Csapos fogból kiesett a tömés, mit tegyek? (tudásbázis)
Köszönöm hogy írtál.
A csapos fogra korona kerül.
Ha ezt tudom, akkor tudhattam volna, hogy nem csapos a fogam... csak nem emlékeztem jól, a mellette levő a csapos.
Azóta már be is tömték.
A csapolás egy meglévő, de erősen roncsolt fog gyökerébe kerülő megoldás. A lényege, hogy a gyökér még egészséges legyen. Azt gyökérkezelik. A gyökércsatornába kerül egy csap,erre építik rá a koronát.
Nem mehet innét a fogínybe, nem kerülhet a csontba, nagy gyulladást okozna, ha a gyökér megrepedne.
Más az implantátum, azt tényleg a csontba "ültetik bele", de ott már nincs se fog, se gyökér.
Az ülés, az egy alkalom akar lenni?
Erre szerintem csak a fogorvos tud válaszolni, hogy mit lát, mit talál ott.
Elvileg megoldható egy alkalommal.
Rengeteg olyan fogászat van, ami 0-24 működik és magas színvonalú. Menj el az egyikbe!
Nem akarhatsz hetekig ezzel szenvedni, különösen nem az év végi ünnepek alatt, a pihenésed rovására ...
Vannak valami pótlók. Meg talán a ragasztót is szoktak használni.
Nekem az egyik metszofogam törött, kétszer pótolták aztán úgy gontoltam, teszek rá arra a pár napra amíg vegyül héjat kaptam. Nekem is van volt csap, de nem az inyben, hanem a fogban. Fel évig vígan ettem vele, pedig egy olyen pici csavar volt, ami a metszofog hosszaba ment bele. Egy rendes beültetett csap masszívabb. De sós mogyorót nem ennék vele :)
Ha szoktál teázni, iszogass kakukkfuvet!
Jobbulást!
Mondjuk már mozgott benne a tömés egy ideje kicsit, és most evés közben esett ki. Nem tudom gyulladt-e. Kicsit érzékeny.
De ez a tömés már nagyon régi volt.