Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkecomb zöldségekkel, római tálban recept

Csirkecomb zöldségekkel, római tálban recept

A Csirkecomb zöldségekkel, római tálban hozzávalói:
4 db csirkecomb
4 db krumpli (kb. 40 dkg)
70 dkg fagyasztott vegyes zöldség
4 dl tejföl
5 dkg vaj

ételízesítő


A Csirkecomb zöldségekkel, római tálban elkészítési módja:
A római tálat legalább fél órára hideg vízbe beáztatjuk. A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra felvágjuk. Ha friss zöldséget (is) használunk, azokat értelemszerűen megtisztítjuk, feldaraboljuk. A római tál alját a vaj felével kikenjük, a krumplikarikákkal kirakjuk - fészket gyártunk. Megsózzuk. Belerakjuk az összes zöldséget. Legjobb a mirelit, mert az már elő van készítve, fagyottan használjuk. Kedvünkre bármit beletehetünk: zöldborsót, zöldbabot, brokkolit, karfiolt, répát, cukkinit, kelbimbót, karalábét, kukoricát, vagy ezek kész keverékét. Ha friss zöldséget is használunk, azt sem kell megpárolni, csak keverjük a többi közé. A zöldséget megsózzuk, megöntözzük a tejföllel, rádaraboljuk a maradék vajat. A tetejére tesszük a csirkecombokat, megsózzuk, vagy még jobb, ha ételízesítővel meghintjük. A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük, alágyújtunk és nézegetés nélkül, közepes hőfokon 90 percig sütjük. Megszemléljük az eredményt: a comb és a zöldség már puha, de valószínűleg hosszú a leve és még nem pirult meg. Az összegyűlt szafttal meglocsoljuk a combokat és a tál teteje nélkül még 15 percig pirítjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkecomb zöldségekkel, római tálban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook