Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csirkehús minősége... fórum

Csirkehús minősége... (beszélgetős fórum)


2011. febr. 8. 10:06
Ezért is jó vidéken lakni mert legalább tudom hogy mit eszek:)))
16. 9c8432d068 (válaszként erre: 15. - 190124133c)
2011. jan. 13. 15:54
Akkor rendben van. :)
15. 190124133c (válaszként erre: 14. - 9c8432d068)
2011. jan. 13. 13:32
Értjük!:-)
14. 9c8432d068 (válaszként erre: 12. - 9c8432d068)
2011. jan. 13. 12:59
digoxinos= dioxinos
13. 190124133c (válaszként erre: 12. - 9c8432d068)
2011. jan. 13. 10:38
Ha szerencsénk van akkor nem ,mert lehet,hogy csak a tojótápokban volt valami mérgező,és azt később adják a csirkéknek,illetve a tyúkoknak...
2011. jan. 13. 09:34

Elolvasva a hozzászólásaitokat,kezdem érteni,mi is a probléma okozója.

Hát igen,valószínű olyan kéz kezet mos alapon mennek a dolgok.

Az is érdekes,hogy most van ez a digoxinos mérgezési dolog a tojásoknál,ami a németektől jött az országba,de a tyúkok/csirkék is fertőzöttek,mert a táppal vitték be a mérgező anyagot az állatokba.

Csak arról nem hallani,hogy csirke is került e az országba a németektől??

11. 190124133c (válaszként erre: 10. - Zsanci79)
2011. jan. 13. 08:07
Nyílván!:( Nálunk az egyik üzletben a forgalom növelése miatt különböző tárgynyereményeket sorsoltak,és láss csodát! Minden esetben az ANTSZ vezetője vitte el a fődíjat!Micsoda szerencse.....
10. zsanci79 (válaszként erre: 9. - Zsanci79)
2011. jan. 12. 22:14
És mondjam azt, hogy még a hatósági állatorvos is le van fizetve.....no comment
9. zsanci79 (válaszként erre: 7. - 190124133c)
2011. jan. 12. 22:13
Ez így van. Anyum baromfifeldolgozóban dolgozik, hááát....épp múltkor mondta hogy undorító hal szaga volt a mellnek, alig tudták csinálni. Normális esetben egy csirkének nincs 1 kg-os mellehúsa, sőt 1,2 kilósak is voltak. Mellre hízlalják őket.
2011. jan. 12. 20:31
És még ezekből a mű csirkékből is lehet gyönyörű sárga tanyasi csirkét varázsolni. Tehát a piacon sem minden csirke tanyasi csirke:-(
7. 190124133c (válaszként erre: 6. - 9c8432d068)
2011. jan. 12. 20:22
Ja, csak tudjátok már minden vacakkal etetik a csirkéket a nagyüzemben,Nem nagyon etetik őket darával általában halliszt,vérliszt,csontliszt a fő kajájuk ,hogy mitől van szaguk....???,és azt is,hogy ezek a takarmányok miből származnak....?Senki nem ellenőrzi...
6. 9c8432d068 (válaszként erre: 4. - Costarika)
2011. jan. 12. 16:24

Az az érdekes az egészben,hogy egy vagy két évvel ezelőtt még nem volt jellemző ez a probléma a húsokra.

Jó,volt néha egy-egy darab ami véres volt,de nem úgy,mint most,hogy megveszel egy kiló combot vagy szárnyat,és abból 20-30 dekát ki is dobhatsz,mert ehetetlen.

5. 190124133c (válaszként erre: 4. - Costarika)
2011. jan. 12. 16:05
Ne reméld! :( Vettem,egyszerre négyet(hogy örülhettek)Horgászni ment a csapat, hirtelen kellett valami ebéd...Nem lehetett egyet sem megenni belőle...
2011. jan. 12. 16:00

Fogalmam sincs. De valóban így van, nem merem már sütőben sütni, csak serpenyőben, mert akkor már tuti nem látom rajta a vér nyomát a csontoknál. Na meg az egész csirkén olyan pofátlanul rajta hagyták a fenekén a bőrt meg egy halom zsírt és mellé a kloákát. Na az szépen landolt a kukában, mert olyan büdös volt. Pedig "normális" helyről vesszük.

A legjobb mérce, hogy friss-e a hús, mikor viszem be és a kutya nem akarja a szatyrot kitépni a kezemből. Ha mégis, akkor már nem kéne enni belőle. Először és utoljára vettem T..cos csirkét, mikor a kutyám már a csomagtartóba is bement volna érte. Én másnap akartam főzni belőle, egy éjszakát volt hűtőben(és ráadásul hideg tél is volt). Mindezek mellett másnap zöld volt a hús. No comment. Nem én vagyok az első aki így járt. Csak remélni tudom, hogy nem ezeket kínálgatják utána ugyanott grillezve..

3. a14deb9047 (válaszként erre: 1. - 9c8432d068)
2011. jan. 12. 15:57
Ennek nem csupán a kivéreztetés hiánya az oka, hanem az, hogy a baromfinak gyorsan kell elérnie egy bizonyos súlyt. Ahol április vége felé kikelt kiscsibéket darával (és főtt tojással) etetik, és augusztusban kezdik csak el vágni, az a csibe nem lesz véres, sőt! olyan finom velő van a csontjában... Sajnos, a nagyüzemi baromfitenyésztés nem erről szól.
2. 190124133c (válaszként erre: 1. - 9c8432d068)
2011. jan. 12. 15:52
Tapasztalatból tudom,hogy még olyan sok idő sem kell a kivéreztetéshez,mi majdnem nagyüzemben vágjunk 50-et egyszerre,de sohasem fordult elő,hogy véres maradt volna bármelyik része.Tudod nehéz követni,hogy honnan származik és a tenyésztő így is eltudja adni...:(
2011. jan. 12. 15:40

Nagyon dühös vagyok, ezért megkérdezem a ti véleményeteket az üggyel kapcsolatban.

Nagyobb részben csirkét szoktunk enni, annak viszont minden részét.

Ami nagyon bosszant, hogy a csirkehús ára már az egekben jár, de a minőség csapnivaló.

A mellhúst kivéve nem tudok már jóízűen enni sem a szárnyból, sem a combokból, mert mindegyik belseje bevérzéses.

Vagy szétvagdalom, és a bevérzett részt kivágom, /amitől már eleve elmegy az étvágyam/vagy kidobom a kutyának az egész darab húst.

Ez viszont a mai árak mellett luxus.


Vajon miért ilyen pocsék a minősége a csirkének, miért nem tudják kivéreztetni rendesen?


Gondolom, nektek is vannak hasonló negatív tapasztalataitok.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook