Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Cseresznyeszörpöt csinált már valaki? fórum

Cseresznyeszörpöt csinált már valaki? (tudásbázis kérdés)


14. Lilibeth59 (válaszként erre: 11. - 9c8432d068)
2011. jún. 18. 19:10
Köszönöm szépen, ezt fogom tenni.
13. kisbaris (válaszként erre: 11. - 9c8432d068)
2011. jún. 17. 08:05
ez tök jó, én kipróbálom!
12. Böbe071 (válaszként erre: 9. - Etke75)
2011. jún. 15. 11:23
Voltmár h nem volt itthon szalicil és azt tettem bele))Mindent el teszek minden jo nem kér kenyeret!
11. 9c8432d068 (válaszként erre: 10. - Lilibeth59)
2011. jún. 15. 11:18

MEGGY, CSERESZNYE FAGYASZTÁSA


Amit igazán szívesen fagyasztunk le, az a meggy és a cseresznye, maggal vagy mag nélkül. A gyümölcsöket hideg folyó víz alatt alaposan megmossuk, utána leszárítjuk, akár konyharuhával, akár a levegő hatására. Ezután vékony rétegben (hogy minél hamarabb fagyjon) tálcára tesszük és megfagyasztjuk, utána összegyűjtjük egy fóliatasakba, és úgy tároljuk a mélyhűtőben. A szárazon betevés azért szükséges, hogy ne fagyjanak össze a szemek. A rajtuk lévő vízcseppek miatt, egy tömbbe fagyna az egész. A fagyasztás sebessége azért fontos, mert minél lassabban fagyasztunk meg egy terméket, annál nagyobb jégkristályok keletkeznek benne, és annál jobban roncsolja a szerkezetét. Tehát hogyha rekordsebességgel fagyasztunk le egy gyümölcsöt, akkor apró jégkristályok keletkeznek, és amikor felengedtetjük sokkal jobb lesz az állománya, kevesebb levet fog engedni.

2011. jún. 15. 10:24
Azt tudja valaki, hogy a cseresznyét le lehet-e fagyasztani úgy, hogy ha kienged, ne csak löttyedt trutyi legyen belőle?
9. Etke75 (válaszként erre: 8. - Böbe071)
2011. jún. 15. 10:00

Nagyon ügyes vagy. Én még csak bodzát raktam el az idén. Az eperről már lemaradtam sajnos.

Citromsavat nem szoktál belerakni?

2011. jún. 15. 09:54
Mindenből csinálok) Még az őszibarackbol is Már most 50 ü van elrakva eper cseri megy .))
2011. jún. 15. 09:53
Én úgy csináltam hogy kimagoztam azután jo erősen meg nyomkodtam levet eresztett. Majd tészta szűrőn le nyomkodtam a levet Mindegy min csak jol át csepegjen A sűrű gyümölcsöt fel raktam lekvárnak A szörpöt pedig fel forraltam cukrot ne sajnáljátok) Azután pici szalicil bele és ennyi
2011. jún. 15. 09:52

Cseresznyeszörp

Hozzávalók:

2 kg cseresznye

65 dkg cukor

1 db közepes fahéj

1/2 citrom leve

1/2 citrom héja

1 mk szalicil


Elkészítése: Jól megérett feketelevű cseresznye kell hozzá, ami már se befőzni, se megenni nem jó. A gyümölcsöt kimagoljuk, a magok felét összetörjük, és 3 dl vízzel 15-20 percig fõzzük. Leszûrjük a levét nagyon sűrű szitán, esetleg gézen, konyharuhán át is, hogy magrész ne kerüljön bele, és a kimagozott gyümölcshöz öntjük. A citrom héját beletesszük, a fahéjat is, és addig fõzzük, míg a gyümölcs minden levét kiadta. Hozzátesszük a cukrot, a citrom levét, kidobjuk a fahéjat, még egyszer felfőzzük, 10-15 percig rotyogtatjuk. Most átszûrjük, palackokba töltjük, lekötjük, és a forrástól számított 20 percig gõzöljük.

2011. jún. 15. 09:48

Sziasztok!

Én is most látok neki 20kg cserinek, szívesen csinálnék szörpöt is. Elmondjátok, hogy kell?:))

Köszi!

2011. jún. 15. 09:48
Még életemben nem ittam és most kaptam egy csomó cseresznyét. Ki szeretném próbálni, de azt sem tudom hogyan fogjak hozzá.
2011. jún. 15. 09:46
Mit szeretnél tudni?
2. Böbe071 (válaszként erre: 1. - Etke75)
2011. jún. 15. 09:45
Én 2hete
2011. jún. 15. 09:44
Cseresznyeszörpöt csinált már valaki?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook