Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Családi titok fórum

Családi titok (beszélgetős fórum)


2009. febr. 24. 18:13
Segítsetek légyszi. A barátnőm elmondott nekem 1-2 titkát, amiből leszűrtem, hogy nem igazán foglalkozik vele és a gyerekével a pasija. A pasinak próbáltam burkoltan elmondani, felnyitni a szemét, hogy többet törődjön velük. Beszéltek a dologról. . . a burkolt titokról. . . és most menteném a menthetőt. Csak összébb akartam hozni őket. Segítsetek, mit tehetnék most. . . . . :-(
2009. febr. 24. 18:10
Segítsetek légyszi. A barátnőm elmondott nekem 1-2 titkát, amiből leszűrtem, hogy nem igazán foglalkozik vele és a gyerekével a pasija. A pasinak próbáltam burkoltan elmondani, felnyitni a szemét, hogy többet törődjön velük. Beszéltek a dologról... a burkolt titokról... és most menteném a menthetőt. Csak összébb akartam hozni őket. Segítsetek, mit tehetnék most..... :-(
22. Rozália (válaszként erre: 1. - Gyurmi)
2008. aug. 21. 16:03
Szerintem ebbe neked egyáltalán nem kellene beleavatkoznod. A férjed boldog nem? Akkor? Nem onnan fúj a szél, hogy az anyósoddal amúgy sem fényes a kapcsolatod? És a férjed ennyi idő után mit kezdene az édesapjával, aki számára tul. képpen egy vadidegen ember...
2008. jún. 7. 20:47

Sziasztok, én is most találtam rá erre az oldalra és érdeklődve olvastam.

Azt mondod, h a férjednek van még két testvére.

Gondolod, hogy amikor kiderül az "igazság" nem fognak az anyjuk ellen fordulni, akármennyire is meghalt már az édesapjuk. Sőt, még az is lehet, h a férjed is ellene fordul, arról nem beszélve, hogy talán te ellened is. Mindig a postásé a kaki.


A múlt elmúlt. Ha mégis el akarja anyósod mondani, biztosan megteszi még idejében, mert ilyen titokkal ritkán megy el az ember. Az is előfordul, h pont neked mondja majd el azzal a kikötéssel, soha ne tudja meg a fia.

Egyelőre ne tegyél semmit, már ha azóta nem történtek dolgok, mert a szégyen, amit ezzel a pletykaszintű valamivel okoznál a te egyetlen és szeretett párodnak, nagy törés lenne, ahogy magad is írtad.

Hagyd rá az életre, mindig megoldja a kérdéses dolgokat és lehetőleg az érintettek legnagyobb megnyugvására.

Eyget kérek, ne te okozz neki fájdalmat. Még akkor is próbálj meg hallgatni, amikor már nyilt titokként kezeli a család.


Egyébként akárkitől is hallottad, előfordul, h merő gonoszságból, féltékenységből és hasonló egyebekből keltette ezt az egészet és az igazsághoz semmi köze. Nem csak az írásnak, a szónak is nagy ereje van.

20. o.andi
2008. jún. 1. 20:46

Már nem is létezik ilyesmi szerintem...régen jobban volt...

ma már ritka

19. cel (válaszként erre: 1. - Gyurmi)
2008. márc. 19. 01:09

Szia Gyurmi!


Tudom, több mint egy hónap eltelt a téma napirendre kerülése óta, de most figyeltem fel csak rá. Meglehet, hogy azóta már döntöttél, mit tégy, elmond, vagy sem férjednek a származásáról hallottakat. Mint írod "csak valószínűleg, sőt biztos" ez az információ. Férjed biológiai apjáról teljes bizonyosat csak a férjed édesanyja tudhat, vagy lehet Ő sem. Azért írtam így, hogy biológiai apa, mert aki felnevelte, az volt számára az édes apa, és ugyan tudhatja e bárki is, hogy nem ez a valóság. Szerény véleményem, hogy mielőtt felelőtlenül a férjedre zúdítasz egy ilyen sokkoló információt, még is csak az édesanyjával kellene ezt megbeszélni, mint nő a nővel, akik ugyan azt a férfit szeretik, csak másképp. Egy bizonytalan információ miatt nem stresszelném a férjem. Belegondoltál, hogy mi történik akkor ha hír nem igaz? Megbántanád a férjed és az édesanyját is, valamint az apja emlékét. És gondold végig, ha ez az információ a Te füledbe eljutott, nem lehetetlen, hogy esetleg a férjed is hallott ezt azt? Lehet a férjed előtt is ismert az információ (nem szeretnék senkit megbántani azzal, hogy pletykának tituláljam) és nem tulajdonít több jelentőséget neki, mint amennyit megérdemel.

Bárhogy is döntesz, nem irigyellek. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb megoldást fogod választani.

18. direne
2008. márc. 18. 23:42
Persze, csak ismerni kell hozzá a múltat.:-)
17. Teráz
2007. szept. 5. 11:14
A legjobb jövő az elfelejtett múlton alapszik. Nem élhetsz jól, ha előbb nem felejted el a múlt csődjeit és fájdalmait.
16. fe20557d00 (válaszként erre: 15. - Dogiz)
2007. aug. 21. 17:09
Nem elmondani????Ehhez csak annyit fűznék hozzá,hogy olyan dolgot akarnak eltitkolni amit az az ember már egyszer átélt!!!!Mert nem az anyja nevelte fel,egyszer elszakították az anyjától ezt ő MEGÉLTE!!Az hogy nem emlékszik rá egy dolog....DE benne van a tudatalattiba és a személyiségében!Ő evvel együtt él és valahol a pszichéje tudja !Egészen addig amíg ez nem válik tudatossá a titok benne mérgezhet....és ez hogy mikor tör ki rajta nem lehet tudni.Lehet kamaszkorban lehet amikor már felnőtt vagy amikor ő is szülővé válik.Egy csecsemő akinek el kell az anyjától válni szinte a vérébe ívódik a vesztés élménye,számtalan vizsgálat bebízonyította ezt... élményre hozták, átélték hipnózissal hogy őket örökbe adták,és onnatól múltak el a pszichés eredetű betegségeik.Fölösleges olyat titkolni amit amúgy is tud!,mert csak a pszichét mérgezi!Nem véletelnül javasolják ezt az örökbe fogadni kívánó szülőknek.Ez olyan mintha a fa gyökereit tépdesnéd meg,mert úgy gondolod úgy egészségesebbé válik.Egy ember gyökereit,származását akármekkora legyen is a titok semmissé nem lehet tenni!
15. dogiz
2007. aug. 21. 13:07

Leírok most egy kis történetet ami kb. 6-7 éve derült ki.Egy nagyon idős anyuka mondta el titkát. Ő már nem él. A gyermeke akit elég jól ismerek (47-48 éves most) kb. 1 hetes volt amikor hozzájuk került. Abban az időben nem volt ilyen problémás örökbe fogadni. Egy lány az ország eyik végéből elment megszülni gyermekét, akit a korházban akart hagyni. A kórházba ezt megtudta valaki és szólt a már nem túl fiatal házaspárnak (40 körüliek voltak)h. ez egy lehetőség hogy csecsemőhöz "jussanak". A leányanya kihozta gyermekét a kórházból és az utcán egy bizonyos összeg ellenébe átadta a hölgynek. (Kevés pénzről volt szó, amivel a lány hazajut, meg boldogul pár nap míg megerősödik)

Az új anyuka elindult a város egyik utcáján a picivel, és miután megbizonyosodott, h. nem követi senki elindult haza a babával.

azóta mint írtam 47 - 48 év telt el. Az anyuka meghalt, az apuka még él, két unokájuk született.

És a TITOK - TITOK MARAD!!!!!!!!

Minek felbolygatni annyi év után a történteket. Min változtatna ez? Csak konfliktusokat és problémát szülne.

14. tessay (válaszként erre: 4. - Gyurmi)
2007. aug. 10. 10:22
Én sem mondanám el, és nem is foglalkoznék vele. A férjed apjaként szerette azt, aki felnevelte. Én úgy érezném, nincs jogom ilyenbe belemászni, mert ebből mindenki sérülten kerülni ki. Szerintem, az a jó döntés, ha nem is foglalkozol vele.
2007. aug. 10. 09:42
Én nem mondanám el,lehet csak szóbeszéd,és akkor Te nagyon nagy bajban lennél.
2007. aug. 10. 09:27

Tavaly láttam egy ilyen műsort a monikában. A csaj azt mondta, hogy a férje nem az édesgyermeke az apjának, mert nem egyezik a vércsoport egyik szülőével sem. Azt állította, hogy az anya félrelépett anno.

Jól beégett, amikor behívtak egy szakértőt.


Ne tegyél semmit, ha jót akarsz a férjednek, a szüleinek, és magadnak.

Így olybá tünik, nagyon ellenszenves az anyósod, és neki akarsz ártani. Félre érteném?

2007. aug. 10. 08:55
Szerintem is a szülőnek kellene ezt elmondania a gyerekének. Nekem is van ilyen stitu az ismeretségemben de a srác a mai napig is mást vél édesapjának. Én a helyedben nem bolygatnám a dolgot. Nagy trauma lehet ez miután megtudja az ember. Tégy úgy mintha nem is tudnál róla.
2007. febr. 7. 00:44
Gondoljatok, hogy az anyuka el fogja mondani a fianak ennyi ido utan? Hogy mondja el azt egy anya, hogy a gyereke egesz eleteben hazudott a gyerekenek es a ferjenek is? Ez azert nem egy kis hazugsag. Ugyanakkor viszont joga van a fianak tudnia. Nehez dio. Megtartani a titkot ugyancsak nehez. Remelem Gyurni leirod majd, hogyan dontottel!
2007. febr. 7. 00:34
Érdekes egy történet.Én az anyukájára biznám,hogy elmondja.Azért mert,biztos lennének még kérdései a férjednek.Ezeket az anyukája tudja megválaszolni.
2007. febr. 6. 21:42
Inkább azt mondom, hogy nagyon jól ismerem a férjemet, 10 éve vagyunk együtt és tudom, hogy neki ez mekkora lelki törés lenne. Ezt nem tőlem kéne megtudnia, hanem attól a személytől, aki ezen kívül sok más kérdésére is tudna válaszolni (az anyjától). Én idáig csak azért nem mondtam el neki, hátha csak rosszintulatú pletyka az egész és nem akarom az álló vizet felkavarni.
2007. febr. 6. 12:31

csak magamból kiindulva: azt hiszem nekem nagy lelki törés lenne, ha megtudnám, hogy nem a szüleim a vér szerinti szüleim.

én nem hiszem, hogy sok értelme lenne ezzel felkavarni bárkit...

6. 6a1456582a (válaszként erre: 1. - Gyurmi)
2007. febr. 6. 12:27
hmmm ez fura, mi mindent megbeszélünk a pasimmal, mert ez így normális. Te megtudtad, hogy a párod édesapja nem az akit annak hisz, de Te tudod az igazságot és nem mondod el neki? Én biztos nem az anyósom érzelmeivel foglalkoznék:o)
5. rika (válaszként erre: 1. - Gyurmi)
2007. febr. 6. 12:05
Én az anyósommal próbálnék meg beszélni, hogy mondja el neki, ha nem megy elmondanám én. Joga van tudni.
4. Gyurmi (válaszként erre: 3. - Magdala)
2007. febr. 6. 11:53
Köszi. Nagyon sokat gondolkodtam már róla, hogy mi is lenne a helyes döntés. Talán az lesz a legjobb, ha marad minden a régiben és talán majd egyszer az anyukája elmondja neki az igazságot. Nem szeretnék bonyodalmakat.
2007. febr. 5. 18:08

Nagyon sok kérdést figyelembe kell venned és hogy esetleg egy másik család boldognak hitt élete is sérül.

Talán nem is tud a vérszerinti apa erről a "botlásáról", megéri-e beletenyerelni ennyi idő után egy másik család életébe.

Mindenképpen tudakozodj, hogy 100 %-os az infód; erre az anyós tudna igazán válaszolni.

Lelkiekben gondolkozz el azon, ha úgy is van, vajon mi oka lehetett, hogy ezzel a titokkal éljen a férje és a gyermekei előtt.

Ha amúgy is rossz a kapcsolatotok, talán anya és fia még jobban eltávolodna egyástól.

Kivánom, hogy sikeres döntést hozz ebben a kényes témában!

2007. febr. 5. 17:34

Én biztosan elmondanám, hisz ez bizalom kérdése (arról nem is beszélve, ha mástól fogja megtudni, -joggal- fog neked támadni, miért nem mondtad el neki, ha tudtad).

Esetleg ha nem vagy biztos benne anyós ennek "örülne", előbb ülj le vele, hogy mondja el ő a fiának (alapjában is ez lett volna a korrekt szerintem).


DE mindezt csak akkor tenném, ha 100% lenne, nem ő az édesapa, amúgy nem szabad.

2007. febr. 5. 17:22

Egy olyan információ került a birtokomba, amivel nem tudok egyedül megbírkózni. Nem tudom elmondjam-e a férjemnek, vagy egyáltalán mit kezdjek vele.

A szitu a következő:

Férjemnek két idősebb testvére van, harmadikként elég későn született. A minap a fülembe jutott, hogy valószínűleg (sőt biztos)a férjemnek nem az apja a vér szerinti apja. Az apukája már nem él, de az édesapja még igen. Én nem akarok rosszat a férjemnek, anyósommal sem akarok összezördülni (amúgy sem valami fényes a kapcsolatunk), de mit kezdjek ezzel az infóval, joga van tudni a páromnak az igazságot?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook