Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Családi ház építés! fórum

Családi ház építés! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
199. PöttyösPanka (válaszként erre: 198. - KovMaty77)
ápr. 9. 06:48

Kötbér nélkül bármeddig elhúzódhat az építkezés. Az egyik kollégám van most abban a helyzetben, hogy a kivitelezőnek elvileg most kellene átadnia a házat, de közölte, hogy inkább egy év múlva. Ilyenkor már túl sok pénze van benne az embernek ahhoz, hogy visszalépjen, de bizonytalan, hogy mikor tud majd költözni.


Az lenne az alap, hogy hozod a saját műszaki ellenőröd, különben ki mondja meg, hogy megfelelő anyagokat megfelelő módon építenek-e be abba a házba? Gondolom te nem értesz hozzá, a kivitelező meg ott vág át, ahol tud, és ebben nagyon kreatívak. Viszont a műszaki ellenőr sem képes rendesen ellátni a munkáját, ha nincs kiviteli terv, ami alapján ellenőrizheti a munkát. Azokban a cégeben ne bízz, akik azt mondják, nincs szükség kiviteli tervre. Ha nincs részletesen leírva, hogy hova mit fognak beépíteni, akkor úgy csinálják meg, ahogy akarják, és neked akkor sincs alapod reklamálni, ha a leggagyibb anyagokat használják, amiket egy év múlva cserélned kell majd. Nem beszélve arról, hogy csak a kiviteli terv alapján lehet részletes árajánlatot kérni. Nélküle nem tudhatod, hogy mire mekkora a keret, és ők sincsenek kötelezve semmire. Pl. oké, hogy kedvező áron dolgoznak, és szép lesz a burkolás, de hogy az alapba mit tettek, az kétséges, mert ugye ott spórolnak, ahol nem látszik. Aztán ha süllyed a ház, megreped az a szép burkolat is. A részletes árajánlatnál is le kell ellenőrizni az egyes tételeket, mert a végösszeg alacsonyan tartása érdekében olyan tételek szoktak benne lenni, hogy burkolólap 1000 Ft/nm-ig. Csakhogy ilyen árkategóriában nem találsz burkolólapot, nem hogy még olyat, ami tetszik is. Ilyenkor kell kipótolni az összeget, csakhogy sok ilyen kis apróság hamar milliós nagyságrendre rúghat.

ápr. 9. 00:26

Kedves Segítők!


Kecskeméten vásároltunk telket és oda szeretnénk választani egy megbízható generálkivitelezőt. Elmondom eddig mire jutottam és utána szeretnék kérni tanácsokat.


Mindenképpen generálkivitelezővel szeretném felépíteni a körülbelül 110m2-es házunkat, mely 1 nappali+konyha, 4 hálószobából, 2 fürdőből, 1 háztartási helyiségből és 1 gardrób szobából állna.


Eddig ezekkel a kivitelezőkkel beszéltem:


oteleteshaz.hu


modernhome.hu


hellohaz.hu(1) oteleteshaz.hu


Iszonyatosan tetszenek ház terveik és szimpatikus az ügyintézőjük és olcsón is dolgoznak. A weboldaluk viszont borzalmas és a vízjelek miatt alig lehet kisilabizálni mi van látványterveken. Jót és rosszat is lehet róluk olvasni, viszont nem vállalják a kötbér fizetési kötelezettséget ha nem a meghatározott időpontra készül el a ház, továbbá nem olyan rég alakult a cég. Itt is lehet bármilyen háztervet csináltatni.


(2) modernhome.hu


Ők a legnagyobbak és rengeteg referenciájuk van, továbbá a Forbers magazin is jókat írt róluk. Pár dolog viszont aggasztó velük kapcsolatban:


- korábban rengeteg rosszat lehetett olvasni róluk a facebookon amit nemrég töröltek. Persze a google hozzászólásokban akad még pár. Szerintem kicsit túlvállalták magukat...


- nem fizetnek kötbért ha megcsúsznak


- előre kell az ütemeket fizetni


- csak típusházakat építenek és nem lehet egyedi dolgokat kérni náluk


(3) hellohaz.hu


Nagyon szimpatikus cég és rengeteg házat felépítettek már, picit drágábbak mint a konkurencia, viszont adnak a minőségre. Ami legkecsegtetőbb náluk, hogy rendelkeznek egy úgynevezett előfinanszírozási funkcióval, ami azt jelenti, hogy felépítik nekem mondjuk az alapot és a falat, majd ha ezt az általam kiválasztott műszaki ellenőr elfogadta, akkor utalok. Ezután elkészítik a tetőt, majd ha ezt az általam kiválasztott műszaki ellenőr elfogadta utalok és így haladunk tovább. Nagyon tetszett még, hogy olyan házat tervezhetek amilyet csak akarok, valamint valamint ha a szerződésben meghatározott időpontra nem fejezik be a házat akkor ők fizetnek nekem kötbért. Ja és nem kell egy fillért sem előre befizetni, valamint a szakembereik kb 20 éve dolgoznak az építőiparban.


Mindegyik kivitelező cégnél van jó is meg rossz is. Én a hellohaz.hu felé hajlok. Vélemény? Ötlet? Javaslat?Üdv,

Mátyás

márc. 18. 15:08

Sziasztok.


Csalàdi hàz èpìtèsèhez keresünk cèget/kivitelezőt ill. szakembereket. Minden Terv kèsz, közmű màr a telken. Nem generàl kivitelezèsről van szò, elsősorban az alapozàsi, falazàsi ès tetőfedőmunkàkat szeretnènk elvègeztetni, tehàt egy alap szerkezetkèsz szintről beszèlünk. Tud valaki megbìzhatò szakikat, cèget erre a cèlra?


Köszönöm előre is!

196. PöttyösPanka (válaszként erre: 194. - Dezsir78)
febr. 22. 06:05
Mi tetszett meg benne ennyire?
febr. 21. 19:27
Jaj bocsi, az előbb elfelejtettem a teljes linket betenni: [link] itt megnézhetitek, hogy miért is lettem bele szerelmes.
febr. 21. 19:26

Sziasztok!

A férjemmel építkezésre adtuk a fejünket, meg van már a telek, valamint a tervrajz, és az építési engedély is, de Én a napokban a netet böngésztem, és találtam egy házat a [link] oldalon, amibe teljesen beleszerettem, már élőben is megnéztem. Még a férjemnek el sem mertem mondani, és csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ha valaki hozzáértő elolvassa ezt, akkor egy ilyen házat fel lehet-e építeni ennyi pénzből, akár könnyűszerkezetes is lehet?

193. kondygirl (válaszként erre: 192. - szanyi.balazs)
2017. dec. 31. 18:20

Szia!

Mennyit kérsz érte? Szállítást tudsz intézni? Írhatsz privátban is! Köszi

2017. dec. 31. 13:50

Sziasztok!


Tereprendezésből megmaradt kb. 200m3 föld.

Valakinek kell esetleg? Telekfeltöltésre is alkalmas,illetve termőnek is ajánlom, mivel régi szőlős területről van. Helyileg Veseregyházon van.

2017. dec. 25. 11:31

Kedves Szakértők!


Elvetettük a használt ház vásárlását, sajnos siralmas a kínálat :( Úgy döntöttünk építkezésbe fogunk és generálkivitelező segítségét kérjük. Lehet drágább lesz, viszont a saját igényeinkre tudjuk alakítani. A könnyűszerkezetes és téglaház között vacillálunk. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy aki téglaházat épít az arra esküdik, aki pedig könnyűszerkezetes házat épít az pedig arra esküdik. A szívem jobban húz a téglaház felé, viszont a könnyűszerkezetes olcsóbban kihozható.


Kettő cikk alapján próbáltam jobban utánajárni a témának:


[link]


[link]


A második cikk egyértelműen elfogult, azonban az érvelős táblázatban rengeteg hasznos információt találtam. Az első cikk viszont sokkal tárgyilagosabb, érthetőbb, mindent megmagyaráz. Annak ellenére, hogy az a cég csak téglaházat épít rengeteg fontos dolgot megemlít, kigyűjtöttem a legfontosabbakat:


- hazánkban a téglaháznak van hagyománya, ehhez vannak szakemberek


- könnyűszerkezetes házak 30%-al olcsóbban értékesíthetőek


- hazai kivitelezők minden spórolnak, így nem tartom valószínűleg, hogy jó minőségű faanyagot használnának fel, aminek később súlyos következményei lehetnek (kártevők, megereszkedett vázszerkezet stb..)


Mi a véleményetek?

2017. nov. 7. 07:25
Óva intelek a típusházaktól. Ezek a kivitelező cégek elég trükkösek. Szépek ezek a referencia házak, de minden új ház szép, és a külcsínnél sokkal fontosabb a műszaki tartalom. Ezer apró buktatója van egy ilyen kész házas cégnek, ahol a tervező, a kivitelező és a műszaki ellenőr is a cégnek dolgozik. Pár dolog, amibe bele lehet futni: Az alaprajzon csalnak, és pl egy kisebb ágyat tesznek be a szobába, így azt hiszed, hogy elég nagy lesz a hely, de igazából nem fér majd be egy értelmes méretű szekrény. Megadnak egy olyan csempe négyzetméter árat, amibe nem fogsz beleférni, ha nem a legolcsóbb, legegyszerűbb csempét szeretnéd. Ugyanez vonatkozik sok más tételre is, így végül jóval több lesz a végösszeg. Nincs részletes kiviteli terv, és nincs rendes műszaki ellenőr, így gyakorlatilag bármit beépíthetnek, amit csak akarnak, és neked még alapod sem lesz reklamálni, hiszen nem tértek el a tervektől. Nem akarlak elrémíteni, de gondoljátok át. Nem hiába olcsók ezek a házak, de annál drágább, ha egy év múlva penészedik a lakás, felázik és repedezik a fal, és sok a fűtésszámla.
189. indasik (válaszként erre: 186. - Sarah_25)
2017. aug. 3. 11:09
Hol keresel?
188. indasik
2017. aug. 3. 11:08
Szakok=szakik
187. indasik (válaszként erre: 186. - Sarah_25)
2017. aug. 3. 11:07
Mi ha újra kezdhetnénk egy kivitelezővel csináltatnánk. Gondoltuk olcsóbb lesz, ha külön szerzünk szakokat, mert van ismerős is, de rengeteget kell rájuk várni, több kivitelezővel sokkal több az adminisztráció. Felelős műszaki ellenőrökről például már azt hittük hogy csak a mesében léteznek. Mindenhol csak műszaki vezetőt találtunk... Persze mindenki viszi pluszban a pénzt. Meg a rengeteg utána járás. Egy kivitelező leveszi ezeket a terheket a vállatokról.
2017. júl. 19. 20:59

Sziasztok!

van itt valaki aki mostanában építkezik?

tudnátok jó szakembereket javasolni,

műszaki ellenőrt keresünk...

meg egy gépésztervező is jól jönne, aki elvállalta az nagyon elhavazott, és sokat kell rá várni, és mindenről lebeszélt minket...

185. tokmaglany (válaszként erre: 182. - d6dabe37e1)
2016. okt. 13. 20:04
Szia, nekünk most a 3 szoba és egy fürdő egy kupacban van. Én a szülői hálót szeparáltabban helyeznèm el. A nappali viszont jó, h messzebb van a hálóktól.
184. syria (válaszként erre: 167. - porbafingó Eva)
2016. szept. 11. 09:31
Te már nagyon régen vesztes vagy. :(
2013. márc. 2. 11:07

Hallo Mindenkinek!


milyen falazatot érdemes preferálni, inkább a készház irányában érdemes mozdulni vagy inkább hagyományos anyagokat célozzam meg, mint pl. a tégla, ytong (a vályog talán túlzás). A www.proinno.hu alatt elég meggyőző érvek vannak a hagyományos falazatokra vonatkozóan.

Köszönöm

2013. febr. 14. 12:31

SZiasztok, Akik épitkeztetek az elmult 10 évben,ha most ujra kellene tervezni a házat, min változtatnátok?


Helység elrendezés, méret stb..


Köszi , minden vélemény érdekel...

2012. jún. 2. 17:21

Fiamék családi házában csőtörés volt a télen. Kifolyt a kamrában kb 1 m3 víz, de azt hitték, kifolyt a házból (ill. kilapátolták). Val.szeg a járólapok között volt hézag és azon befolyt a járólap alá és onnan tovább, mert múlt héten a kamra melletti szoba parkettája reggelre kb 20cm-t megemelkedett, púposodott. Ma felszedték a parkettát: nem a kamra felőli fallal, hanem a homlokzati fallal párhuzamosan a beton alap megrepedt, sőt jó ujjnyi hézag van!

Fogalmunk sincs, hogy kihez forduljunk: statikus, szigetelő, kőműves, ...???

Mit kell-lehet tenni ilyen esetben?

Kívül a falon semmi sem látszik, pince nincs.

Tud valaki tanácsot adni?

Csipkebokor

2010. ápr. 8. 22:29

Sziasztok!


Rátaláltam erre a fórumra, és annyira durva amit az előttem lévők írnak. Komolyan így van, hogy barát, haver, stb. nem segédkezhet a ház építésénél???


A mi házunkat is szakemberek építették, de azért ha a családnak úgy volt ideje mi is csináltul a dolgunkat a ház körül. Segítettünk amiben tudtunk. Például emlékszem, hogy a belső elválasztó falakat apu csinálta, mi, testvérek, térköveztünk... Jó volt... Szépültünk, szépülünk... Ennyi erővel a füvet is szakembernek kéne lenyírni a kertben. :-S


Minden esetre durva ha itt tartunk, régebben azért békén hagyták az embereket...


További jó fórumozást, építkezést, felújítást! :-)

2010. márc. 26. 13:51
NAGYON RÉG NEM HASZNÁLTAM EZT A TOPIKOT.
178. donek (válaszként erre: 173. - Borka80)
2009. nov. 28. 15:42

Üdv!

Sajnos mi a Newhouse-al építtettünk. Megbántuk. A házunk penészedik. A cégvezető nagy nehezen elismerte a hibájukat. Azóta nem veszi fel a telefont. Ez is megoldás a részéről, mi meg nézzük és szagoljuk a penészt. Nem ajánlom a céget, több ismerősnek is volt problémája vele a miénkkel egyidőben, ők sem tudják érvényesíteni a garanciájukat a céggel szemben.

Donek

177. bukcsi
2009. okt. 11. 18:59
Sziasztok! Segítséget kérnék az ügyben, hogy Leier 44 Plus téglából vagy Porptherm 44-es téglából készítsük a falazatot az építkezésünk során? Nem tudunk dönteni, és a hőszigetelés miatt nagyon fontos e kérdés! Érveket és ellenérveket is várnánk! Köszönjük a segítségeteket!
176. muella (válaszként erre: 160. - monika1225)
2009. szept. 1. 21:14

Szia!


Mire vagy kiváncsi pontosan?

175. muella (válaszként erre: 174. - 49ca420470)
2009. szept. 1. 21:11

Hello Diorella!

Az építkezésedben bárki segédkezhet teljes nyugalommal,a lényeg a felelős műszaki vezető megléte aki vezeti az épitési naplót és vállalja a tervszerű kivitelezést

A falat ákár te is rakhatod.

174. 49ca420470 (válaszként erre: 168. - Szonja87)
2009. aug. 17. 23:37
én úgy tudom hogy már nem segíthet rokon haver jóbarát sem,mert mindenkinek bejelentve kell lennie.igazolni kell hogy ki és kik építették fel a házat.Azt nem tudom hogy ha a Petrocselli módszerrel épít valaki akkor mi a helyzet mert ilyen is lehet csak gondolom nem lesz valósághű az apehnak.
173. Borka80
2009. aug. 17. 13:56

Üdv!

Házépítés előtt állunk. Sajnos az ismeretségi körünkben senki nincs aki valaha építkezett volna (panelos család, barátok), így tanácsot csak így a neten tudok kérni.

Őrbottyánban lenne az építkezés, tehát Pest megye. Kb. nettó 100 nm2 családi ház(esetleg picit kisebb), egyszintes, kis fedett terasszal, max 20 millióig kulcsrakészen.

Találtunk a neten két szimpatikus céget, van rólunk valakinek tapasztalata? Pozitív, negativ?

Gszolár (www.gszolar.hu)

T.Ádi-bau kft (www.newhouse.hu)


Esetleg ha más megbízható építtetőt tudtok, kérlek írjátok meg!


Előre is köszönöm!!!!

172. 656f03db60 (válaszként erre: 170. - jázminka800313)
2009. jún. 18. 16:31
Most nem azért, de igazából minden nőnek egy "jó" férj ezt mind megtudja. :)Úgy értem, ha van, és hajlandó rá, akkor nem kell más. :P
171. 656f03db60 (válaszként erre: 169. - 656f03db60)
2009. jún. 18. 16:30
Ó, azóta már rájöttem, bocsi. :)
2009. jún. 18. 14:29

Sziasztok!Én korrekt 1000mestert tudok ha valakit érdekel füvetnyír, polcot szerel, javít stb...a házkörüli melót nálam Ő csinálja.:-))

1 2 3 4 5 6 7

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook