Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csángó rostélyos recept

Csángó rostélyos recept

A Csángó rostélyos hozzávalói:
4 szelet rostélyos,
1 répa,
1 petrezselyemgyökér,
1 kis fej zeller,
1 hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
levescsont,
2 dkg liszt,
1 dl vörösbor,
1 evőkanál paradicsompüré,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl víz,
1 kockacukor,
10 dkg zsír.


A Csángó rostélyos elkészítési módja:
A hússzeleteket kiverem, sózom és forró zsírban hirtelen megsütöm. A zsírba beleteszem a zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát a csontot és a cukrot és mindezt világossárgára sütöm. Megszórom liszttel, pár percig barnítom, vizet és bort öntök rá, majd végül hozzáadom a paradicsompürét. Visszahelyezem a húst és puhára párolom. Tálalás előtt a besűrűsödött mártást szitán áttöröm és a húsra öntöm.


Kategória: Húsételek receptjei


A csángó rostélyos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook