Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Csapos fogból kiesett a tömés, mit tegyek? fórum

Csapos fogból kiesett a tömés, mit tegyek? (tudásbázis)

dec. 16. 16:36

Köszönöm hogy írtál.

A csapos fogra korona kerül.

Ha ezt tudom, akkor tudhattam volna, hogy nem csapos a fogam... csak nem emlékeztem jól, a mellette levő a csapos.

Azóta már be is tömték.

13. judebyjude (válaszként erre: 12. - Kedvesenfanyar)
dec. 15. 20:28
Tudod mit? Igazad van...
12. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 11. - Judebyjude)
dec. 15. 16:04

A csapolás egy meglévő, de erősen roncsolt fog gyökerébe kerülő megoldás. A lényege, hogy a gyökér még egészséges legyen. Azt gyökérkezelik. A gyökércsatornába kerül egy csap,erre építik rá a koronát.

Nem mehet innét a fogínybe, nem kerülhet a csontba, nagy gyulladást okozna, ha a gyökér megrepedne.

Más az implantátum, azt tényleg a csontba "ültetik bele", de ott már nincs se fog, se gyökér.

11. judebyjude (válaszként erre: 9. - Kedvesenfanyar)
dec. 15. 14:37
Nem hiszem, tudtommal a csap a foggyökérben rögzülő eszköz. Nekem a csap vége pl a csontnál rögzül, de bizonyosan én tudom rosszul...
dec. 15. 14:22

Az ülés, az egy alkalom akar lenni?

Erre szerintem csak a fogorvos tud válaszolni, hogy mit lát, mit talál ott.

Elvileg megoldható egy alkalommal.

9. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 2. - Judebyjude)
dec. 15. 14:20
Szerintem kevered a csapot, az implantátummal. A csap nem tud a csontba beépülni.
dec. 15. 11:21
Tudja valaki hogy egy ülésben elkészül? Mertr ha nem, akkor hogyan utazok.
7. Pumpkin. (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 15. 09:11

Rengeteg olyan fogászat van, ami 0-24 működik és magas színvonalú. Menj el az egyikbe!

Nem akarhatsz hetekig ezzel szenvedni, különösen nem az év végi ünnepek alatt, a pihenésed rovására ...

dec. 15. 01:48

Vannak valami pótlók. Meg talán a ragasztót is szoktak használni.

Nekem az egyik metszofogam törött, kétszer pótolták aztán úgy gontoltam, teszek rá arra a pár napra amíg vegyül héjat kaptam. Nekem is van volt csap, de nem az inyben, hanem a fogban. Fel évig vígan ettem vele, pedig egy olyen pici csavar volt, ami a metszofog hosszaba ment bele. Egy rendes beültetett csap masszívabb. De sós mogyorót nem ennék vele :)

Ha szoktál teázni, iszogass kakukkfuvet!

Jobbulást!

dec. 14. 22:42

Mondjuk már mozgott benne a tömés egy ideje kicsit, és most evés közben esett ki. Nem tudom gyulladt-e. Kicsit érzékeny.

De ez a tömés már nagyon régi volt.

4. judebyjude (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 14. 22:31
Volt hasonló esetem. Ráharaptam egy popkorn magra és letörtött egy tömésem egy darabja a csapos fogamból (tehát nem gyulladás miatt). Nem lett vele semmi baj...
dec. 14. 22:18
Köszönöm hogy írtál. Ez jól hangzik. Merthogy repülnöm is kell vele...
2. judebyjude (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 14. 22:15
A csap, ha rendesen "begyógyult" a csontba, nem gyulladt, és más problémája sincs (pl sorvadás), akkor nem fog kiesni. Azért próbáld kímélni azt az oldalt, amíg a doki nem tud ránézni...
dec. 14. 21:50
Kiesett a csapos fogambol a tomes, a csap vajon meddig marad bent? Fogorvosom csak januarban fogad.
Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook