Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Családi ház építés! fórum

Családi ház építés! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
96. herceg.notesz (válaszként erre: 95. - Eva1229)
2007. máj. 27. 23:26

Próbáljátok meg kiküszöbölni a hibát!

Ha az alátámasztásról gondoskodtatok így utólag, akkor sokat locsoljátok. meleg van, fúj a szél, páratartalom kevés, ezért nagyon sokat LOCSOLJÁTOK. Ahogy kiszárad megint locsolni. Időigényes, de nem sok választásotok maradt. Gyorsabban köt a cement. A beton locsolása, befedése +fóliával, agyaggal vagy a felületének párazáró bevonattal való kezelése főleg a nyári időszakban elengedhetetlen!!!

95. eva1229 (válaszként erre: 94. - Herceg.notesz)
2007. máj. 27. 00:24
Köszi a választ. Nálunk ugyanis nem egészen 1 hét után leszedték a zsalut és sajnos nem is támasztottak alá legalább a lábakkal. Kicsit nagyon kiakadtam, ugyanis pont ahol nagy a fesztáv egy fal fog menni felette és már elkezdett egy kicsit ereszkedni a beton. Most ma alátámasztottunk, de sajnos már kedden leszedték a zsalut. Remélem még nem lett túl nagy baj.
94. herceg.notesz (válaszként erre: 92. - Eva1229)
2007. máj. 26. 07:49

Az időjárás függvényében:

12Celsius/napi átlaghőmérséglet/X28nap


pl.: 25C átlaghőmérséklet esetén: 12C/25CX28nap=14nap

93. herceg.notesz (válaszként erre: 92. - Eva1229)
2007. máj. 26. 07:44
A betont a gyors kiszáradás ellen lefedéssel, nedvesítéssel védeni kell. A gerendák építés közbeni alátámasztásai csak a helyszíni beton teljes megszilárdulása után távolíthatók el. Ez a szerkezethez előírt C 16-16/kk betonminőség és legalább +12 °C hőmérséklet esetén 28 nap. Korrózióveszélyes vegyszereket tartalmazó beton-adalékanyagot nem szabad használni.
2007. máj. 26. 06:44
Tudja valaki közülletek, hogy a monolit vasbeton födémet hány napig kell alázsaluzni?
91. Ditke62 (válaszként erre: 89. - Fde954d8c0)
2007. máj. 25. 02:20

Ez igaz, hogy olcsóbb, bár szerintem nem olyan sokal mint írtad. A nagy pénzt a belső dolgok viszik el, nem a falak vagy a tető. Mondjuk nekem nem szimpatikusak, de ez egyéni vélemény, egyszerűen láttam mikor a környéken építettek pár ilyet és nem tetszett. Persze kinek a pap, kinek a neje :) No meg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek (emelet, íves megoldások nem nagyon lehetnek ha jól tudom)

Az idő nekem nem számított (mármint ésszerű keretek között), az engedéllyel meg nem volt gondom.

Sok sikert és további jó munkát!

90. fde954d8c0 (válaszként erre: 88. - Ditke62)
2007. máj. 17. 14:29

meg aranyból van a szívem:)))))))

és álltalában segítek ha extra kérés van:))))))

89. fde954d8c0 (válaszként erre: 88. - Ditke62)
2007. máj. 17. 14:27

egyetértek.

a tégla a legmegefelelőbb építési mód ide, kárpát medencébe!

van viszont egy olyan szorzó, amit nem szabad kihagyni a végszámlából.

a szorzót úgy hívják hogy pénz!

namármost.

pénze nem sokmindenkinek van, aki építkezik.

azonos építési nagysággal számolva, kb: 50%-al jobb hőszigetelést elérve, a végösszeg bizony 30-35%-al is kedvezőbb lehet. persze adott esetben.

rablók mindíg vannak!!!!!!

ha mondjuk mindezt egy 20 000 000-m-ft-os házra vetítjük, akkor símán megvan ugyanez könyűszerkezetesből 14-15- ből!!!!!!!!!!

aztgondolom nem mindegy!

sőtt!!

amit már írtam is, a technológiából fakadóan, szinte teljessen földrengésbiztossak ezek a házak!

és mint tudjuk a kárpát medencében van 4 nagy törésvonal! ami azt jelenti, hogy sajnos bármikor lehet egy kis "pity-puty:))))

ha ezeknem győznek meg, akkor azt is hozzáteszem hogy alpra építve, a könnyűszerkezetes egy hónap alatt megvan, a tégla meg 5-6 hónap, ha minden technológia sorrend ki van várva.

+-még egy adalék. ez pedig a jelenlegi joghézagok garmadája, amit ki lehet használni egy könnyűszerkezetes házmál, míg ugyanezt egy téglaháznál nem lehet kihasználni!

ezekről nem szvívessen írok, legyen annyi elég, hogy nem kell mindenről építési engedély!!!

ezálltal nem kell terveztetni, nem kell a sok pénzt kiadni. az elévűlési határidők meg álltalában közel vannak:))))))))))

88. Ditke62 (válaszként erre: 81. - Fde954d8c0)
2007. máj. 16. 23:22

Egyet nem értek: a könnyűszerkezetesnél folyton a fűtésszámlával jönnek, hogy mennyivel olcsóbb lesz.Ez való igaz olyan helyen, ahol tényleg van tél, de ott, lásd Magyarország, ahol gyakorlatilag a fél kezemen meg tudom számolni hány igazi mínusz van, szerintem nem igazán jelentős különbség. Vannak erre konkrét adataitok?

Szerintem mindenhová olyan házat kell építeni amilyen az adott környezet klímája, szerintem az itteni viszonyokhoz a tégla a legkellemesebb, ezért is választottam ezt.

87. kingi7 (válaszként erre: 85. - Eva1229)
2007. máj. 16. 22:10

A gipszkarton megreped azután ahogy felrakják, elvileg utána megáll. Jól kell röziteni. Nekem mázlim volt, csak egy helyen repedt meg kicsit az új födém.

Van olyan tapéta, amivel" össze lehet fogni" azt hiszem valami üvegszáll tartalmú, de szerintem a sima is megteszi, hogy a hajszáll repedést összefogja, majd lehet festeni, amire szeretnéd

86. eva1229 (válaszként erre: 84. - Kingi7)
2007. máj. 16. 22:08
Szerintem is öngyilkosság. Én már most ki vagyok bukva pedig még "ki sem jöttünk a földből". Mi lesz ezután. Az a legrosszabb, hogy az építőanyag napi szinten változik a munkásokra meg nem lehet igazán számítani. Ja és egy jótanács: Azzal kell a legjobban vigyázni ha vhol ismerős van mert akkor még drágább lesz az építőanyag mint egyébként, mi ezzel már most az elején is többször póruljártunk volna ha nem figyelünk oda! :-(
2007. máj. 16. 22:05
Valaki esetleg tudna abban segíteni, hogy mit lehet csinálni a gipszkarton födémmel, hogy ne repedjen meg? Előző lakásunknál sziloplaszttal nyomtuk ki de sajnos nem segített. Most családi házat építünk és nekem nem tetszik az a megoldás amit ajánlottak, hogy ragasszunk fel hungarocelt.
84. kingi7
2007. máj. 16. 21:54

Szerintem öngyilkosság manapság építkezni, nyugodtan lehet kalkulálni úgy, ha 10mft-ot tervezel 15 lesz belőle.

Fontos, hogy mindenhol alkudni kell-én így kb 2mft-ot sporoltam meg, igaz ebben benne volt "az olcsóbban megveszem máshol, ugyanazt" nevezetű akció is.

Fontos a jó szakember, hogy minőségi-de nem csillagászati-termékeket használjon.

A szakemberek sarkában kell állni.

Könnyűszerkezetes házról mindenkit lebeszélnék, nekem az volt az előző.

Most egy tégla van 95%-ban tökéletes.

Ha szakembert választasz legalább 3-5 ajánlatot kérj be, kalkuláld, hogy mennyire szimpatikus az ember, milyen a megjelenése, nagyon sokat számít!

83. 12aba9f250 (válaszként erre: 81. - Fde954d8c0)
2007. máj. 16. 19:49

Köszönöm a hasznos:-) tanácsot,utbaigazítást.

Szió!

2007. máj. 16. 17:40

lemaradt.

7- . soha nem az olcsót válaszd!

81. fde954d8c0 (válaszként erre: 73. - 12aba9f250)
2007. máj. 16. 17:38

szóval

bővebb vagyok:))))))))

szerintem alapvetően, ha építkezel ,akkor azt kell eldönteni először, hogy biztos téglából akarod-e? a házat!

persze sok előnye van a téglának is, de a könnyűszerkeztes dolgok, is olyan szintre emlkedtek manapság, és olyan előnyöket kínálnak, amit-amiket, nem szabad szem elől téveszteni.

segíteni csak ebben tudok, téglaházakkal nem foglalkozunk.

tehát a könnyűszerkezetes házaknál, szerintem alap kiindulási nm. ár nem létezik.

minden gyártó mást ad , és mást kínál opcionálissan egy egy.- épülethez, ne adj isten még tervezést is. */ pl: én.*/, tehát ne tévesszen meg ha valaki azt mondja csak" 145 000-ft, a másik meg 210 000- ft , mert lehet hogy az olcsóbb semmit sem ad ebben az árban.

ezek eddig közhelyek, gondolom semmi újat nem mondtam eddig.

amire én figyelnék. csak olyan céget bíznék meg, akinek bátran adhatom az egész munkát. ne menj bele abba, hogy egy részét megcsinálja, a másikat meg nem.ezt a szerkezetkész produktumig értem.

a másik oldalról közelítve, abba se menj bele hogy teljessen ők csinálják az egésszet.

pl: villanyszerelés, asztalos munkák, burkolás, festés, gépészet.

ha belegondolsz, akkor ezt csak a nagyok tudják adni, megfelelő emberi háttérrel, értsd: szaktudás.!!!!!

a kicsik ezt többnyire önállóan oldják meg, mindíg van olyan ember aki ért mindenhez...:)))

a lényeg leszűrhető.

sose téveszd szem elől azt, hogy mindennek szakmája van!

tehát én a helyedben olyan feltörekvő céget keresnék, aki nem 40 - milliós BMW-jön felmérni!!!!!! hanem esetleg opel-el....!!!

miért fontos ez?

mert az opelos valószínű végig ott lessz, és fogja tudni hogy mit is vállalt.

az ujgazdag vállakozó ezzel szemben éhbérért, odavisz valakiket, aki sz*rnak rá, hogy esetleg egy élet munkáját cseszik el!!!!!!!!!!

a szerényebb vállakozó többnyire megfogható, és leigazolható, ezzel szemben a BMW-s mókust szinte sosem fogod utolérni ha gondod van!!!!!!!

tehát:

tételessen,

1- . mit kapsz a pénzedért, és kitől!

2- . szakemberek dolgoznak-e? nálla?

3- . referncia munkák megtekintése, és a tulajokkal való elbeszélgetés, megelégedettségi szint ellenörzése.

4- . garancia vállalás, annak időtartama!

5- . kötbér felvállalása,*/ ha nem vállaja fel, valószínű csúszni fog, nem biztos hogy rosszul dogozik, csak nem pontos! persze az építőiparban nem létezik pontosság. azt szokták mondani, az a jó mestre akire várni kell, mert annak sok munkája van, aki pontos, annak nincs munkája!*/

6- .halgass a megérzésedre, hiába szimpatikus minden, ha zavar valami, akkor ne habozz. óriási szinészek is feltüntek mostanában, olyan dolgokat ígérnek, hogy csak csuda:)))))))

80. herceg.notesz (válaszként erre: 74. - Attila)
2007. máj. 16. 16:06

Szia Attila!

Teljesen igazad van a párával kapcsolatban. Ha a rendszer a teljes elemeivel van összerakva, akkor gyakorlatilag nincs hőhíd, aminek eredményeképp a fűtés is kevesebb. Olyan anyagot kell választani a falburkolásnál, ami természetesen köti le a vizet, erre sztem a legcélszerübb az üvegfátyollal bevont oldalfalra ragasztott gipszkarton burkolat "lélegző" festékkel bevonni, a vizes helyiségekbe imregnált(sokszor sima RB-t tesznek be-költségcsökkentés mindenekelött) amit ugyanúgy burkoljuk, mint a téglaházaknál.

Sztem ez a legjobb megoldás.

A Pro-concept kelet-magyarországi régióvezetője Elek Károly(30/2889444), aki mindenben segítségedre lesz, Ő az aki tudja azon a környéken épült családi házakat, amiket megnézhetsz. Sok sikert!

79. Ditke62 (válaszként erre: 76. - 12aba9f250)
2007. máj. 15. 23:50
Nincs mit, csak mindig belekotyogok mindenbe... :)
78. 12aba9f250 (válaszként erre: 77. - Fde954d8c0)
2007. máj. 15. 22:43
ok!
77. fde954d8c0 (válaszként erre: 76. - 12aba9f250)
2007. máj. 15. 22:26

miért tégla?

miért teljes ár kell?

holnap bővebb leszek.

76. 12aba9f250 (válaszként erre: 75. - Ditke62)
2007. máj. 15. 20:10

Szia Ditke!

Köszönöm hogy segítesz és hozzászolsz a kérdésemre.Építkeztünk már egyszer de a párom és az apja kömüves céget vezet és a kivitelezés az oroszlán része az övék volt.Most hogy szét akar menni én szeretnék magamnak építtetni és talán azt már nem kell elveszítenem más pillanatnyi szeszélye miatt.Én nem szeretném elveszíteni azt az életformát amiért annyít dolgoztam.Ezért gondoltam arra hogy hozzávetőleg vannak nm.árak amit persze beszorzok 1.5-el és nem ér meglepi hogy eggyáltalán nekivágjak-e?Tudom amit írtál az így van!De csak van olyan cég mégha meg is kéri az árát hogy teljes kulcsrakész állapotban méri fel és velem konzultálva elmondja az árkalkulációba mi fér bele.Pl:mennyiért nézhetek lapot,kádat,festéket,szanitert stb.az érdekelne hogy 180-250ezer/nm árral lehet e számolni,vagy az nagyon nem fog összejönni.Tudom sokminden számít,de mégis mivel számoljak?Ja és tégla!Hátha valaki most épített és visszaoszva kilehet jönni ebből!

Szió!

75. Ditke62 (válaszként erre: 73. - 12aba9f250)
2007. máj. 15. 14:04

Szerintem ez így egy nagyon tág kérdés. A házban nem az a drága, hogy alapoznak, húznak falakat meg tetőt, hanem amit később építesz bele. Nyilván az egész függ attól, hogy tégla, "készház", stb, de nálunk is a későbbiek dobták meg. Pl. kaphattunk volna nyílászárót feleennyiért is, nem is rossz minőséget. Lehetett volna jóval olcsóbb a kazán, nem beszélve a burkolatokról (tölgyfa lépcsőlapok, kovácsoltvas korlátok, parketta vagy laminált padló), plusz a szaniterek (hidromaszázs zuhanykabin és társai), meg a kiegészítések: központi porszívó, klíma, kandalló, stb. Szerintem ezek azok amik megdobják az árat. Egy fürdőszoba négyzetmétere összehasonlíthatatlan egy nappaliéval mondjuk. Épp ezért nem is szeretem amikor négyzetméterárakat mondanak, jobb konkrét dolokra rákérdezni: mennyiért burkolnak/nm, mennyiért falaznak, műanyag vagy fa nyílászárók, stb. Úgy már átláthatóbb a dolog.


No carscac, ismét vitatkozhatunk, már hiányoltad/tuk :))))


Ditke

74. attila (válaszként erre: 14. - Herceg.notesz)
2007. máj. 14. 08:19

szia

én is nézegetem a pro concept házakat a neten, és nagyon tetszik. kérnék is tőled árajánlatot. a telek már meg van. idén vagy jövőre legkésőbb szeretnénk felépíteni.

ellenzői azt mondják hogy nem tud a pára eltávozni a falakon át, ezért penészedni fog.

hogyan tudnál megnyugtatni ebben a kérdésben?

nagykőrösi vagyok, a környéken hol van a legrégebbi proc. ház amit több éve laknak? megnézném szívesen.

segítséged előre is köszönöm

nagy attila

73. 12aba9f250 (válaszként erre: 72. - Fde954d8c0)
2007. máj. 14. 00:27

Jó akkor érdekelne hogy ma mennyivel számoljak ha építkezek.Mondjuk normál anyagokbol nem gagyi de nem is drága anyagokbol.Kivitelezés+anyag nm/Ár és ezt 100nm rre sacc. Lehet újbol épitkeznem kell.

Szió!

és előre is köszi!

72. fde954d8c0 (válaszként erre: 71. - 12aba9f250)
2007. máj. 14. 00:17
ha tudok segítek.
71. 12aba9f250 (válaszként erre: 69. - Fde954d8c0)
2007. máj. 13. 23:52

Sziasztok!Betévedtem erre a forumra hátha találok valami érdekeset itt!Igaz carscac?:-)Látom épitőipar a területed.

Am épitkeztünk mi is és lehet olvasok itt hasonlókat mint amiken én is átmentem.

Jó éjt mindenkinek!

70. Ditke62 (válaszként erre: 69. - Fde954d8c0)
2007. máj. 13. 21:30
Persze, értem én, meg ilyen szempontból igazad van, csak én meg már mesteremberrel szívtam meg hasonló módon, én meg ezért :))
2007. máj. 11. 14:53

egyszer, az átkosban, 99-ben volt egy tanár megrendelőm.

egy szoba részt kellet építeni a házához, üvegfalból... szinte teljessen télikert jellegűen.

namost......... készen lett minden, a bútorok is amiket rendelt bele.

aztá eltünt.... mint kiderült, elment görögországba 3 hétre családostul.

ez eddig nem tilos, csak elfelejtett felhívni, hogy nem most, hanem amikor hazajön akkor számoljunk.

summa summárum,,, 3 hónap mulva tudtam bejutni az álltalunk épített szoba részbe.

lehet hogy elítélsz, de volt nállam egy akkus csavarozó gép is.........

és amikor azt mondta a kedves kuncsaft hatodik alkalomra is, hogy sajnos ő fizetne, de elköltötte a pénzt.... nos akkor elszakad a cérna.

kiküldtem mindenkit.... az embereimet...

ketten maradtunk.... és szépen elkezdtek leugrálni a földre az állatalunk készített tömör tölgyfa ajtók...

ezt nem nézte jó szemmel,, én meg mondtam neki hogy kimenni nem tud....

tehát végig nézi ahogy ajtónként 20 000- ft értékben átrendezem a bútort, vagy fizet.

4 ajtó lett áldozat.... aztán azt mondta most jut esébe, hogy lehet van itthon pénz...

igazhogy megemlítettem, hogy a gerendákhoz láncfűrész segítségét fogom igénybe venni....

szóval lett pénz.

hiánytalanul!!!!!!!!!!!

azóta bocsánatot kért, és 2 éve megkeresett, hogy így ennyi idő után, előre kifizeti, de pótoljuk már azt a 4 ajtót!!!!!!

pótoltuk.

nem mondom hogy haverok lettünk, de azért nem volt semmi.

ja.

a tekjes összeg amiről szó volt 99-es árakkal számolva 4,5- millió volt.

ez most duplája!!!!!!!!

hát ezért is vagyok kukacoskodó!!!!!!!!!

68. Ditke62 (válaszként erre: 67. - Fde954d8c0)
2007. máj. 11. 12:57
Ne csigázz :))
2007. máj. 11. 12:55
eláruljam hogy mire gondoltam, amikor azt írtam hogy addig állunk munka kapcsolatban????
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook