Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirke jóasszony módra recept

Csirke jóasszony módra recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória 368 kcal

A Csirke jóasszony módra hozzávalói:
1.5 kg csirkecomb és mell vegyesen
25 dkg gomba
15-20 kis gyöngyhagyma
10 dkg húsos füstölt szalonna
2 ek. margarin
1 kk. paradicsompüré
1 ek. liszt
1 csirkeleves kocka
1 csokor petrezselyem
őrölt bors



A Csirke jóasszony módra elkészítési módja:
A csirkecombot, csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, bedörzsöljük sóval, borssal.A gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A kis hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A szalonnát csíkokra vágjuk.A margarin felét lábasban felforrósítjuk, a csirkedarabok minden oldalát szép pirosra sütjük, majd kiszedjük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékot megszórjuk liszttel, megpirítjuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a csirkeleves kockából felfőzött levessel, összekeverjük, felforraljuk és visszatesszük a csirkedarabokat. Lefedve gyenge tűzön pároljuk, míg a csirke megpuhul.Közben egy serpenyőben kevés margarinban megfonnyasztjuk a csíkokra vágott szalonnát,a szeletekre vágott gombát és a gyöngyhagymát, majd a levét elpároljuk.A megpuhult csirkét előmelegített tálra szedjük,leöntjük a levével. A tetejére terítjük a gomba, szalonna,gyöngyhagyma keveréket és megszórjuk petrezselyemmel.Körítésként tepsiben sült vagy főtt burgonyát adunk,de nagyon finom hasábburgonyával is.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirke jóasszony módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook