Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Csevegjünk az általános iskolásokról! fórum

Csevegjünk az általános iskolásokról! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
157. 8285925b39 (válaszként erre: 155. - Mosoly30)
2011. jan. 16. 20:32

... de nem szabad lehúzni a tanárokat, van sok szenzációs...

pl.

fiúgyermekem 15 éves, középiskolás... nemtom mit művelt földrajz órán, de a vége az lett, hogy az indiánokból és az apacsokból kellett felelnie a köv. órán(mondanom se kell, hogy a tananyagnak köze sincs hozzá,) deeeeeeee.... készült... és felnyitott számára egy olyan világot, egy olyan területet, ami húúúú meg haaaaaaaaaaaaaa... mondanom se kell már Karl May-t olvas... én meg imádom a tanárt, mert összes szülői nemtommimet bevetve se tudtam rávenni, hogy olvasson tőle. :))

156. 8285925b39 (válaszként erre: 155. - Mosoly30)
2011. jan. 16. 20:27
... ez így van ... tudom, mit tud tenni egy rossz tanár... ezért a kedvenc mondásom... "kezdődik a suli, elkezdek ellene dolgozni" ... = erősítem a gyerekem önbizalmát. :))
2011. jan. 16. 20:24
Akkor miről beszélünk. Nagyon jól tudod, hogy mit tud tenni egy rossz tanár. Sajnos nekünk alsóba nagyon kijutott mind a két gyereknél. Nekem jó tanáraim voltak, most is szívesen gondolok vissza rájuk. Tudom én is, hogy sok jó tanár van. De sok olyan is aki érdekes mércével méri a gyerekeket.
154. misz
2011. jan. 16. 20:23

Kedves Padmaksi!

Itt vagyok. :)

153. 8285925b39 (válaszként erre: 152. - Mosoly30)
2011. jan. 16. 20:03

Nem veszem sértésnek.... ez egy fórum és beszélgetünk... és azt gondolom jó, ha más-más személyiségek, vélemények ütköznek kicsikét. Mindannyiunknak van gyermekünk, és mind a legjobbat szeretnénk, ez már egy közös alap...


Akkor? ... hogy álltak a dolgokhoz a tanárok? ... hm... :) ... anyukámnak 3. osztályban megmondták, hogy bűnöző leszek, és börtönben fogom végezni... és mivel túl intelligens vagyok, az interpool fog körözni... nos?

... érettségiztem, jelesre diplomáztam már felnőttként, megbecsülnek a munkahelyemen, és csodás gyerekeket neveltem...

... annak idején viszont anyukám évekig arra készült, hogy bűnöző leszek... ecseteljem?

152. Mosoly30 (válaszként erre: 151. - 8285925b39)
2011. jan. 16. 19:47
És? Az én gyerekeim szeretnek iskolába járni, de nem a tanár miatt! Én ha nem muszáj, akkor a tanárt nem szidom előttük. De ez, amit leírtál, egy kicsit ideologizált kép. Az nem sértés, és nem is negatív kritika, hogy valaki idealista, de én nem az vagyok, és a gyerekeimet sem annak nevelem. Az a világ, amiben mi felnőttünk, és az, amiben a gyerekeink felnőnek, totálisan más! Szerintem te is észrevetted ezt! Vagy nem??? Akkor még a tanárok is máshogy álltak a dologhoz! Persze tisztelet a kivételnek! Üdv!
151. 8285925b39 (válaszként erre: 150. - Mosoly30)
2011. jan. 16. 19:19

Nézd én is megéltem, hogy a leányom 3 napon keresztül sírt, mert a tanító néni hazudik (ott szembesült először a hazugsággal. A gyerekemnek hiszek, mert őt én neveltem, és ezt mindig megmondtam az aktuális pedagógusnak is.... voltak gáz helyzetek nálunk is, de a jó dolgok vannak többségében. 5. osztályban behívattak a suliba, hogy átvihetem a fiam másik iskolába, mert kezelhetetlen.... a gyerekem nem akart másikba menni. 6. osztályban kapott egy olyan osztályfőnököt, aki kemény volt, következetes és remek humorú, a fiam imádta.... és hjééééé nem volt gond a gyerekkel, sőőőőt... Tudom, hogy nagyon sok múlik a pedagóguson, de ha csak a rosszat vesszük észre, és ez határozza meg az iskoláról a hangulatot otthon, az a gyereknek se jó hosszútávon.... szeeeeeeeeeerintem. Nem kis meló volt, hogy elbagatellizáljuk otthon az iskolát, hogy elmagyarázzam, hogy a pedagógus is emberből van, és mik történhettek vele, hogy ma éppen ilyen-olyan volt... és volt hogy megkérdeztem a természetismeret tanárt, amikor ezerrel szidta a gyerekem, hogy mi a véleménye, üljek vele itt a padban? ... voltak helyzetek persze, de mindig a pozitívat igyekeztük észrevenni.. és összességében a gyerekeim szerettek iskolába járni. :)

Egyet tudok... nekem sokkal gázabb gyerekkorom volt, az én 8 évemet tönkretették az iskolában, és talán azért volt bennem annyira a másik oldal, hogy nem hagyom, senkinek se hagyom, hogy a gyerekeimét úgy tönkre tegye. És bizony volt, hogy megmondtam fogadóórán, hogy én azért kelek és azért gürizek nap mint nap, hogy a gyerekeimnek boldog gyerekkoruk legyen, és nem hagyom, hogy ezt bárki is tönkretegye. De mindemelettem maximálisan segítettem mindig a pedagógus munkáját... bábokat varrtam, díszletet készítettem, hogy előadást csinálhassanak, játszóházat tartottam a gyerekeknek az ünnepek előtt, akadályverseny szerveztünk az osztálytanítókkal... stb.

150. Mosoly30 (válaszként erre: 149. - 8285925b39)
2011. jan. 16. 18:35
Figyelj csak! És Te akkor mire gondolsz, vagy mit csinálsz, ha a szülőin vagy a fogadóórán azt hallod, hogy a gyereked nem megy matekversenyre, mert nem elég elhivatott. Te magad tudod, hogy a gyerek az első 3 legjobb matekosban tutira bent van, de meg merem kockáztatni, hogy a legjobb az osztályban (98%-osnál rosszabb dolgozata nincs 4-ikben). Erre otthon a gyerek mondja, hogy ő jelentkezett a versenyre, de nem választotta ki a ..... néni! Kinek hiszel? A gyerekednek vagy tanítónéninek? Egy versenyen mi a fontosabb? Az, hogy a jók ott legyenek, vagy az, hogy akinek a szüleinek olyan a neve (bocs!!!), az ott legyen? Miért van az, hogy a felsős fiam "megtáltosodott" felsőben, nincsenek önértékelési zavarai, mióta felsőbe ment? Mióta a .... néni nem azt mondja, hogy jó, ha leérettségizik? Most sorban hozza a bizonyítványban a dicséretes 5-ösöket. Tanárai szinte kellemetlen, hogy dicsérik. A kicsi meg legalább olyan jó mint a nagy, de meg merem kockáztatni, hogy jobb, és mégis önértékelési zavarai vannak? Akkor mi a francot pofázzak a a tanárnéninek? 4 éve pofázom neki!!! Mi értelme? Idealizálhatjuk a dolgokat, de semmi értelme! Nem azt mondom, hogy minden alsós tanító rossz, biztosan vannak jók is. Ha a te gyerekednek ilyen a tanítója, akkor szerencsés vagy, és mi is szerencsésebbek voltunk gyerekkorunkban, de most már más a helyzet! Ezt muszáj belátnunk!
2011. jan. 16. 09:30

Jó, reggelt, szép vasárnapot!

Ugyan megfogadtam, hogy nem szólok hozzá a topikhoz, mivel olyan érzésem volt, hogy aki nem negatívan nyilatkozik az iskoláról, a pedagógusokról, az már idealista és annak nincs helye itt.... de így meg megáll a topik ;)), és amúgy ha már beszélgetés, akkor legyen az...

Hozzáteszem, hogy nem feltételezem bárkiről is, hogy nem szereti a gyerekét, tudom, hogy mindenki a legjobbat szeretné... de osszuk meg a pozitív dolgokat is.... szeeeeeeeerintem. :)

Elmesélek egy történetet: mikor a kislányom született, 2 hét múlva vissza kellett mennünk a kórházba a csecsemőosztályra, a szülészet előtt egy mindenperces anyuka ült a férjével, és azt ecsetelték, hogy az orvosok és az ápolónők milyen szemetek, csak a pénzre várnak, anélkül rá se néznek az emberre.... és csak hallgattam... ez a nő órákon, perceken belül rábízza a saját és születendő gyermeke életét olyan emberekre, akikről ez a véleménye.... nem szörnyű?

... miért írtam le? Fontos, hogy bízzunk a pedagógusban, hogy tudja, hogy mit csinál és miért... Ha nem értjük, hogy miért teszi, merjük megkérdezni. Tudom, hogy vannak szélsőségesen hm.. nem túl kiváló pedagógusok, sajna minden szakmában van ilyen, de a többség az jót akar a gyereknek, és a fejlődését szeretné látni... és sokkal látványosabb ez a fejlődés, ha segítjük a munkáját, munkájukat.

Volt, hogy sírva visítottam szülői értekezleten, mert olyan minősíthetetlen hangnemben beszélt a pedagógus a gyerekekről... első vagy másodikosok voltak.... Utána a szülők szörnyülködve fordultak hozzám, hogy nah, most ástam el a gyerekem életét ebben az iskolában.... nos nem így történt, a pedagógus nem egyszer megköszönte, hogy megvilágítottam a másik oldalt...

Jön a farsang... Megkérdeztétek, hogy miben tudtok segíteni... vagy a karácsonyi ünnepkör előtt? Nem feltételezem, hogy nem... Mi volt... vagy mi lesz?... valóban érdekel!

Egy valamit el kellene fogadni, egy a cél, hogy a gyerekek fejlődjenek és lehetőleg derűsen töltsék el a napot, és hiába vannak az iskolába éppen, ez akkor is közös feladat...

... ennyit indítónak...

:)

148. Nika35 (válaszként erre: 147. - Mosoly30)
2011. jan. 15. 19:26
Köszönjük neked is, és mindenkinek!:))
2011. jan. 15. 10:53
Jó hétvégét kívánok mindenkinek!
146. Etke75 (válaszként erre: 145. - Mosoly30)
2011. jan. 14. 14:00
Nálunk azért időben szolnak a gyerekeknek, de ha ezek után is hiányzik valami, azért retorzió van.
2011. jan. 14. 13:19
Nálatok is úgy van a suliba, hogy kitalálnak valamit és akinek másnapra nincs azt jól leszidják. Gondolok itt pénzre felszerelésre. És milyen hülyeség az is, hogy ált. alsóban csak a műszaki rajzlapot tudja elfogadni a tanítónő. Itt mindenki mérnők lesz vagy mi? Ja és a legújabb hülyesége 4. osztályosok nem elsősök könyvjelzőt kellet beragasztani minden könyvbe, hogy ne lapozgassanak a gyerekek.
144. Etke75 (válaszként erre: 143. - Mosoly30)
2011. jan. 14. 12:07
Szerintem a jó anyák mindegyike elgondolkodik ezen a kérdésen.
2011. jan. 14. 11:54
Minden gyerek más és más. Két testvér se ugyan olyan, sőt az én gyerekeim nem is hasonlítanak egymásra se külsőleg se belsőleg még a bio ritmusuk is teljesen más. Néha elgondolkodok rajta jó anya vagyok-e?
142. Etke75 (válaszként erre: 141. - Mosoly30)
2011. jan. 14. 11:41
Ez valóban jó téma. 3 gyerekem van, de mindegyikre más módszerekkel lehet hatni.
2011. jan. 14. 11:39
Gyereknevelés ez még egy igazán jó téma. Mikor csinálja jól az ember mikor nem, mit engedjen meg mit nem. Talán ez az egyik legnehezebb és legfontosabb dolog a világon.
140. Etke75 (válaszként erre: 139. - 8285925b39)
2011. jan. 14. 10:48
Én is szeretném a gyerekeimet azok szerint az elgondolások szerint nevelni, amiket Te mondtál. És hidd el meg is próbálom. De mikor kénytelen vagyok a gyereket másik iskolába íratni felsőtől, mert a szomszéd faluból csatlakozik az etnikum, akkor sajnos azt kell mondjam ez nem az a világ. SAJNOS!!!
139. 8285925b39 (válaszként erre: 138. - Etke75)
2011. jan. 14. 10:45
Ok... legyen. :))
138. Etke75 (válaszként erre: 136. - 8285925b39)
2011. jan. 14. 10:42
Szerintem kicsit idealista vagy
137. 8285925b39 (válaszként erre: 135. - Mosoly30)
2011. jan. 14. 10:27
... kapcsolódik hozzá... nem is kicsit, szerintem. :) Szerinted nem?
136. 8285925b39 (válaszként erre: 134. - Mosoly30)
2011. jan. 14. 10:26

Mit jelent a realizmusod és maximalizmusod? Mit látsz, hogy azt reálisnak gondolod? .... miben vagy maximalista... mit teszel érte? ;)


(Én is realista vagyok és maximalista. :))

2011. jan. 14. 10:24
Na, de inkább maradjunk meg az eredeti témáknál az iskolásoknál.:)
2011. jan. 14. 10:23
Lehet sőt kell is álmodozni én is azt mondom. De azért mindenki tudja mi a mai magyar valóság. Én egy realista, maximalista embernek tartom magamat az lehet, hogy aki más, másként látja a világot.
133. 8285925b39 (válaszként erre: 132. - Etke75)
2011. jan. 14. 10:17
... amennyi valóban azt szeretné csinálni. Egyébként pedig (talán) minden munkában lehet örömet és kihívást találni, csupán hozzáállás kérdése.... ahogyan a tanulás is. ;)
132. Etke75 (válaszként erre: 131. - 8285925b39)
2011. jan. 14. 10:13
Teljesen jó az elgondolásod és egyet is értek vele. De szerinted hány ember csinálja azt amit igazán szeretne felnőttkorában?
131. 8285925b39 (válaszként erre: 130. - Mosoly30)
2011. jan. 14. 10:07

Úristen... dehogy.... a pörgés nem az anyagi világra való felkészüléstől van jó esetben, ha mégis, akkor azt stressznek hívják és szívinfarktushoz vezet. A jó értelemben vett pörgés attól van, hogy szeretjük és élvezzük, amit csinálunk... és új dolgokat akarunk benn felfedezni, megismerni, belevinni... ehhez pedig kreatív, szabad gondolkodás kell....

.... ismételten csak... szeeeerintem. :)

130. Mosoly30 (válaszként erre: 128. - Etke75)
2011. jan. 14. 10:04
Igen egy kőkemény anyagias világra kell felkészítenünk őket, ahol csak a legjobbakra van szükség. Soha nem hibázhatsz és mindig maximumon kell pörögnöd. Borzalmas, hogy ilyeneket kell írni, de az az igazság.
129. 8285925b39 (válaszként erre: 128. - Etke75)
2011. jan. 14. 10:03
... a világ mindig a saját világunk... és igen kellenek bele a csodák ahhoz, hogy a "másik világot" (amiről írtál) el tudjuk viselni, és helyén tudjuk kezelni. ... szerintem... :)... és nem, a gyerekeket nem arra kell felkészíteni.... hm.. szintén szerintem. :) Látod, ettől lesz az egyiknek verseny, teljesítménykényszer s teher az iskola, és ettől lesz a másiknak lehetőség és öröm ugyanaz az iskola. :)
128. Etke75 (válaszként erre: 124. - 8285925b39)
2011. jan. 14. 10:00
Ez valóban szép gondolat egy ideélis világban. De sajnos a világ amiben élünk nem a csodákra kiváncsi, hanem az anyagi javakra. És sajnos a gyereket is erre kell felkészíteni.
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook