Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés joghurttorta recept

Cseresznyés joghurttorta recept

A Cseresznyés joghurttorta hozzávalói:
Tészta:
2 tojás,
8 dkg canderel,
2 evőkanál meleg víz,
10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
10 dkg őrölt mogyoró,

Töltelék:
9 levél zselatin,
1 üveg cseresznye befőtt
8 dl natúr joghurt,
édesítőszer,
2 evőkanál citromlé,
1 citrom reszelt héja,,
2 dl tejszín.


A Cseresznyés joghurttorta elkészítési módja:
Sütőpapírral béleljünk ki a tortaformát, majd izzítsuk be a sütőt 180 fokra. Verjük fel a tojásfehérjét 2 dkg canderellel, aztán a többi canderellel és vízzel keverjük világos krémmé.
Öntsük össze a teljes kiőrlésű lisztet és a mogyorót. A fehérjehabbal együtt adjuk a krémhez, és így tegyük a formába. A sütőben (gázsütő esetén 2-3. fokozat) úgy 15 percig süssük.
Csepegtessük le a jól megmosott gyümölcsöt. Keverjük el a joghurtot édesítőszerrel, a citromlével és a héjjal. Készítsünk zselatint: 9 levelet áztassunk fél liter hideg vízben egy negyedórán át, aztán nyomkodjuk ki és oldjuk föl 2-3 evőkanál forró vízben. Ha elkészült, adjuk a joghurthoz. Tegyük ugyanezt a felvert tejszínnel is.
Kenjük a tortaformába a joghurt kb. harmadát, és rakjuk ki cseresznyével. Végül kenjük meg a tortát a maradék krémmel, aztán legalább 3 órát hűtsük. Ha még maradt gyümölcs, használjuk díszítésre.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. dec. 28. 18:22
A cseresznyés joghurttorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook