Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés pite recept

Cseresznyés pite recept

Elkészítési idő 60 perc

A Cseresznyés pite hozzávalói:
25dkg liszt
20 dkg kristálycukor
15 dkg puha vaj
2 db tojás
1 dl tej
1 dl tejföl
1 csomag sütőpor

A tetejére : kb. 50 dkg félbevágott, magozott cseresznye ( de egyéb gyümölcsökkel is készíthető például meggy, alma, körte, barack )


A Cseresznyés pite elkészítési módja:
Gépi habverővel jól keverjük ki a tojást, a cukrot, és a lágy vajat. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet, és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük sütőpapíros tepsibe. A massza tetejére rakjuk az előkészített cseresznyét, és nagyon kicsit nyomkodjuk bele. Előmelegített tepsiben, közepes hőfokon 30-40 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát! 20*30 cm-es tepsiben készült. Ha kihűlt szépen szeletelhető, és porcukorral tálalhatjuk.

Én dupla adag tésztát készítettem a 40x30-as tepsimhez, mivel nem volt itthon tej 2dl tejölt tettem a tésztához - nagyon finom lett.

A tészta nem folyós, bele kell kenni a tepsibe.

Aki szereti, darabos diót v. frissen reszelt citromhéjat is tehet bele, úgy még finomabb.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseresznyés pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook