Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkefalatok krémsajtos bundában recept

Csirkefalatok krémsajtos bundában recept

A Csirkefalatok krémsajtos bundában hozzávalói:
1 kg csirkemell filé
1 csapott kávéskanál só
0,5 kávéskanál őrölt bors

2 közepes tojás
12 dkg krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
30 dkg liszt
2,8 dl tej

sütéshez 7 dl olaj


A Csirkefalatok krémsajtos bundában elkészítési módja:
A csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A húsokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
A csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba tesszük. Így nem állnak össze, hanem egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.


Érdemes több adagban sütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adagra.

Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. nov. 13. 07:44

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook