Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Császármorzsa - ez így jó lehet? fórum

Császármorzsa - ez így jó lehet? (tudásbázis kérdés)


26. Szilvamama (válaszként erre: 25. - 298b15dfdd)
2012. szept. 9. 20:12
:)
25. 298b15dfdd (válaszként erre: 24. - Szilvamama)
2012. szept. 8. 04:14
Nyugdíjas:)))
24. Szilvamama (válaszként erre: 23. - 298b15dfdd)
2012. szept. 7. 18:22
Kettőtöknek egy-egy szolíd adag kijön belőle :)))
23. 298b15dfdd (válaszként erre: 22. - Szilvamama)
2012. szept. 7. 16:59
Nem hallottam róla,egy próbát megér,mi csak ketten vagyunk:)
22. Szilvamama (válaszként erre: 21. - 298b15dfdd)
2012. szept. 7. 15:05
Van egy mélyhűtött változat is, néha arra fanyalodom, azt csak be kell vágni a mikróba, és kész. Hasonlít a házihoz, csak anyagilag nem jövök ki ugyanúgy :)))
21. 298b15dfdd (válaszként erre: 20. - Szilvamama)
2012. szept. 7. 10:31

Én is nagyon szeretem,de anyum mindig csinált,ha hazamentem...,utánozhatatlan.:)

Egy alkalommal mikor otthon voltam szegény apu már előre mondta,-Te leányom tegnapelőtt csinált anyád nyögvenyelőst,ne kérd már megint-:( Nagyon nem szerette.Anyu jót,akart elment a boltba és vett olyan tasakost,amit csak pirítani kell.Hallom,hogy mérgelődik,leégett az egész...Mondtam neki,hogy ilyet én is tudok csinálni,talán még jobbat is,mert nem égetem le,akkor vallotta be,hogy ez bizony bolti volt:)

20. Szilvamama (válaszként erre: 19. - 298b15dfdd)
2012. szept. 7. 10:23
:D :D :D Ha elfogyott, nagyon rossz nem lehetett :) Az a baj, hogy naponta meg tudnám enni jó sok baracklekvárral és porcukorral.
19. 298b15dfdd (válaszként erre: 18. - Szilvamama)
2012. szept. 7. 10:19
A sok vaj elmaradt,csak annyival kentem ki a tepsit,amennyit a recept írt,kevergettem közben,ám így utólag...,kellett volna még vaj:)Azért elfogyott.Emelete a baracklekvár, a porcukor az íz világát.:DDD
18. Szilvamama (válaszként erre: 14. - 298b15dfdd)
2012. szept. 7. 10:06
Aha, így szoktam, sok vajat a tetejére, és ha elkezd szilárdulni, néha átkeverni. De tényleg sok vaj kell rá, hogy ne legyen "nyögvenyelős", mint mondtad, és apróra szétkevergetni...
17. 298b15dfdd (válaszként erre: 16. - Mosolyka1111)
2012. szept. 7. 05:13
Legközelebb úgy lesz,beszerzek egy nagyobb serpenyőt.:)
16. mosolyka1111 (válaszként erre: 15. - 298b15dfdd)
2012. szept. 6. 21:25

Hát igen, ezt serpenyőben kell sütni.

Tepsiben én az eredeti császármorzsát szoktam, de abban nincs gríz, csak liszt.

Emellett, amit ide felgépeltem, ott kell állni a serpenyő mellett:)

15. 298b15dfdd (válaszként erre: 13. - Szilvamama)
2012. szept. 6. 13:18
Mosolyka receptjével,sütőben sütve, nekem nagyon nyögvenyelős lett.:)
14. 298b15dfdd (válaszként erre: 13. - Szilvamama)
2012. szept. 6. 10:30
Kivajazni a tepsi és beleönteni? Kell kevergetni?
13. Szilvamama (válaszként erre: 10. - An-Drea)
2012. szept. 4. 12:00
Próbáltad már tepsiben? Ha kavargatni kellene neki sem állnék, így sokkal egyszerűbb! (És mibel általában nálunk tripla adag készül, gyorsabb is) :)
12. an-Drea (válaszként erre: 10. - An-Drea)
2012. szept. 3. 10:35
JA, a bögre az egy sima 2dl-es bögre.
2012. szept. 3. 10:34

Szia!

Nekem ez a bevált recept évek óta,gondoltam, bemásolom:


10 dkg gríz

10 dkg liszt

3 dl tej

1 vaniliás cukor

3 tojás

10 dkg kristálycukor

reszelt citrom héj

5 dkg vaj a sütéshez


A lisztet a grízzel elkeverjük, és összekeverjük a tejjel. Egy órát állni hagyni. Utána a tojássárgákat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a tejes keverékhez. A tojásfehérjét plusz egy csipet sót felverjük kemény habbá, és a masszához adjuk. Nagy teflonserpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleöntjük a masszát, időnként fakanállal keverjük, amíg darabokra szét nem esik. Kb. 30 perc alatt készül el!

2012. szept. 3. 10:33

Az én receptem:

1,5 bögre gríz

1,5 bögre liszt

4 tojás

csipet só

1 van. cukor

tej, annyi hogy palacsintatésztás legyen.


Ja, aki szereti, mazsola.


Hagyod állni1-2órát,hogy megszívja magát a gríz aztán kevés olajon kisütöd, folyamatosan kevergeted a masszát, amíg arany színű gurulós szemecskék nem lesznek.

Ez kb. 10-20perc sütés... nem tudom, nem mértem még, csak tudom, hogy a végére nagyon unom :))


A massza méreténél 2x akkora teflon edényt keress, abban a legkönnyebb sütni, ha van, akkor hosszú nyelűt.

2012. szept. 3. 10:33
ez az első recept amit találtam hirtelen, látod itt 3szor annyi a folyadék
8. 342bae44d8 (válaszként erre: 4. - Eab6abb0fa)
2012. szept. 3. 10:32

100 g búzadara

7 g búzaliszt (BL55)

250 ml tej (2,8%-os)

1 teáskanál vanília eszencia

3 db tojássárgája

3 db tojásfehérje

100 g kristálycukor

0.5 db citrom reszelt héja

A sütéshez:

50 g vaj

A díszítéshez:

porcukor vagy baracklekvár

2012. szept. 3. 10:31

kell bele liszt, de csupán 6 deka :)

és sok búzadara.. :) + hagyni 1-2 órát állni,hogy a dara megdagadjon

6. eab6abb0fa (válaszként erre: 5. - 342bae44d8)
2012. szept. 3. 10:31

azt hittem édes lesz tőle

mondjuk az nem baj csak, ha lekvárt is teszek rá nem akartam, hogy nagyon édes legyen

2012. szept. 3. 10:31

szerintem kevés a folyadék de azt még tudsz a végén is tenni

1 van cukor 8 gramm...miért sokallod?

4. eab6abb0fa (válaszként erre: 3. - 342bae44d8)
2012. szept. 3. 10:31
csak a 30 dkg búzadara?
2012. szept. 3. 10:30
szerintem liszt nem kell
2012. szept. 3. 10:29
próbáld ki és kiderül :D
2012. szept. 3. 10:28

30 dkg búzadara

(vagy 15 dkg liszt- 15 dkg búzadara)

2 tojás

1 vaníliás cukor (ezzel nem lesz túl édes?)

2 ek cukor

2-3 dl tej

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook