mellhúst kivéve nem tudok már jóízűen enni sem a szárnyból, sem a combokból, mert mindegyik belseje bevérzéses.
Vagy szétvagdalom, és a bevérzett részt kivágom, /amitől már eleve elmegy az étvágyam/vagy kidobom a kutyának az egész darab húst.
Ez viszont a mai árak mellett luxus.
Vajon miért ilyen pocsék a minősége a csirkének, miért nem tudják kivéreztetni rendesen?
Gondolom, nektek is vannak hasonló negatív tapasztalataitok.
További ajánlott fórumok:
- Bőrösen vagy inkább anélkül egészségesebb a csirkehús?
- A férjem nem szereti a csirkehúst, de beszeretném egy kicsit csapni.
- Tejszínes gombás csirkehúshoz milyen saláta illik szerintetek?
- Készíthetjük a székelykáposztát csirkemájból v. csirkehusiból?
- Hogyan lehet fűszerezéssel izgalmasabbá tenni a csirkehúst?
- Mivel ízesítenétek a darált csirkehúsból készült, vagdaltszerű, sült húspogácsákat?