Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Császáros szülésnek van hátránya? fórum

Császáros szülésnek van hátránya? (beszélgetős fórum)


1 2
40. e417245f24 (válaszként erre: 37. - Masu01)
2011. ápr. 27. 06:21
Persze,egy injekciónak is van kockázata,de sima szülésbe is bele lehet halni még napjainkban is...Egyrészt elenyésző szám ahol van valami,másrészt általában emberi hanyagság(orvos,szülésznő) vagy a kismama alapbetegsége ami megalapozza.(túlsúllyal indul,könnyebben szétnyílik a has,későn veszik észre a toxémiát gyerekkel együtt ott maradhat),de most őszintén:szülés álló kismamát muszáj ezzel riogatni?Én minden veszéllyel tisztában voltam,mégsem úgy mentem be a műtőbe,hogy ez műtét,hanem ez a szülés egyik formája,aminek a vége egy szép baba lesz.
2011. ápr. 26. 22:33

Most két és fél éves kislányomat én is császármetszéssel szültem,pedig természetes úton szerettem volna szülni, de sajnos nem indult be a szülés. 10 napot húztunk rá a kiírt napra, amit végig a kórházban töltöttem. Bár minden nap ellenőrizték, mégis teljesen zavaros lett a magzatvíz, így azonnal toltak a műtőbe. Gondolkodni nem nagyon volt időm,olyan gyorsan történt minden. Az epidurális egyáltalán nem fájt, és utána sem fájt nagyon a hasam, pedig nyolc kapcsom volt. Amikor kiszedték az egy kicsit kellemetlen volt, mert érzékeny a bőr. Viszont néhány napig elég erős fejfájásom volt.

A gyerek egyébként hála istennek egészséges lett, bár oxigénre kellett tenni a születése utáni percekben, mert benyelte a magzatvizet és nem volt magánál. Azokat a perceket senkinek sem kívánom,szörnyű volt. hogy nem sírt fel és meg sem mutatták, mert egyszerre kivitték ellátni.

Nagyon sok tejem volt, még le is fagyasztottam és sokáig azzal kevertem a főzelékeit is.

Nincs semmi gond vele. Nagyon is okos és borzasztó eleven. Én semmi káros hatását nem tapasztaltam eddig a császárnak a gyereken, Remélem később sem lesz semmi probléma.

38. szakalyadri (válaszként erre: 37. - Masu01)
2011. ápr. 26. 16:51

Én is láttam olyan babát a kórházban akinek végigvágták szikével az arcát császárnál.Orvos szülők gyereke volt,gyönyörű kisfiú.Megbolondultam volna az anyuka helyébe.

Önként császárt választani a lehető legnagyobb butaság.-szerintem

37. Masu01
2011. ápr. 26. 14:45

Nem sokat beszéltetek a műtét kockázatairól... Attól, hogy ez egy futószalagon végzett beavatkozás még igen is veszélyes!!! Nincs két hete, hogy egy nem is olcsó magán orvos császár közben belevágott az egyik ismerősöm vastagbelébe! A sógornőmnek meg hónapokig nem gyógyult be rendesen a sebe, a méhfala meg teljesen elvékonyodott a hegnél. Náluk már nem is lehet több baba.

Ezeket nem árt mérlegelni amikor az ember úgy dönt, nem akar szenvedni... Persze, az egészség az első, de hallottam én már szülni retinaleválásos nőt is gond, komplikáció és szövődmény nélkül!!! Járd körbe a témát alaposan! Én szülés után két órával már műanyag széken üldögéltem a folyosón gátmetszés után... Sok minden a fejedben dől el!

36. e417245f24 (válaszként erre: 35. - 9896a91eb9)
2011. ápr. 23. 17:16
Igen,én is cáfolom a szoptatási nehézségről szóló rémhíreket:fiaim 3 évig szoptak,a kislány meg tegnap döntött úgy-nagy bánatomra-hogy elég volt a ciciből 21 hónap....Ő tudja.Viszont nem igaz,hogy jó a babának a császár.Ha altatnak,kap az altatószerből.Van olyan anyag a tüdejükben,ami vajúdás alatt szabadul(na) fel.Nem préselődnek át a szülőcsatornán,a tüdő léghólyagocskáikban a folyadék nem préselődik ki,így légzési nehézségeik lehetnek.A hüvelyi szülés során a babának órái vannak az alkalmazkodásra,császárnál 5 perc.A császármetszés az orvosnak a legjobb:gyorsan végez és általában többet kap zsebbe...(elnézést,ha gonosz voltam,de nekem ez a tapasztalatom)
2011. ápr. 23. 16:38

Én mindig azt mondom, a fiamat ajándékként kaptam. Korábban a lányomat természetes módon szültem, kb. 12 ó. alatt. A fiamat császárral, de úgy, hogy terhességi toxémiát kaptam és muszáj volt 10 nappal korábban.Nem voltak fájásaim a fájáserősítő injekciók után sem. Gerinc érzéstelenítést kaptam, 24 órán keresztül nem volt szabad mozognom és utána a kapcsok helye eléggé fájt, húzódott. 10 nap után engedtek haza bennünket. Sokan azt mondják, hogy aki császárral szül, annak nehezebben indul be a tejelválasztás. Nem szabad elhinni. Én 18 hónapig szoptattam a fiam. Azt is mondják, hogy nem olyan a szülő-gyermek kapcsolat, ha valaki császárral szül. Ezt sem szabad elhinni. A kapcsolat, kötődés olyan, amilyenné tesszük:)

Van olyan pedagógia, amely szerint a diszlexiára, diszgráfiára (olvasási és írási részképesség zavar) hajlamosít. Én megfordítom a sort. A részképesség zavarral küzdők között sokan császárral születtek. De az nem ettől van:)

Ami kétségkívül előnye, hogy a megszülető baba nem kínlódik a szülőcsatornában, esetlegesen a feje sem deformálódik,nincs kulcscsonttörés, szép kerek a feje és lényegesen nyugodtabb.Ez az én tapasztalatom:)Viszont azt is mondják, hogy pont amiatt, hogy nem küzdöttek meg a megszületésért, kicsit gyámoltalanabbak az életben, többször várják a külső segítséget, mint mások. Ezt még nem tudom, hogy így van-e, majd kiderül:)

2011. ápr. 23. 08:22
Igen,nem egy kórházban szültem:az elsőt egy nagy kórházban,a másik kettőt kis vidéki városban.Úgy vettem észre,a kis szülészetek otthonosabbak,nem "futószalagon "kezelik a kismamákat,rugalmasabbak.Nálam nem volt hasi cső,egy lánynak volt,aki 100 kg-al kezdte a terhességét.
33. Ági05
2011. ápr. 22. 21:50

Engem későn császározott a dokim,pedig már reggel tudta,hogy nem tudom a kisfiam természetes úton megszülni.Mégis várt a kitolásig.A hezitálásának az lett az eredménye,hogy 1 hónapot töltöttünk a kórházban.Engem 2-szer elöntött a vér,bennem maradtak méhlepény vagy burokdarabok.De ez nem fontos,csak azt éreztem örökkévalóságnak,amíg végre kimondták,hogy hazavihetem a kisfiam,s minden rendben.

24 órát kellett feküdnöm a császár után.A katéter be-ill.kivétele nem fájt.

2011. ápr. 22. 20:03
Nekem is kötelező volt a 24 óra. Sőt, mivel az szombat este 20.15-kor járt le, a doki nem jött be kivenni a csövet, és így csak másnap reggel vette ki. Azért azt megengedte, hogy csövekkel felkeljek. Nekem a hasamba is volt egy cső, ami a legmélyebb pontról vezette ki a vért (ha jól emlékszem). Azért kérdezetem, hogy a 2.-nál nincs a 24 óra pihi? De ezek szerint kórháza válogatja.
31. mgagi
2011. ápr. 22. 19:37
Én az elsőnél 24 órát feküdtem, mert akkor még annyit kellett. a 2-iknál, márcsak 12 órát.
30. 08a4eb16b7 (válaszként erre: 28. - Lilipeti)
2011. ápr. 22. 19:05
Egyik császárnál sem kell 24 órát feküdni, 12 óra a max. ameddig nem lehet felkelni. Nálunk kötelező volt 12 óra múlva felkelni.
2011. ápr. 22. 16:21
Érzéstelenítéstől függ:az elsőnél epidurális érzéstelenítés volt,15 órás vajúdás után.Ott keményen fektettek 1 napig,3 liter teát be kellett vágni az első 12 órában.A másodiknál szintén így akartak érzésteleníteni,de harmadszor sem sikerült,így elaltattak.10-kor műtöttek,délután 5 -kor leeresztett a katéterem,valahogy kicsúszott.Kértem,könyörögtem,ne tegyék vissza,hagy keljek fel.Nem a katéterrel volt bajom,a fekvéssel.Azt mondták oké,ha tudok pisilni,megegyeztünk.Hál istennek simán felkeltem,lezuhanyoztam,a nővér segített és éjszakára megkaptam a babámat.Mondjuk ezért sokan hülyének néztek,miért nem pihenek,de nem érdekelt.A harmadik már abszolút tervezett császár volt,ezúttal spinálban érzéstelenítettek-nem ugyanoda szúrnak,mint epidurálban-kicsit jobban fájt,mint az eddigiek,meg másképp is hatott.Még totál éreztem mindent,ahogy hanyatt fektettek,letakargattak,leszíjaztak,de megígérték,mire vágni kell,hatni fog.Így lett.Hamar felkelhettem és mint írtam,előzőekkel sem voltak őrjítő fájdalmaim,most meg aztán végképp könnyedebben ment minden.Itt a szoptatás alatti méhösszehúzódás volt rossz,meg az,hogy érzem a tű helyét a gerincemben,sokszor ropog is,pedig a kislányom már 21 hónapos.
28. lilipeti (válaszként erre: 27. - E417245f24)
2011. ápr. 22. 16:07
Az általános dolog, hogy a 2. császnál már nem kell 24 órát feküdni?
2011. ápr. 22. 16:00
Későbbi hátrányok az összenövések,meg a hegesen gyógyuló méh,ami később ahhoz vezethet,hogy rossz helyen tapad a lepény,vagy könnyebben leválik,vagy éppen-mint nálam harmadszor-túl mélyen és nehezebben válik le,valamivel több vérveszteséget okozva.Lehet,szerencsés voltam mindhárom császárnál,de én kikértem magamhoz a babáimat,simán elláttam,4. nap haza is jöttünk és 2 nap múlva kellett visszamenni varratszedésre.Műtét után 6 órával kelhettem fel,szemben az elsőnél végigkínlódott 24 órával .Nekem inkább az utófájások voltak legutóbb erősek szoptatás közben,kb.2 hétig.
26. mgagi
2011. ápr. 22. 15:26

Sziasztok!

Nekem 2 császárom volt.

A műtét alatt szerencsére minden rendben zajlott. A felépülés az elsővel nehezebben ment (2napig voltam a császáros szobában). A 2. babánál, már másnap átmehettem rendes kórterembe. Szerintem egyén függő, ki hogy dolgozza fel.

Én az első császár után hiába éreztem magam erősnek mégis megviselt. A 2x már tudtam mivel állok szemben így könnyebb volt lábra állni.

Van aki császár után fejfájással küzd. Sajnos találkoztam ilyen anyukával. Őt újra kellett érzésteleníteni. Utána már jobban lett.

Az a lényeg, hogy a műtét után nem szabad mozogni x ideig. Nem szabad emelni a fejedet (én ugyan csináltam és szerencsémre nem fájdult meg a fejem).

A katétert kiveszik ahogy elmúlt az érzéstelenítő és felkelhetsz (bár nekem nem így történt).

25. szakalyadri (válaszként erre: 23. - 171925f409)
2011. ápr. 22. 13:24

Nekem már a könnyeim folytak,az orvosom fogta a kezem.Borzasztó volt.Én nagyon szerettem volna simán szülni,nem sikerült.Remélem neked menni fog.Nekem rossz élmény volt nagyon.

Volt a szobánkba kismama akit lehoztak a szülőszobáról és egyből kisétált a férjéhez.Én még itthon is csak vánszorogtam,pedig nem vagyok kényes.

24. lilipeti (válaszként erre: 23. - 171925f409)
2011. ápr. 22. 13:23
Valóban nem leányálom az érzéstelenítés. Mondjuk én már alig emlékszem arra a fájdalomra. Azt tudom, hogy egyszer megrándultam, és rám is szóltak. Nekem semmi maradandó nem lett tőle, de való igaz, hogy utána hetekig éreztem a helyét, de nem fáj, csak éreztem.
23. 171925f409 (válaszként erre: 21. - Szakalyadri)
2011. ápr. 22. 13:16
Ettől félek én is annyi rossz hírt hallani az epidurálisról:((Borzasztó:(
22. gabcsi8080 (válaszként erre: 20. - 08a4eb16b7)
2011. ápr. 22. 12:01

Dettó......én vérnyomásom is elszállt lefelé és fulladoztam de oxigént kaptam.Úgy verték a váll csontom mint állat, hogy:-Működjek együtt ne csukjam be a szemem.........

De mit számítanak a nehézségek akkor mikor hozzák a kis üvöltő csomagot :) és rögtön csend lesz ahogy a karjába veszi anyuka :)

2011. ápr. 22. 11:39
Szia!Nekem 2császárom volt,talán nehezebb a felépülés mint sima szülés után.Nekem annyi gondot okoz "csak",hogy a gerincbe 4.re tudták beadni az érzéstelenítőt.Azóta hanyadtfekvésből nem tudok felülni,és gyakran fáj a helye.Gondolom roncsoltak vmit.
20. 08a4eb16b7 (válaszként erre: 17. - Gyöngyszemü)
2011. ápr. 22. 11:24
Az anesztes volt kontár, a dokim profi. Az anesztes konkrétan nem hitte el, hogy érzem, szerinte tök profin csinálta...azt se vették észre, hogy majdnem megfulladtam, mert leesett a vérnyomásom, Én kérdeztem h normális-e, hogy fulladok, nyom a mellkasom és mindjárt meghalok? erre a "ja...nem" volt a válasz :-D
19. Kata 1977 (válaszként erre: 18. - 5d58fc17fc)
2011. ápr. 22. 11:10

Szia!


Így olvasva ami veled történt megértelek.

De hidd el ha tudtál volna minden gond nélkül simán szülni,nem így gondolnád!

Én azt mondom inkább 1000sima mint 1 császár.:-))

2011. ápr. 22. 11:06

Szia!

Mindenképpen kapsz katétert, de ha érzéstelenítéssel szülsz nem érzed, ha altatással akkor sem fáj, csak a fertőtlenítő csíp egy kicsit, de nem vészes.

Én az 1. császárom után totál rosszul voltam, de csak azért mert előtte fél napot vajúdtam elég intenzíven, be volt szorulva a fiam nagyon és a végére mind a 2-en feladtuk, doki is belátta, hogy semi értelme, alig tudta kibányászni Csabeszt...

Másodszorra közöltem, hogy köszönöm, de kihagynám a természetes szülést úgy anblokk, ha lehet, de hát nem lehet, beindulni be kell neki. Mikor megindult, irány a kórház ott le is szakadt a méhlepény fél órán belül, rohantak velem a műtőbe, de mivel alig vajúdtam, tök jól voltam. Az elsőhöz képest legalábbis teljesen rendben voltam. Szobatársaimnak szétrepedt a feneke, szerencsétlenek alig tudtak mozogni. Persze én se szaladgáltam, de legalább ülni tudtam. Amíg a varratot ki nem szedik, főleg az utsó 2-3 nap varrat szedés elött gáz, mert húz egy kissé, de ki lehet bírni. Viszont intenzív segítségre lesz szükséged, a házi munkát úgy 2 hétig nem fogod tudni elvégezni. Sok hátránya van a császárnak, de én azt mondom, mivel kipróbáltam a természetest is, legalábbis a vajúdós részért, mert a kitolás nem jött össze, hogy inkább 1000 császár, mint 1 hüvelyi.

17. gyöngyszemü (válaszként erre: 8. - 08a4eb16b7)
2011. ápr. 22. 11:02
ÓÓÓ tejó ég és nem altattak el, hogy nem sikerűlt az epi... hagytak inkább szenvedni? Mellettem is feküdt egy anyuka ő is érezte a vágást.. és el altataák. Kontárhoz mentél?
2011. ápr. 22. 10:58

Szia!

Nekem is császárral lett meg a kislányom. Valahogy azóta is furcsa kimondanom, hogy szültem. Semmit nem éreztem az ég világon. A katétert nekem érzéstelenítés előtt rakták fel, de egy cseppet sem fájt. A műtét után egy napig nem kelhettem fel, de utána napról napra könnyebb volt. 5 nap után engedtgek ki, de másnapra kinyílt a sebem. Jó pár hétbe telt, amíg újra begyógyult. A katéter kivétele sem fájt, szinte észrevehetetlen volt. A sebem mára szép (ma 8hete, hogy megtörtént ☺). Nekem sem választás kérdése volt a műtét.

2011. ápr. 22. 10:57

Ja még annyit,hogy a gyógyulási folyamat teljesen egyéni.

Volt olyan szobatársam mikor először szültem aki császáros volt és 1 nappal a szülés után szinte futott.

Én meg alig tudtam ülni,menni,feküdni annyi varratom volt.

2011. ápr. 22. 10:54

Szia!


Szerintem a világ legcsodálatosabb dolga "rendesen" szülni,bár a legfájóbb is.

Én mind a 4 gyerkőcöt simán szültem,de mindegyiknél volt egy pont mikor azt mondtam "istenem ,miért nem császárral szülök?".

De hálát adok a sorsnak hogy így lett.

Persze vannak okok mikor mindenképp a császár mellett dönt az orvos,én is a legkisebbel a 37.k hétig abba a tudatba voltam hogy műtenek mert harántba volt de a szülés előtt 1 nappal befordult,szerencsére.

Én kaptam katétert a 3.knál mert epit kértem és nem tudtam egyből pisilni,de ha nem kérsz epit és mégse tudsz wc-ni akkor is megkatétereznek,de nem vészes.

Akárhogy is alakul a végeredmény a lényeg!

Sok boldogságot!

2011. ápr. 22. 10:52
Köszönöm a válaszokat:) félek a természetes szüléstől a szemem miatt de mondjuk ezt a doki mondja meg hogyan szülhetek hisz nem én döntöm el
2011. ápr. 22. 10:52

Szia!

Katéter alap, én is féltem tőle, de nem fájt, nyilván nyaktól lefele le voltam érzéstelenítve, az se fájt amikor kiszedték, utána viszont kellemetlen volt pár hétig a vizeletürítés. 2 hétig nem tudtam az oldalamra feküdni (de a barátnőim már a műtét után másnap tudtak). a felépülés mindenkinél egyéni

11. 4c1a787e8f (válaszként erre: 1. - Jennyke 1)
2011. ápr. 22. 10:51

Sok cikk van a neten ennek a lelki oldaláról,mind a baba, mind a mama részéről, meg a későbbi következményekről..


De ha neked az egészséged miatt ez szükséges, akkor felejtsd el ezeket, mert élni kell, és az a fontos...

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook