Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csernohorszky szelet jasmine rizzsel recept

Csernohorszky szelet jasmine rizzsel recept

A Csernohorszky szelet jasmine rizzsel hozzávalói:
A húshoz:

60 dkg sertéshús
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 db burgonya (nagy darab nyersen lereszelve)
3 db tojás
10 dkg liszt (szükség szerint)
1.5 dl napraforgó olaj (kisütéshez)
5 dkg sajt (reszelve, megszórni)
1 dl tej

A körethez:

20 dkg jázmin rizs
4 dl víz


A Csernohorszky szelet jasmine rizzsel elkészítési módja:
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk. A burgonyát nyersen kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót és kb. 1 dl tejet. Sűrű masszát kapunk, jóval sűrűbb a palacsintatésztánál. A húst először lisztbe forgatjuk, majd a sűrű masszába mártjuk, és forró olajban kisütjük. Még forrón megszórjuk reszelt sajttal, hogy szépen ráolvadjon. Ha hosszabb szemű rizst akarunk, akkor a jasmine rizst áztassuk be főzés előtt 30 percre hideg vízbe, majd leszűrjük, lobogó vízbe tesszük, és újraforrástól számítva 10 percig lassan főzzük. Friss salátával és rizzsel tálaljuk. Készíthetjük csibemellből is úgy, hogy a mellbe vágjunk lyukat vagy félbevágjuk, tegyünk bele 1 vékony szelet sajtot, 1 szelet sonkás szalámit, és fogvájóval tűzzük össze. A húst forgassuk a lisztbe, majd a masszába, és hirtelen olajon kisütni, papírra rakni, letakarni másikkal, széleit becsavarni és előmelegített sütőben készre sütni. Forrón megszórni reszelt sajttal.


Kategória: Húsételek receptjei


A csernohorszky szelet jasmine rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook