Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Család jogi jogsegély, vagy ajánljatok ügyvédet Budapesten mert már nagyon el vagyok keseredve.... fórum

Család jogi jogsegély, vagy ajánljatok ügyvédet Budapesten mert már nagyon el vagyok keseredve.... (beszélgetős fórum)

2017. júl. 20. 00:13

[link]


Legrosszabb esetben eladod a telket és a házrészedet, miután lepapíroztad. Nem szerencsés ott megöregedned.

15. Magdalénia (válaszként erre: 14. - Viola54)
2017. júl. 19. 23:28

Sürgősen keress egy ügyvédet.


Te vagy az ingatlan tulajdonosa. Nem neked kellett volna benyújtanod a változásbejelentést? Akkor is, ha nem te voltál az építtető, de a te ingatlanodat érintette.

A lányod nem jelenthet be senkit az aláírásod nélkül a te lakrészedbe. Jól is néznénk ki! Talán még az övébe sem, bár ez édesapa esetén nem biztos.


A tulajdonviszonyokat papíron rendezni kell! Ki, minek a tulajdonosa, ki, mit használ kizárólagosan stb.


Ne menj bele a vitába, mert csak tovább romlik a viszonyotok és nem érsz el vele semmit. Apahiánya van és ezt használja ki a volt férjed.

2017. júl. 19. 22:29
S.O.S.. Családi házamhoz építkezett egyik lányom az engedélyemmel 2006-ban. Így bővűlt építményükkel az ingatlan .ami ezáltal osztatlan is lett , a család is bővült az évek során plusz 3 unokával . Mára mindent ők használnak azon két helyiségen kívül amiben élek . 26 éve elvált férjem a közelmúltban felbukkant , egyre gyakrabban Náluk alszik -eszik-tisztálkodik ...engem a félelemmel vegyes irtózat tölt el a láttán ( Nehéz, keserves válásunk volt. )Kérdésemre Lányom sajnos egyre agresszívabban hozza a tudomásomra ha nem akarom , akkor is az apját magához veszi ,és télre bizony gondoskodjak róla , mert nem győzi a három gyerek mellett ....próbáltam vele átbeszélni , lehetetlent kíván ,ez az ember 25 évig élt egy hölggyel,hogy most otthontalan lett , hát ne legyen már a mi gondunk a további sorsa , nem beteg , van jövedelme . Ami nagyon bánt ,az a tiszteletlenség felém ,magánéletem nulla ,hogy egyedül neveltem ,mindenféle támogatás ,gyerektartás nélkül , hogy is emlékezne 9-10 éves volt a válásunkkor . Több eredménytelen beszélgetés , majd kilökdösött mivel én magánlaksértem őt ,apját mindenképp hozzám rakja mert a nevem , a régi asszonynevemre hivatkozva képen röhögött a gyermekem ! ( sajnos) ha meg nagyon ellenkezem elvitet gyogyóba. Most a napokban visszavettem a lánynevem , itt tartok , így aztán adatváltozások során a földhivatalba is betekintettem ....a lányomék építménye nincs a tulajdoni lapon ...vajon joga van az apját ide venni ? aki egy idegen ember Nekem , sőt eddíg lányomék se tudtak sokat hollétéről . Elnézést a sok szövegért ( pedig ez csak egy töredék ) Köszönöm a figyelmet . Igen , az ingatlan az enyém . Amikor az ide épített lakásukra a használatbavételi engedélyt a város jegyzője ezzel az aláhúzott sorral zárta " Határozatom feltétele : az építtetőnek kötelessége az ingatlan nyilvántartási térkép tartalmában beköv.változást épületfeltüntetéssel kérni az....Földhivatalnál 15 napon belül ....stb " Nos ezt 2006 -ban én tudomásul vettem , ők azóta sem , de többször próbálkoztam megértetni velük , ennek a halogatásnak súlyos anyagi vonzata lehet ..Sikertelen volt minden ez irányú beszéd ,ami inkább ordítozás lett ,na meg egyre jobban megutáltattam magam . Nekik nem sürgős , ne akarjak az ő zsebükből pénzt kivenni . Hanem van egy másik lányom is ,egy mások városban él , azért szeretném , ha tisztában lennének ezek a hivatalos dolgok , halálom után inkább ne öljék meg egymást .
13. 1fbc7619c9 (válaszként erre: 12. - 1fbc7619c9)
2013. máj. 3. 13:22
bocsi,lényeget:)
12. 1fbc7619c9 (válaszként erre: 11. - Gkreka)
2013. máj. 3. 13:21
Ez tényleg így van ,de nem tudjuk mi történt amiért az apánál vannak a gyerekek.Bár gyanítom,hogy anyagi eredetű probléma lehet,vagyis az apánál vannak jobb feltételek.Vagy az anyuka nem tudja megoldani a felügyeletüket,vagy .......De nem tudtam kihámozni a lényegeget, abból amit írt.Vagyis ,hogy mi okozta ezt az egész helyzetet..
11. gkreka (válaszként erre: 9. - 1fbc7619c9)
2013. máj. 3. 13:06
Sajnálom őt. Elég nagy bajba lehet (gyerekek szempontjából mindegy, hogy önhibából vagy sem), ha esély van arra, hogy nem nála helyezik el a gyerekeket, sőt elveszik tőle a gyerekek (közös)felügyeleti jogát.
10. moonlight13 (válaszként erre: 9. - 1fbc7619c9)
2013. máj. 3. 12:58
Köszi! Ezek szerint nem volt olyan fontos! Vagy jön egy új név alatt? Azért ha nekem ilyen gondom lenne, azért elolvastam volna a válaszokat!
9. 1fbc7619c9 (válaszként erre: 4. - Gkreka)
2013. máj. 3. 12:55
Ne várjátok,töröltette mindkettőt:)
8. moonlight13 (válaszként erre: 7. - 9d7907a17a)
2013. máj. 3. 12:54
Hát igen! Ezeket a kérdéseket csak a konkrétumok ismeretében lehetne valahogy megválaszolni! Lehet, hogy éppen dolgozik?
7. 9d7907a17a (válaszként erre: 6. - Moonlight13)
2013. máj. 3. 12:27
Mind a két reg elég régi. Engem mondjuk ez annyira nem zavar. Az annál inkább, hogy fórumot indít és eltűnik. Van itt egy jó pár kérdés amire válaszolhatna.
6. moonlight13 (válaszként erre: 4. - Gkreka)
2013. máj. 3. 12:15
Ja, ez érdekes!!! Akkor most ki kivel van?
5. moonlight13 (válaszként erre: 3. - 0ae50a5e6b)
2013. máj. 3. 12:11

A férjed lent dolgozik? Te a munka miatt ingázol? El tudnád tartani a jelenlegi jövedelmedből a gyerekeket? Tudnád bölcsibe,oviba, stb.vinni-hozni őket, ha elváltok? Mi az amit eddig elismertél, és nem kedvező a Te szempontodból?

Védőnő, óvónő, stb. tudna-e tanúskodni melletted? Kis gyerekeket csak nagyon erős indokkal vesznek el az anyától, ill. ha elhagyja őket, és az apa jól gondoskodik róluk, arról is hallottam.

4. gkreka (válaszként erre: 3. - 0ae50a5e6b)
2013. máj. 3. 12:09
uaz vagy mint anyucika csak más néven???
2013. máj. 3. 12:01
nem költöztem el csak pár napot fent vagyok és utána pedig 4-5 napot a lent vagyok..a fiukat nem hozhatom magammal mert közös felügyelet alatt vannak és ha én elhozom őket a férjemnek joga van vissza vinni őket,sajnos amig nincs elhelyezés addig ilyen esetben a rendőrség sem segithet...
2. 9d7907a17a (válaszként erre: 1. - 14f968b657)
2013. máj. 3. 11:55
A gyermekeid nélkül költöztél el?
2013. máj. 3. 11:36

két kisfiunk van a férjemmel akik 3 és 5 évesek,kb egy éve zajlik a perünk a férjem minden áron el akarja venni tőlem a gyerekeket és ahogy az események zajlanak úgy tünik hatalmas esélye van rá, vidéki biróságon zajlik a perünk jelenleg én ingázok Budapest és a családi ingatlan között a munkahelyem miatt és mivel nagy a távolság itt bérelek egy kis lakást..a férjem teljesen eltilt a fiaimtól nem engedi tartani kapcsolatot azokon a napokon mikor nem vagyok mellettük és nem engedi őket hogy elvigyem magamhoz például.

> Eddig egy ügyvédnő foglalkozott a váloperemmmel de mivel semmiféle segitséget nem kapok tőle sem tanácsot hogy merre hogyan induljak még elérni sem lehet ha szükségem lenne a tanácsára igy szeretnék a következö tárgyalás elött ügyvédet váltani...vagy legalábbis valami jogitanácsot kapni mégis hogyan induljak neki a következő tárgyalásnak.

> 3 tárgyalásunk volt az elmúlt egy évben illetve pszichológiai szakértői vizsgálat ahol nem vették figyelembe sem a gyerekek korát sem azzal nem foglalkozik hogy az elmúlt években sajnálatos módon minek voltak szemtanúi.

> A férjem próbál teljesen be mocskolni mint anya mint feleség vannak persze igazságok amiket nyiltan el is ismertem de vannak olyan dolgok amiket képtelen vagyok bizonyitani mint a családon belüli erőszak,vagy az ő hamis vádjai...

Nem találtam ki hamis vádakat a férjem ellen,mert nemtudnék a fiaim szemébe nézni őszintén de lassan belebolondulok ebbe a helyzetbe és anyagilag sajnos nem engedhetek meg magamnak olyan ügyvédet aki több százezret elkér...tehetetlen és tanácstalan vagyok..és igy nem tudok harcolni


Mindenki tanácsát kritikáját meghallgatom de kérlek aki csak beszólni akar az mellőzze a hozzászólását ha teheti...


Köszönöm

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook