Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirke joghurtban sütve recept

Csirke joghurtban sütve recept

A Csirke joghurtban sütve hozzávalói:
A csirke bármilyen, kedvünkre való részéből készíthetjük, akár egész csirkéből is.

1 kg csirke
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl joghurt (kefir)
1 dl jóféle olaj

bors

1 zöldpaprika, lehetőleg piros húsú
2 nagyobbacska paradicsom
többféle zöld fűszer


A Csirke joghurtban sütve elkészítési módja:
A hagymát, fokhagymát, paprikát, kinyomott magú paradicsomot alaposan összeturmixolom (a forgókéses aprító is remek hozzá) az olajjal és a joghurttal. A friss zöld fűszereket és a sót is beledobom. Kefirrel készítve kicsit markánsabb, savanykásabb lesz. Előfordul, hogy a paradicsom nagyon savanyú, ilyenkor egy késhegnyi cukorral lágyíthatunk az ízén. Ebbe a maszatba beleforgatom a csirkét, és jól lezárva beteszem a hűtőbe. Másnap tepsibe rendezem és rátöltöm a páclevet is. Először fél órát sütöm 150 fokon, majd ha már kezd puhulni, felhúzom 180 fokra, hogy a végére rásüljön a kence, kis színt kapjon a teteje.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirke joghurtban sütve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook