Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Családi ház építés! fórum

Családi ház építés! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
36. Ditke62 (válaszként erre: 34. - Fde954d8c0)
2007. máj. 9. 12:16

Nyilván az én munkám sem hibátlan, és nyilván mindenki hibázik. De a kártérítésnél nem a teljes összeget ítélik meg, csak az okozott kár arányában a megfelelő összeget. Egy parkettás anyukáméknál tönkretette a 90 ezer forintos ajtót, mert belemart a marógépével. Természetesen nem az egész ajtó árát téríttetik meg vele, csak kijön a szakértő és megállapítja, hogy a rendeltetés szerű használatot befolyásolja-e a hiba, vagy csak esztétikai, hogy javítható-e, stb, és ennek megfelelően fizettet néhány ezer forintot. Szóval azért én nem gondolom, hogy ha mindenkit beperelek a valós hibákért, akkor valóban jól jövök ki. Legalábbis anyumék jobban örültek volna a szép új ajtójuknak... :(

Persze ezen a területen Te vagy otthon, az én munkámban is sokan perelnek, sokszor úgy, hogy a szakma nem ad igazat a jogászoknak.

Mindenesetre én maradok az eddigi módszeremnél, mindig előleg nélkül dolgoztatok, az elvégeztt munka után fizetek, és csakis szerződéssel a kezemben vágok neki a munkának. Nekem eddig bejött. De mindenki úgy csinálja, ahogy neki a legjobban megéri :))

További jó munkát kívánok!

35. fde954d8c0 (válaszként erre: 33. - Ditke62)
2007. máj. 9. 12:10

elég szomorú, hogy egy álítólag jogot tanuló ember, így áll hozzá a dolgokhoz!!!


egyébként nekem csak 1 diplomám van:)))

ha már villogni akarsz!!!!!!!!!!

de semmi értelme!!!

a lényeg hogy jó, és szép, és élhető házak épüljenek.

34. fde954d8c0 (válaszként erre: 31. - Ditke62)
2007. máj. 9. 12:07

a 260 000- ft.ot arra írtam amikor igenis mint kezdő vállakozó, a semmiből megteremtettem a cégemet 97-ben.

szó szerint a semmiből,! és akkor igen érzékenyen érintett!!!

perek megnyerésére nem kívánok érdemben reagálni, nem akarok tippeket adni.

a lényeg. sajnos jogalap nélkül is meg lehet nyerni egy pert, sajnos ez az igazság!

hibát mindenütt lehet találni, és nincs olyan ember akinek a munkája hibátlan!

nyilván a te munkád hibálan, de akkor nem erről a bolygóról származol!!!

példaként: elég egy szaniteres céget megfenyegetni, aazal, hogy a gyárnál bemószerolja kedves kuncsaft, és a cég fizet mint a katonatiszt. a szemem láttára történtek már olyan dolgok, amit az átlag ember elképzelni sem tud!

te sem!

te egy házat építessz jó esetben, én meg évi 12-16. között!!!!

+ egyéb szolgáltatóipari tevékenység.

ennyi a hozzáfűzni valóm!!!!!

33. Ditke62 (válaszként erre: 32. - Fde954d8c0)
2007. máj. 9. 12:01

Csak leírtam a véleményemet, természetesen kinek a pap, kinek a papné :))


Nyilván, a szerződésben vállaltakat kell teljesíteni, a fogorvos azért nyerhetett pert, mert az adott vállakozó(k) nem teljesítették maradéktalanul amit vállaltak.

Igen, az építtető mellett áll abban az értelemben, hogy előbb kell elvégezni a munkát, aztán kell fizetni, így értettem (ez a vállakozás fogalmának egyik része) Egyébként a második diplomámat csinálom, épp jogot tanulok :)

32. fde954d8c0 (válaszként erre: 30. - Ditke62)
2007. máj. 9. 11:58

nem kívánok további vitába bonyolódni.


a jog álláspontja pedig az adott szituációra lebontva érvényesíthető! és függ attól, hogy ki ,mit vállalt egy szerződés keretein belül.

az hogy az építettő mellet áll???? ez erőssen megkérdőjelezhető, javaslom egy ügyvéd felkeresését!!!

.

egyébként, ugyanarról beszélünk!

2007. máj. 9. 11:55

Nyilván a fogorvos példád is mutatja, hogy nem egyben kell az egészet vállani, hanem kisebb részletekben, így az elején kiderült volna, ha nem fizet. Ha meg beperelt mindenkit, akkor nyilván nyert, ha haszonnal jött ki a dologból, tehát volt némi alapja a kifogásainak, nem?

260 ezer forint meg szerintem tényleg nem szabad földhöz vágjon egy komoly vállalkozót, ennyi még nekem sem okozna nagy gondot... Azért elgondolkodnék, hogy aki sok tízmilliós-százmilliós beruházásokat felvállal, annak ha egy vevő egy pár százezres részletet nem fizet ki, akkor már nem tudja kifizetni a munkásait? Ennyire nem élhet egyik napról a másikra egy cég, ilyenben én eleve nem bízom, egyáltalán nem lennék biztos benne, hogy időben, rendben elkészül minden, hiszen pár száz ezrek miatt akkor máris csúszna a dolog.


"szóval akik így próbáltak alávágni a másik cégnek?? ma mind kikoptak a piacról!!!"

Ez nem igaz, közel 3 éve építkeztünk, és ő előtte és azóta is dolgozik, most is pl. a férjem egyik kollégájánál :) Ugyanilyen feltételekkel, és eddig ők is meg vannak elégedve.

30. Ditke62 (válaszként erre: 29. - Fde954d8c0)
2007. máj. 9. 11:48
Én épp az ilyen építési vállalkozókkal nem állok szóba. Mert fordítsuk meg a dolgot: én kifizetek előlegbe x millió forintot, aztán a ház nem készül el időre, nem megfelelő minőségben dolgozik, szóval akkor nekem ugyanúgy a peres eljárás marad, ugyanúgy futhatok a pénzem után. Ráadásul amíg megkapom, ki tudja lesz-e fedél a fejem felett. Egyébként a jog is a vevőt védi, a vállakozó a kész terméket adja át. Természetesen igazad van, addig míg nincs kifizetve, az anyag és maga a termék is a vállakozó tulajdonát képezi. De ez engem nem izgat, mindig időben ki volt fizetve minden. Aki nekünk dolgozott nem kisvállakozó, családi házakat, társasházakat is épít, közintézményeket is, míg a mi házunk épült, párhuzamosan dolgoztak emberei még két társasházon meg amit csak én tudok, két családi házon. Szóval nem fog tönkremenni az én kis pártízmiliós házamba, ha netán nem fizetek, de fizettem mindig. Viszont nyugodt voltam, hogy a ház rendesen készül, minden munkafolyamat végén szólt, ellenőriztünk, ha minden rendben volt, fizettünk. Volt mikor visszabonttattam vele valamit, és még a járulékos költségeket is állta, mivel jogos volt az igényem. És mint írtam, mindketten meg voltunk elégedve, bátran ajánlottam azóta is ismerőseimnek. Nyilván ésszerűen kell emghatározni a fizetési szakaszokat, nem feltétlenül kell nagy egységekre bontani, mi már az alapozás végén fizettük az első részletet. Ha nem fizettem volna, már meg is állt volna a dolog. De addig ő rendezte a terepet, kiásatta az alapot, hozatta a betont, a csöveket, acélt, akármit amit bele kellett tenni. És amikor kész volt akkor fizettem, jöhetett a következő szakasz. Szerintem ez így korrekt.
29. fde954d8c0 (válaszként erre: 27. - Ditke62)
2007. máj. 9. 11:36

nem kívánom kommentálni az ilyen hozzászólást, ez önmagáért beszél!

annyit viszont hozzáfűznék:

ha a cégem 3 házat épít, és belerak 30 000 000-m-ft-ot. összessen.

a végén találkozok egy ilyen megrendelővel, aki a csillagokat lehazudja az égből, és nem fizet.

mondvacsinált okot mindíg lehet találni!

szóval nem fizet!

én semmit sem hozhatok el, mert az már nem az enyém! marad a peres eljárás.

ebben jó esetben 2-3 év mulva, megítélik azt az összeget, amivel a kedves megrendelő tartozik.

de eddig meg kell élni! tehát évente belefutok mondjuk 1 ilyen megrendelőbe, az 3 év alatt, kb 30 000 000- m- ft kintlevőség.

azt nem gondolja senki sem, hogy ezt bármelyik Magyar vállakozó túléli!!!!

NEM ÉLI TÚL!!!

És miért nem? mert vannak olyan renitens megrendelők, akik fenn akarják tartani a jogot arra nézve, hogy mikor és hogy fizetnek!

ezt a kiszolgáltatottságot, normális kivitelező NEM!!! ISMÉTLEM: NEM!!! VÁLLAJA FEL!!!

nem 25 876- ft megfinanszírozásáról van szó, hanem sokkal többről!

néhai cégem ,ahol kezdtem mint üzemveztő, szóval néhai cégem tulajdonosa, aki ma az egyik legnagyobb a piacon!!! nyíltan kijelentette, gyerekek: 50 000-ft felett, 50%-előleg!

aki ezt nem fogadja el, azzal nem foglalkozunk!

az már az elején problémás, a végén is az lessz!!!

ez az ember ma is a piacon van, és fejlődik!

akik annak idején előleg nélkül,*/ csökkent agykapacitással!!!*/ próbáltak, az ilyen idézem:

.

"Sőt, ő maga mondta, hogy olyan vállalkozóval, akinek nincs annyi pénze, hogy megelőlegezzen pár százezer forintot (jelzem, ő néha 1-2 milliót előlegezett) olyannal nem szabad dolgoztatni."

szóval akik így próbáltak alávágni a másik cégnek?? ma mind kikoptak a piacról!!!

és miért?

mert összeakadtak 1-azaz egy!!!! olyan kuncsaftal, aki úgy gondolta hogy szórakozik a más pénzén, és majd akkor fizet ha ő jónak látja!!!

nállam 60%-előleg van.

további 20%-80-%-os készültségnél,

a végső 20% - pedig a használatba vételi engedélynél.

ezenkívűl, a végső elszámolásig, minden tárgyi, és felhasznált anyag, a cégem tulajdonát képezi.

naponta lista a beépített anyagokról, szálítokkal igazolva, építési napló vezetve, stb.

így adott esetben, akár a házat lebontom 1 nap alatt.!!!! mert az enyém!!!!

hogy miért vagyok ilyen?

mert a mai napig van abból az időből, amikor majdnem a földhöz vágott%!!! 260 000-ft, kintlevőségem.

és tapasztalatom.!!!

az üzletben nincs barát!

nekem volt, egy fogorvos, aki úgy építette fel a rendelőjét, hogy senkit sem fizetett ki.

sőtt!!!!!!!!

büszkén mesélte, hogy beperelt mindenkit, és haszonnal zárta az építkezést!!!!

ennyi.

28. opál
2007. máj. 9. 11:08

Az én párom építész és tervezőmérnők!:-)

Nálunk így ez már előny!:-)

27. Ditke62 (válaszként erre: 26. - Fde954d8c0)
2007. máj. 9. 10:20

Pedig szerintem is igaza van. Több okból is. Egyrészt jogilag a vállalkozás egy eredmény garantált üzlet, azaz a vállakozó elvégzi a munkát én pedig átveszem, kifizetem. A megbízás az, ahol előre fizetik a bért, ott nem az eredmény hanem maga a munkavégzés ténye az amiért fizetünk. Nyilván megállapodás kérdése, hogy hány szakaszra bontják a munkát, de a munkafolyamat végén, átvételkor kell fizetni. Csak ezt a vállalkozók szeretik elhallgatni a vevő elől, nyilván ennek is megvannak a maga okai.

Én felépítettem egy családi házat és soha egyetlen fillért sem adtam előre senkinek. Ha megcsinálta a munkát, akkor átnéztem, szóltam ahol nem voltam megelégedve és mikor minden kész volt, akkor fizettem. Változó volt, volt ahol az anyagot én vettem, de sokszor a vállalkozó hozta, anyagra sem adtam előleget soha. És mégis felépült a házam. Vannak ilyen vállalkozók is. Persze szerződést kötöttünk, így mindketten biztosítva voltunk, voltak fizetési és teljesítési határidők, meg részletezve, mire pontosan mennyit fizetek.

Mindenkivel meg voltam elégedve, akivel pedig nem annak egy fillért sem fizettem hanem egyből elzavartam, amikor nem megfelelő munkát végzett. Ha előre adtam volna pénzt, egy filléremet sem láttam volna viszont. A vállalkozó aki a nagy részét végezte a munkának, meg volt elégedve velünk, és én is vele. Azóta is kértük meg kisebb építési munkákra, mindig azonnal jött, jó a kapcsolatunk vele, soha nem volt számára gond, hogy nem fizettünk előre, sőt, soha nem is kérte.

Sőt, ő maga mondta, hogy olyan vállalkozóval, akinek nincs annyi pénze, hogy megelőlegezzen pár százezer forintot (jelzem, ő néha 1-2 milliót előlegezett) olyannal nem szabad dolgoztatni.

26. fde954d8c0 (válaszként erre: 21. - Leventee)
2007. máj. 9. 09:42

aki ezt írta, már bocsánat, de nem ebben az országban él-!!!

.

" Sosem fizessenek előre pénzt a vállalkozónak indokolatlanul."


.

ez hülyeség!

ki az a marha állat, aki megfinanszíroz bárkinek is, akár 200 000-ft-ot?

egy ház, magamból, a cégemből kiindulva, pedig közelebb van a 10 000 000- hoz, mint a semmihez!!!!

ha a hozzászóló szavait lefordítom, akkor építsek a párhuzamosság elvén, 3, csapattal, 3 házat.

saját erőből!!!!

aztán amikor kész, akkor, azt mondom kész a ház, számoljunk!

10 037 287- ft-lessz.

ezt szó nélkül kifizetik!!!!

és mindenki boldog!!!

de!!!!!!!

amíg félni kell attól is ma magyarországon, hogy a becsületessen elvégzett munka ellenértékét elszámolják, addig normális cég egy gerendát nem tesz arrébb, előleg nélkül.

ezt én szakaszolom, és 3 részletre bontom, 3 készültségi foktól függően!

ha az " indokolatlan" szót értelmezni próbálom, akkor azt mondhatja a megrendelő, hogy én most nem fizetek, mert nem indokolt????

nonszensz!!!!

bonyolítsuk tovább!!!!

ha a kisvállakozó ezt nem vállalja be, márpedig nemfogja, / szerintem a nagy sem!!!/, de tételezzük tehát ezt fel.

akkor marad a angyvállakozó, ill, rt, vagy egyéb multi jellegű dolog.

a ház felépül, de nem megfogható, nem személyes kontakt alapú munkakapcsolat jött létre, hanem adott esetben, 3 brigád fog dolgozni egy házon,

a végeredményt nem kell elmondanom!!!!

a ház mondjunk megrepedezik, stb....

a nagy le se fogja sz*rni, az építetőt!!!!

/* 10000000000000-példa bizonyítja!!!*/

a kisvállakozó ezzel szemben, presztizsből vissza fog menni, és ha rajta múlik, segít!!!!

akkor most melyik is éri meg jobban????

egyébként ez az előre előleg, is problémás ügyfél,,, dolog,,, lassan feledésbe merül.

az ilyen toprongyoknak sem én, sem a szakma többi normális képviselője nem dolgozik.

aki dolgozik,???. - az meg méltó a kedves megrendelőhöz!!!!!

2007. máj. 8. 23:40

Mi 3 éve építkeztünk. Olcsóbban megúsztuk, hogy magunknak kerestünk mestereket, de így mindenkinek volt referenciája, nem olyan dolgozott akiről azt sem tudtuk kicsoda, milyen munkát fog végezni. Nagy szerencsénk volt a kőművesekkel, a vezetőjük egy építészmérnök volt, nagyon szépen dolgoztak, az összes utánuk dolgozó mester dícsérte, hogy itt valóban függőleges aminek annak kell lenni és a sarkok is 90 fokban találkoznak. Persze sok utánajárás kell, de megérte. Mindenkitől kértünk árajánlatot különszedve a munkabér és az anyagköltséget. Aztán mi intéztük az anyagokat, amit lehetett számla nélkül, persze ami lényeges, mondjuk a kazán, ott kértünk számlát a garancia maitt. A mesterektől is volt hogy kértünk, de nem a teljes összegről, csak egy részéről, egyrészt mert kellett az otp-hez a kölcsön miatt, másrészt meg így a garanciát is tudom érvényesíteni. (Bár lekopogom eddig semmi gond nem volt, szeretek itt lakni) :)

Ja, és volt, hogy nekiindultunk a környéken, itt nagyon sok új ház épül, bementünk és nézegettünk. Ha valahol megtetszett a munka, megkérdeztük, hogy ki csinálta, vagy ha megtetszett egy falszín, akkor hogy honnan vették, mi apontos neve :) Így nem vettünk zsákbamacskát, és minden tényleg úgy néz ki ahogy elképzeltük.

24. herceg.notesz (válaszként erre: 21. - Leventee)
2007. máj. 8. 23:24

A könnyűszerkezetes házak építése nem azt jelenti, hogy szakosodni kell rá. Minden technológiának vannak előírásai, amit ha betartasz, akkor baj nem lehet. Amelyik vállalkozó tud téglaházat építeni, az készházat is. Nem ebben van a trükk, hanem az építész helyes megválasztásában. Ha általa segítséget kapsz -mert ért hozzá, és tisztességesen végzi a munkályát- akkor gördülékeny minden.

A fizetéssel kapcsolatban mindig meg lehet találni az arany középutat. A részletes költségvetésnek tartalmaznia kell minden olyan tételt, amit kér a megrendelő. Ha nem kéri, akkor nincs is az árban! Alternatívaként mégis figyelmét fel kell hívnod rá a figyelmét. Sajnálom hogy rossz tapasztalataid voltak, körültekintőbben kell körülnézni a szakmában!

23. 788165bfc9 (válaszként erre: 22. - Herceg.notesz)
2007. máj. 4. 21:25

Nem hangzik rosszul.

:)

22. herceg.notesz (válaszként erre: 20. - 788165bfc9)
2007. máj. 4. 10:35
Elrendezéstől, nyílászáróktól, statikától függ. Ami nem teherhordó fal(belül) ott elég válaszfal, gipszkarton és a technológia szerint a födém+fal+tető van az árban. Lehet külön-külön is, de nem ajánlom. 160m2 esetén a komplett rendszer kb.:3Millió felé kacsingat. A falat úgy számoljátok, hogy nem kell dryvitolni, csak élvédő+háló+glett+szín. A tetőnél a lécezés+fólia esik ki.
2007. máj. 3. 12:02
Nagyon sok építési vállalkozó valójában kényszervállalkozó és nem is rendelkezik kivitelezői jogosítvánnyal(nem vagy olykor alkalmaz felelős műszaki vezetőt,nem számol el az előleggel, kisír indokolatlan pénzeket a megrendelőkből). Készháztechnológiánál még kevesebb megbízható vállalkozó van, hiszen ennek még nincs nagy hagyománya a vállalkozóknál. Sosem fizessenek előre pénzt a vállalkozónak indokolatlanul.
20. 788165bfc9 (válaszként erre: 18. - Herceg.notesz)
2007. máj. 2. 18:22
Ja és csak kb-re egy 160nm.es (ebbe benne van egy dupla garázs) 4szoba nappali, konyha, kb mennyibe kerülne a fal?
19. 788165bfc9 (válaszként erre: 18. - Herceg.notesz)
2007. máj. 2. 18:21

Köszi, a választ..

A párommal most keressük a telket jövőre szeretnénk nekiállni az építkezésnek (tavasz), és igaziból nagyon tetszik az egész rendszer kompaktsága.

Nem is meggyőzni kellene minket, mert valahol szerintem már eldöntöttük, inkább majd, ha megvan már a telek, akkor jó lenne pár ilyen kész házat élőben is látni.

Veszprémiek vagyunk, szóval főleg a környéken lenne jó megnbézni..

18. herceg.notesz (válaszként erre: 17. - 788165bfc9)
2007. ápr. 28. 00:17

Szia! Mint kivitelező tudom hogy olcsóbb, könnyebb vele haladni, kiszámíthatóbb és tisztább. Ugyanakkor a ház elrendezésétől függően sokkal nagyobb tereket lehet vele kialakítani mint bármely 30 vagy 38 az téglával. Jobban tervezhetőbb akár +1 szoba ugyanakkora alapterülettel. Elég nagy ismeretségem van lakók körében, akik esküsznek(én is) rá. Olcsóbb technológia ami nem megy a minőség rovására. Német termék, ami ez idáig mindig bizonyított. A téli fűtést egy 100-120m2-es háznál egy 20-24Kw-al bőven megoldod, mivel hogy hőhidmentes az elemek miatt, így nincs "potya" fűtés. Mint mondottam nem

egy olyan ügyfél van, aki tartozkodott a pro-conceptől és már a második házát építetti, ugyanakkor a tégláról szót sem akar hallani.

Ajánlom a gyártó honlapját, s ha tapasztalat kell, akkor szívesen adok telefonszámo(ka)t.

17. 788165bfc9 (válaszként erre: 14. - Herceg.notesz)
2007. ápr. 25. 17:52

Szia,

A proconcept, az nem betonból van véletlenül?ú

Mi ezt néztük ki magunknak a párommal.

polisztirol és beton, meg vas.

Ez érdekelne bővebben is, ha tudnál valakit aki már egy ideje ilyenben él, és van már véleménye róla...

2007. ápr. 3. 19:27
Ma már sajnos kevesen tudnak építkezni,mivel nagyon költséges.Telketvenni,építkezni,nagyon nehéz.
15. szika (válaszként erre: 12. - DÁVID*BALÁZS)
2007. ápr. 2. 17:42
Mi jövőre kezdünk építkezni...de a számodat felírtam. :))))))
14. herceg.notesz (válaszként erre: 10. - Eva1229)
2007. ápr. 2. 16:26

Szia!

Generálkivitelezéssel foglalkozom, s igazad van, nagyon nehéz megbízható vállalkozót találni aki még olcsó is.Ez azárt van, mert minden mesterember megette már a kenyere javát, minden megbízó hülyének néz minket és megpróbálnak átverni(tisztelet a kivételnek). Egy magasabb árajánlat esetén már nincs vesztenivalója a kivitelezőnek, még akkor sem, ha garanciát ad. Valaki 3-5 évet ad garit, míg egyéni köművesekkel, szakmunkásokkal ez nincs, tehát ha a talaj tömörödik és repedezik a festés, akkor kezdheted elölről. Javíthatsz és javítathatsz. Az sem mindegy, hogy hiteles vagy sem az építettés, mert a +áfa külön költség amit a szoc.pol.-hoz fel kell használnod, készpénzesnél meg lehet variálni vele 20%-ról 10%-ra vagy 0%-ra.

Tervezők is szeretnek egy kis plusszt beletenni, aminek semmi értelme(késöbb belátjátok), de kiadtál rá többszáz ezer forintot.

"A magyar ember holtig tanul" mondás alapja: nem mindig az a jó ami olcsó. Lehet nevetségesen olcsó csempét, járólapot betenni és max.5év múlva cserélheted ki, mert a fürdőszobád gombásodik, a lapok meg fellazulnak. Vagy találsz normális brigádot akik tisztességesen csinálják, minőséggel, nem túl drágán, vagy vállald a következményeit az egyéni szakmunkáknak.

Mi könnyüszerkezetes "pro-concept" házakat építünk, nem árt azon a területen is körül nézni, mert csak a fűtésen 70%-ot spórolsz.

István

13. nomica (válaszként erre: 12. - DÁVID*BALÁZS)
2007. márc. 22. 11:14
Szia Balázs! Mi most akarunk építkezni! Te és kicsiny brigádod mennyiért vállalnátok egy 100 nm-es családi ház felépítését, az alapoktól kulcsrakész állapotig Budapesten??
12. DÁVID*BALÁZS (válaszként erre: 7. - Hegeri)
2007. febr. 22. 19:07

Szia!

Balázs vagyok. Nagyon szuper kőműves vagyok, olcsón, korrekt áron vállalok mindenféle kőműves

munkát. (alapoktól a kulcs átadásig!!!)Kis brigádom van, tiszta, rendes, alkoholmentes!!!!!!!!!!!!! Refferenciamunkát tudok mutatni! Hol kellene dolgozni?

Írj, ha még aktuális a munka, vagy kérdéseid vannak,tedd fel bátran! Telefon szám:06-70-5475090

Köszi!

2007. febr. 19. 21:07

A kivitelező drága mulatság.No meg nem is figyel oda.Nálunk a szomszéd házat kivitelezővel csináltatták.Nem jött ki mindennap felügyelni a munkát.Mondhatjuk úgy is,hogy hébe-hóba jött csak.Egyik alkalommal a munkások nem figyeltek és 2 sorral többet húztak fel,mint kellett volna+rátették már a koszorút is.na az egészet le kellett vésni.Mennyi anyag került ezáltal kukába?!Csak azért mert mindenki nem törödöm módjára csinálja a munkáját!

Amit saját magad csinálsz az a biztos!Csak legyen energiája és ideje az embernek:)

10. eva1229 (válaszként erre: 9. - Hegeri)
2007. febr. 19. 15:49

Mi is most keresgélünk! Hát nem eccerű feladat!


Először úgy volt kivitelezővel csináltatjuk, aztán tényleg nagyon sokba kerül!

9. hegeri (válaszként erre: 8. - Rencsilany)
2007. febr. 19. 15:39

Mindenesetre köszi, keresgélünk.

Hátha valaki tud ajánlani jó kőművest/eket.

8. rencsilany (válaszként erre: 7. - Hegeri)
2007. febr. 19. 14:54

Tisztelet a kivételnek,de ilyen nem sok van.Mi is azt hittük,hogy egy korrekt,megbizható kőművest találtunk.Aztán olyan hibákat csinált,mikor nem ellenőriztük.

Sok sikert!:)

2007. febr. 19. 14:49

sziasztok!

mi mosz szeretnénk építkezni, de minden kivitelező olyan drága...

Nem tudtok kőművest(brigádot)ajánlani, aki megbízható, "precíz" és elfogadható áron dolgozik?

Nagyon köszi!

1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook