Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Császározás után hány hónap kell az újabb terhesség vállalásáig? fórum

Császározás után hány hónap kell az újabb terhesség vállalásáig? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5
145. 22342e0151 (válaszként erre: 140. - Ani2)
2011. márc. 27. 15:30
minimum 1-1,5 évet várj, mire megerősődik a méhed.
144. esély22 (válaszként erre: 143. - Ani2)
2011. márc. 27. 15:08

Nagyon sajnálom!!!

Kitartást kivánok Nektek és sok erőt!!!

143. Ani2 (válaszként erre: 142. - Narancsika)
2011. márc. 21. 21:01

Köszönöm, igen 3 napot velünk volt, de sajnos feladta :(

Nekem azt mondták, belül is vagy hosszába vagy keresztbe vágnak ez a helyzettől függ. Nekem sajna csak ugy tudták kivenni a babát, 1. mert kicsi volt 2. medencevégű fekvésbe volt.

142. Narancsika (válaszként erre: 140. - Ani2)
2011. márc. 21. 18:28

Elöször is részvétem,nagyon sajnálom.Láthattad a kisfiadat?Szegény,tudom mit érzel.

Engem is vizszintesen vágtak,de nem mondták,h belül hosszában..nekem is életmentö volt mindkettönkre nézve.Most mindegyik vágás ilyen ami vizszintes kivülröl?

Nekem a dokim 4-6 honapot ajánlott.Sok eröt neked!

141. cackoka (válaszként erre: 140. - Ani2)
2011. márc. 20. 20:18
sajnos nem tudom! nagyon sajnálom, ami történt. remélem mielőbb túljutsz rajta, felépülsz, és lesz baba. mindenképp az orvosoddal beszéld meg!ő mit mondott?
140. Ani2
2011. márc. 20. 19:01

Sziasztok!


Én is császárral szültem feb.15-én 24.hétre, sajnos Bende babánk itt hagyott minket :(


Én kívül keresztbe vagyok vágva , de belül hosszába. Emiatt hosszabbodhat a várakozási idő? Én mihamarabb szeretnék egy tesót, max. 1 évet szeretnék várni...

2011. márc. 14. 14:31
a kérdésre a válasz, az orvosok kettő évet ajánlanak, teljes sebgyógyulás miatt.
138. cackoka
2011. márc. 14. 13:40

szia!

hát ilyen rémes éjszakánk nem volt, mióta tomiká megszületett! egész éjszaka nyűgizett, semmi, sehol sem volt jó, csak a karomban tudott megnyugodni. azt hittük a foga, kapott nurofent, semmi hatás, aztán bizti fáj a pocak, kapott inni, semmi. szerencsére 4től aludt kicsit, kb hatig...akkor kapott enni. onnan csuda jókedv, móka, kacagás! éhes volt!!!!agyon civilizált okos szülőknek csak ez az egy egyszerű dolog nem jutott eszée:)))) most már röhögök, de szörnyű volt...

úgyhogy balázska a pocakban most háttérbe szorult, illetve ő is ébren volt éjszaka, tomival ültem a kanapén, balázs rúgdosott, macska a lábamhoz gömbölyödött. apucikájuk a szomszéd kanapén szolidarított:) kemény volt, és még mi vár rám!!!!

de egyébként minden oké:))) veled mizu???

2011. márc. 14. 12:36

Sziasztok!


cackoka!


Hogy vagytok? pocaklakó?

136. fülöpke (válaszként erre: 134. - Narancsika)
2011. febr. 10. 23:25

Sajnálom. Menjetek el a pároddal valahova, kapcsolódjatok ki, és ne gondoljatok a babára. Nagyon nehéz lesz, -tudom, de nektek lesz könnyebb!

Szurkolok nektek, és hidd el, ha nem is gondoltok rá, itt lesz a kis pocaklakó, csak viselkedjetek természetesen, és ne görcsöljetek rajta.

Sok sikert, és kitartást!!!!!!!!!!!!!!

135. cackoka (válaszként erre: 134. - Narancsika)
2011. febr. 9. 19:40
basszus!:( remélem hamar túl lesztek rajta, nem tudok semmi okosat írni, ilyen helyzetben nem lehet...nagyon sajnálom.
2011. febr. 9. 12:20
sziasztok.elhalt a magzat.már tudom egy pár napja,csak nem irtam.3 honap mulva ujra terhes lehetek,de már nem sürgetem a dolgot.Nyaralni szeretnénk és mindent bepotolni,mert az utobbi másfél évünk csak a szenvedésröl szolt.Nektek minden jót kivánok és gyönyörü eleven gyerekeket!Majd néha bekukkantok.Puszi cackoka és fülöpke!
133. cackoka
2011. febr. 6. 21:49

nem, foga most éppen nem jön, már 5 kint van! olyan helyes, az első kettő felül két nagy lapát:)

na szerencsére mára sokat javult a helyzet, a reggeli után elmentünk sétálni, utána szundikált, és habár kicsit nyűgösen ébredt hagytam kicsit nyafogni, és bejött! mikor észrevette, hogy neki kell mozognia, szépen abbahagyta a nyafit, és nekilendült...levettem a harisnyáját, hogy meztelen talppal tudjon a játszószőnyeggel játszani. imádta! és mikor nyűgi lett újra, jött a hinta, igen van, és nagyon szereti. aztán délután is sétáltunk kicsit, de azt unta már várta, hogy hazaérjünk, és megint izgett-mozgott. hú mekkora különbség van a két gyerkőd között! és temperamentumban is, vagy csak a mozgásban? mert tomikám egyébként is elég lustika jellem, ő általában jól elvan egy helyben, nem izgága fajta. a fejlődése miatt csak kicsit parázok, mert péntekenként dévény tornára járunk, a védőnő annak idején rám hozta a frászt, pedig ahogy olvasom, amit írsz, szerintem ő csak egyszerűen későn érő típus...mindegy, ártani nem árt, és szereti.csak elég drága. de már csak februárban kell menni.

ja, nem sokat emelgetem. jó, hogy túl vagyunk ezen a nyűgibb két napon, a mai már jól telt. Idegileg bírom nehezebben, ne nevess ki, de ha sír, gyakran alig bírom visszatartani, h ne sírjak én is....a hormonok...a vicc az, hogy ha meg jókedve van, és élvezi az életet, akkor meg azon tudok úgy elérzékenyülni, hogy sírok:)

meddig maradsz a gyerkőkkel otthon? szerintem mi még lehet, hogy mielőtt visszamennék, még szeretnénk egy harmadikat, szóval két-három évig minimum maradok.

neked van segítséged? szülők, anyós, após?

132. fülöpke (válaszként erre: 131. - Cackoka)
2011. febr. 6. 21:13

Nem lehet, hogy jönn a foga? Arra vigyázz, hogy mostmár ne nagyon emelgesd a "nagyfiut", gondolj csak bele, hogy neked is van terhed + még a fiad is. Vigyázz a gerincedre, és magadra! Azt nem mondom, hogy néha ne emelgesd meg kis Tomit, mert egy anya úgysem bírja ki. Az én fiam 8 hónapos koráig nem szeretett hason lenni. Na ez megváltozott gyorsan, mert mostmár csak hason tud elaludni. 16 hónaposan indult el, úgy, hogy nem kapaszkodott, hanem fogta magát felált, és elindult.Na de azóta is megy mint a golyó. Szépen beszél, nem selypít. Nem egyformák a gyerekek, hála istennek. A kislányunk péntek óta mászik, ma este a fotelba kapaszkodva felállt, és kitudja hány nap alatt, de elfog indulni.

Nincs véletlenűl hintátok? Vagy menjetek olyan játszótérre, ahol van olyan hinta amibe a kisfiadat is bele tudod tenni, és nem esik ki belőle. Hintáztasd, és hátha így könnyebben megtanul egyensúlyozni, mert valjuk be az ülléshez is kell egy kis egyensúlyozás, hogy ne döljön el az ember. Ne paráz hogy nem fejlődik. Nyugi. Ő tudja a legjobban, hogy mi jó neki. Ne siettes semmit! Nem mászik még?

131. cackoka (válaszként erre: 130. - Fülöpke)
2011. febr. 6. 10:13

jaj, köszi, hidd el nagyon sokat segítenek a tanácsaid!eddig nálunk minden olyan simán ment, most hogy kezd kistomi akarata fejlődni, nehezebb...és pont ettől félek, amit írtál, hogy elkényeztetem, aztán nehéz lesz leszoktatni dolgokról. állandóan ülni akar, de egyedül még nem megy, felülni sem. azon variáltunk reggel a férjemmel, hogy mit is tegyünk: a földön nem akar lenni, bőg, nyafog, stb...pedig eddig imádta. egyáltalán nem akar mozgolódni, pedig már kezdett kúszni. egyedül ülve van el, de attól meg én parázok, hogy így nem fejlődik...férjem mondta, hagyjam kicsit sírni, majd abbahagyja, és rádöbben, hogy neki kell mozognia. az agyammal neki adok igazat, de 10 percnél nem bírom tovább. szerinted?? tőlem hideget nem kapsz!

a vége az lett, hogy elmentem vele sétálni, azt imádja, ráadásul gyönyörű az idő, mindketten élveztük. kicsit abban reménykedek, hogy ez csak átmenet, és újra megindul a mozgásban...:)

örülök, hogy nálad, nálatok is bent volt Viktor a kórházban, mert én is így szeretném, megerősítettél.

el is hiszem, hogy nem könnyű két gyereked nevelni, ellátni, stb....mikor olvasom a válaszod, mindig megpróbálok felkészülni, hogy mi vár rám júliustól:)

a tegnapi nap nagyon elfáradtam, és én még nem szólhatok, mert kistomi este 8tól aludt reggel fél nyolcig:)

szép vasárnapot nektek, és köszi a tanácsokat!!!

130. fülöpke (válaszként erre: 129. - Cackoka)
2011. febr. 5. 23:16

Ezeket a tanácsokat csak azért írom, mert én is átmentem rajtuk, vagy éppen benne vagyok. Mi most pont azt a korszakunkat éljük, hogy nem hallgatunk sem anyára, sem apára. Nagyon nehéz. Elmondom Viktornak,halkan, szépen hogy vigyázz vág a kés, mert éles, ebből nem ért a gyerek, 2X 3X megismétlem, aztán hagyom. Utána jönn, hogy anya elvágtam a kezem, de anya mondta, teszi még hozzá.Mi utálunk öltözködni. A nagyfiu legszívesebben egy száll semmiben rohangászik kint a nyitott folyoson, engem meg ilyenkor a frász kerülget, hogy megfázik. Pedig tudom hogy kutya baja sem lesz a gyereknek. Masszív gyerkőc nagyon.

Igen, volt bent Viktor nálam látogatóban. Egyébként amit a fejedbe veszel, pl: hogy a gyerek haragudni fog rád, mikor a kicsivel hazamész, akkor az úgy is lesz. Azt mondogasd a fiacskádnak, hogy anya bemegy a kórházba, hogy a kistesót a doki bácsi kivegye, és amilyen gyorsan haza lehet jönnötök máris otthon lesztek. Ez csak egy jó tanács.

Ne félj semmitől, a mai gyerekek értelmes lények. Elsőre megjegyeznek mindent, ezt szó szerint értsd!

Egyébbként Vivike is délután elég hisztikés volt. Igazából fogalmam sincs, hogy mi volt a baja. Lehet, hogy jönn a foga, vagy az idő változást érzik, nem tudom.

Még valami, ha kis Tomit elkapatod, akkor később lesz nehezebb, mert ott lesz a pici, és nehogy féltékeny legyen a kis Tomi a tesókára. Nálunk ez most kezd a Viktorban tudatosulni, és mikor Vivke alszik, akkor jönn Viktor, hogy anya játszunk. Na de a játék abból áll, hogy leülünk a szőnyegre, ő előveszi az autójait, és elkezdi a kerekeket műanyag kalapáccsal leverni, én meg nézem, hogy mit csinál, és kérdezgetek,hogy mit-miért teszi.

Ha van még kérdésed tedd fel!

Amikor tudok jövök, és válaszolok. Olvasd el az egyik fórum témámat" Mit tegyek a 2 éves gyerekkel ha ráütök a fenekére, ne nevessen ki?" Ott aztán kaptam hideget, és meleget is. Van minden benne, és lehet, hogy lesz benne egy két gondolat, ami neked is jól jönn.

Jó éjszakát!

129. cackoka
2011. febr. 4. 08:59
még egy kérdés, de már lehet, hogy erről beszéltünk, amikor Vivi született, Viktor volt nálad bent a kórházban? nagyon parázom, hogy tomival mi lesz, hogy fogja viselni, amíg nem vagyok otthon. Hallottam ilyen rémhíreket, hogy a nagy úgy megharagudott az anyjára, hogy utána napokig észre sem akarta venni. én is, mi is megpróbáljuk "előkészíteni a terepet", majd én is mondogatom neki...jaj, ma egy kicsit beparáztam!!!:(
128. cackoka (válaszként erre: 127. - Fülöpke)
2011. febr. 4. 08:54
olyan jók a tanácsaid!!! most megint kérdezek: kistomi eddig egy tündér mackó volt, tényleg vidám, kiegyensúlyozott, nyugodt volt. Pár naoja elég hisztikés. azért írom így, mert nem sír, vagy üvölt, hanem nyafog...már elég ideges vagyok tőle. tudom, hogy hagynom kellene, de egyedül ölben nyugszik meg. szerinted keménykedjek, vagy inkább vegyem ölbe? attól félek, hogy elkapatom. ráadásul olyan szépen beindult a mozgása, de ezen a héten semmi, sztrájkol. nem forog, nem kúszik, és ha próbálnám kezdeményzni, na akkor üvölt. nálatok volt ilyen időszak? megmodom őszintén nehezen vieselem, lehet azért is ,mert nem vagyok tőle hozzászokva....
127. fülöpke (válaszként erre: 114. - Cackoka)
2011. febr. 3. 22:28

Ne legyen lelkifurdalásod! A kis pocaklakó tudja, hogy van már egy báttya aki mindenben segíteni fog neki. Én olyat csináltam, hogy Viktornak mindíg montam, hogy jönn a kis hugi, akkor oda bújt a pocimhoz megpuszilta a hasamat, megsimogatta, és oda adta neki a cumiját. Haláli volt.

Felkötheted a gatyódat, nem lesz könnyű neked sem a két picivel! A kis Tominak hadjad had dolgozzon meg azért ha fel akar ülni. 2 gyereknél már nem tudsz majd ott lenni mindíg mellette, és figyelni a lépéseit.

Ha a doki nem mondta meg biztosra, hogy milyen nemű lesz, akkor még lehet akár kislány is. Nálunk a kislányt még a szülés előtti napokban is csak annyit mondtak, hogy lehet, hogy kislány lesz.

Arra vigyázzatok,hogyha azt mondják, hogy 3000-3500 gr körüli lesz a súlya, az sosem biztos. A kislányunknál is ezt mondták, és a végén 4510 gr-al született!

126. fülöpke (válaszként erre: 123. - Narancsika)
2011. febr. 3. 22:21

Szia!

Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a legelső terhességemet a 12 héten művi úton befejezték a dokik.MAgyarázat az volt, hogy nem volt szívhang.Semmilyen extrém bajom nem volt. A kisfiammal sem voltak rosszullétek, na de a kislánnyal minden "sz..-on" átestem.Hányinger, szédülés, ha kajára gondoltam szintén hányingerem volt. A kávéval meg kitudtak kergetni a világból is.Ha mellettem főzték akkor már öklendeztem, pedig előtte nagy kávé fogyasztó voltam.

125. cackoka
2011. febr. 3. 20:53
én már jól, csak kistomi délután elég nyűgi volt! ilyenkor én is az vagyok.
124. cackoka (válaszként erre: 123. - Narancsika)
2011. febr. 3. 20:52

igen, szerintem is, ha van tüneted, márpedig van, ahogy írtad, nem is kevés, akkor biztos jól van!

megmondom őszintén, nekem az első babám elment, nyolcadik- kilencedik héten nem volt szívhang. De nagy különbség, hogy nekem egyetlen terhes tünetem sem volt!!!a doki mondta is, hogy az baj....aztán műtéti befejezés volt. a tomival is későn volt szívhang, én direkt későn mentem vele, de akkor már voltak jelei, és minden rendben is volt. Azt akartam kihozni, hogy szerintem, mivel erősen vannak jelek, biztos jól van az a kis gézengúz, csak lehet, h nem akkor fogant.

123. Narancsika (válaszként erre: 122. - Cackoka)
2011. febr. 3. 20:22

már nem.amikor beközölték,kiborultam,csak sírtam pest utcáin bandukolva és telefonálgattam,riasztottam a családot.mindenki támogat,erősit.de most ugy vagyok vele,h mivel nől a hasam és a mellem,állandoan hányingerem van,ott van ez a baba és jol van.és kész!

te hogy vagy?

122. cackoka (válaszként erre: 121. - Narancsika)
2011. febr. 3. 20:18
és hogy bírod lelkileg? nagyon ideges vagy? reméljük minden rendben lesz!
121. Narancsika (válaszként erre: 119. - Cackoka)
2011. febr. 2. 20:16
semmi gond.azt mondta még határesetben vagyok,7-10 nap mulva derül ki.jövöhét szerdán kell mennem.de az ultrahangosok nem sok lelkesitést adtak.a dokim rendes volt.
120. cackoka (válaszként erre: 118. - Katerika)
2011. febr. 2. 20:03
szurkolok!!!!!
119. cackoka (válaszként erre: 117. - Narancsika)
2011. febr. 2. 20:03
bocs egész nap nem volt gépem. NE PARÁZZ!!!!Mit mondott a doki? mikor kell visszamenned? remélem minden rendben lesz!!!!
118. katerika (válaszként erre: 111. - Cackoka)
2011. febr. 2. 09:41
persze jol vagyunk, most megint szeretnénk babot, egy ideje már probálkozunk, vannak most jelek de akkor leszek nyugodt ha azt mondja a doki hogy van baboka...
117. Narancsika (válaszként erre: 116. - Cackoka)
2011. febr. 1. 21:05
Bőgtem is,de nem azért.Nincs még szívhang.6 hetesnek mérik a 8 hetes terhességet.Én már nem is mondok semmit...
116. cackoka
2011. febr. 1. 16:35
hú, kitartás, nekem már elmúltak! drukkolok, biztos ma már hallatja a kis szívét, fogsz pityeregni, tuti:)))))
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook