Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Csak holnap sikerüljön fórum

Csak holnap sikerüljön (beszélgetés)

❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
879. libikóka (válaszként erre: 876. - Enissa)
aug. 1. 12:34
Enissa írásához(876) még annyit tennék hozzá,,hogy nagyon apránként megpróbálni csökkenteni az adagot.
878. Enissa (válaszként erre: 866. - Regin_a)
aug. 1. 12:30

"B.mnőm összeszedet egy hölgyet aki főz rá és bevásárol

Ez volt a megállapodás,nem ingyen"

Ha van eltartója a barátnődnek, nem neki kellene gondoskodni az étkezésről is?

Mit nyújt akkor a lakásért?

"Egy idő után elényonyomta a blokkot mi mennyibe került

Nem erröl volt szó"

Ha nem ingyenről volt szó, ami nem is várható el egy idegentől rendszeresen, akkor miért probléma, hogy megmutatta a számlát?

Korrektebb, mintha hasra ütéssel kérne többet.

Miért nem fizet be egy étterembe, ahol házhoz is viszik az ételt, ott is becsengetne a futár naponta, jelezhetné a szomszédnak, hogy nem jött ajtót nyitni, nézzenek rá nincs-e valami gond?

Erre egyébként jó az okosóra, amit az idősek kapnak, ha kérnek.

Jelezheti a diszpécser központnak, hogy nincs jól, akkor kimennek,

Jelzi ez a kütyü, ha nem mozdulsz, mert pl. elestél riaszt.

Sokkal jobb ezeket igénybe venni, mint idegenektől várni a szívességet. Életem során 1 kezemen megtudom számlálni, hány olyannal találkoztam, aki őszinte szeretettel gondoskodott az eltartottjáról.

Sokaknak ez egy pénzszerzési lehetőség, addig kedvesek, amíg ki nem énekelik a szádból a sajtot.

Ennél már az is jobb, ha befizet az idős egy garzonos idősek otthonába.

Magadra tudod csukni az ajtót, saját bútorod lehet, TV-t nézhetsz a szobádban, netezhetsz, és még ügyelnek is rád, hogy "mittom én, Laci bácsi hol van, nem jött a reggeliért?

De csengethetsz is, ha nem vagy jól.

Tudod mit adsz, és mit kapsz érte jó esetben.

877. libikóka (válaszként erre: 876. - Enissa)
aug. 1. 12:16

Nagyon jól írtad,,és ebben semmi nehézség nincs.

Tehát kifogás sem lehet.

876. Enissa (válaszként erre: 872. - Regin_a)
aug. 1. 12:14

A gyógyszerfelírást úgy gondoltam, mindegy hány hónapra írják fel, hogy bizony amikor többet veszel be, nem az orvos által felírt napi, mondjuk 2x1-et, és az adagokat túlléped, akkor az orvos írja a következő adagot. Nem kényszerít abba bele, hogy tartsd az előírtakat. Neki könnyebb lepattintani, hogy jó, felnőtt ember, tedd, amit akarsz.

Nem akarok én gonosz lenni, de amíg nincs motivációd, addig beleragadsz ebbe az állapotba.

Nem kér senki számon, hogy elvégezted-e amit meg kellett volna tenned, idődbe belefért volna.

Nincs motivációd, hogy Önmagadért megtedd.

Kellene önmagad felállítani egy napirendet.

X órakor kelsz, WC, zuhany és kezdj 10 perces sétával. Bevásárolsz, reggeli, aztán pihensz, de 13 órakor felébredsz ebédelni, utána pihenhetsz, mert ugye a kajakóma, 17 órakor megint iktass be egy rövid sétát.

Találkozhatsz az emberekkel, beszélgethettek, aztán már hipp-hopp, eljött az este.

Ha nem terheled le magad, nem is jön álom a szemedre.

Aztán jön az ördögi kör, hogy állandóan fáradt vagy.

875. Százas Evelin (válaszként erre: 874. - Százas Evelin)
aug. 1. 09:00

Ebben (sajnos) valószínűleg ott van a válasz.

Mindegy is, hogy csak "kicsi" mennyiség fogy a szerből, vagy alkalmanként több, a kis mennyiség hosszabb távon ugyanúgy függőséget okoz, és bizony nagyon is sanszos, hogy levertséget, fáradtságérzetet okoz, - ahogy TSanya mondja: "lenyom".

aug. 1. 08:28
873. TSanya (válaszként erre: 864. - Regin_a)
aug. 1. 07:50
Hidd el, hogy ez a nem normális, hosszantartó trópusi meleg hozzájárul az állapotodhoz. Én is k. szarul voltam egész nap, ma reggel még szarabbul ébredtem. Mi lesz még ebből? Én is Xanaxozok, igaz jóval kevesebbet, mint Te - de nem használ, csak lenyom, de az is idegesít, hogy miért vagyok ilyen nyomott. Ördögi kör, de ahogy előttem is írták a Xanax nem megoldás. Persze, aki évtizedek óta szedi, az már nem tud lejönni róla - én sem. Valami jó antidepi kellene, ami szorongásoldó, de egyben energetizál. Elvileg a Mirzaten ilyen. Na jobbakat!
872. Regin_a (válaszként erre: 870. - Enissa)
júl. 31. 22:27

max. 2 havi gyógyszert ír fel."

Max 3 havit, a gyógyszerész meg simán kiadja függetlenül a kiválthatóságtól

Nem igérem, de kipróbálhatom mi történik ha reggel felkelek és valamit elszöszmötölök, magyarán nem fekszem vissza

Keltem már 8 tájban mert vártam a szerelőt vagy a futárt. Szörnyű szarul voltam és nem volt Xanax bennem

Hogy mitöl van az egész nem tudom, ezért van az orvos. Régi sztori ez amikor még nem szedtem számottevő Xanaxot

871. Regin_a (válaszként erre: 868. - Százas Evelin)
júl. 31. 22:11

B.nőmről csak anmyit hogy nagyrészt csak velem beszéli meg a gondjait

A női kapcsolataimról a meseköltés nála

Értem én a kulcskérdést is, szomszédaimnál is van kulcs a lakásomhóz, de ugysem nyitna rám, senki csak ha bűzlök már. Mem kell ezen megrökönyödni, ez igy van egyedülállóknál

A kedves csaj bizony szép lassan kihasunálja b.nőmet

Amikor mondpom hogy tegyen rendet "rá van szorúlva" meg én csak durvulni tudok

Naná, ha szórakoznak és kihaszunálnak

A mai olaj kérdés ugyan más de a hülyék a másik oldalon

A vizesnek elküldtem a tételeket amit a biztositó lehúzott

És? És nincs, majd válaszol. Nade miért nem azonnal. Zsák szarért, két napja küldtem el. Mindenkinek meg kell rágni a helyzetet

Sokszor, soha nem értem ezt a csajt :(

Én is hibáztam. Elutaltam a pénzt ba sirkövesnek

Kő keret szépen megcsinálva, földet meg nem töleöttte fel rendesen hanem telerakta zöld levelekkel Nem erröl volt szó

Keresek mást

Nem remélem hogy a körzeti rájön a fáradtság gondomra

Nagyrutin labor, minden rendben, aztán valami dumával elenged

870. Enissa
júl. 31. 21:28

Olvasgatlak benneteket.

Hogy lehet az, hogy nem tudja valaki mennyi nyugtatót szed ?

Normális orvos, mindig havi,

max. 2 havi gyógyszert ír fel. Azt meg lehet tudni mennyi az annyi. Ha többet szed be elfogy a következő felírás előtt. Nem cukorka ez hogy elszopogat az ember egyet-egyet.

869. Százas Evelin (válaszként erre: 867. - Regin_a)
júl. 31. 20:23

Keresztben írtunk.

Beszéld meg a pszicho dokival is az összes tünetedet, nemcsak a pszichéseket. "Fizikai" tünetnek tűnik a fáradtság, energiahiány, - de lehet hogy nem az...

Ha jól értem, máris elhatároztad, hogy megint xanaxot fogsz kérni. Holott a doki még nem mondott semmit, mert még meg sem kérdezted, szerinte lehet-e ennek a fránya kedvenc gyogyidnak olyasfajta mellékhatása, amit jóideje tapasztalsz magadon...

Miért ragaszkodsz pont ehhez? Zárójelben, halkan mondom, hogy függőséget okoz... Már mintha okozott is volna.

Baj lesz ebből, more. :-)

868. Százas Evelin (válaszként erre: 866. - Regin_a)
júl. 31. 20:08

Jegyezgesd csak fel, hogy mennyi xanax fogy. Azt kb. tudod, hogy hány éve szeded, vagy a dokinál megvan, hogy mikor írta fel először.

Miért kell tudni? Azért, mert nyilván megvan az az x mennyiség, ami után már kijönnek a káros mellékhatások. A fáradtságérzet. És ha valóban a xanax okozza a fáradságérzetet, akkor te gyakorlatilag azzal kezeled a fáradtságodat, - ami kiváltja. Csinálsz magadnak egy frankó kis ördögi kört.

De hogy mennyi az az x mennyiség, azt valójában csak egy szakember tudja. Annak viszont tudnia kell... Hisz úgyis készülsz a körzetihez, meg a pszichiáterhez is menni, - pont ezügyben, - ha majd valamelyik visszajön szabadságról.

A b.nődet kicsit lehúzza pénzzel ez az angyali segítő teremtés? Nála van a lakáskulcs... És ezért - ezért nem, eléggé nyeregben is érzi magát. Azt gondolom, hogy a b.nőd eltartója (a fia) igazán odahathatna, hogy ne nyerészkedjen az anyján egy ilyen kis készségeskedően rátapadó valaki.

Milyen duma már ez, hogy majd ha meghal, lesz aki rányissa az ajtót? Most ha randa akarnék lenni akkor azt kérdeném, hogy: és nem mindegy az már akkor őneki? Bocsánat. Dehát tényleg nem volt ez valami izmos érv.

Az a nő mintha kissé visszaélne a kialakult helyzettel.

Neked bezzeg könnyű, mert terád nyomulnak a nők. :-)

867. Regin_a (válaszként erre: 866. - Regin_a)
júl. 31. 19:57

Aug.12-én Pszicco, 13.30-ra

Remélem át tudok menni Gödöllöre. Szép út, ott vagyok 10 perc alatt

Lássuk meg mit mond

Használ a gyógyszer? Nem! Írok másikat

Hagyjuk, inkább Xanaxot fogom kérni

866. Regin_a (válaszként erre: 865. - Százas Evelin)
júl. 31. 19:50

OK

Ma reggel óta 4x0.5 Xanax.é Jehyxezni gogom

De miért is? Anyyira fáradt vagyiok reggelente hogy tovább esnék fél vagy egész álomba. Miért hagynám ki?

B.mnőm összeszedet egy hölgyet aki főz rá és bevásárol

Ez volt a megállapodás,nem ingyen

Egy idő után elényonyomta a blokkot mi mennyibe került

Nem erröl volt szó

Mondom ezt tiusztézni kell mert igy nemmehet

Dehát rá van utalva mert a lakáskulcs is nálaés ha meghalna legalább van aki rányit és kaja szempontjából is rá van szorulva

Próbáltam eligazitani, hogy legyen határozott és tisztázza mire szövetkeztek, ki mit igért és fizetett

Mondom ezt tisztázni kell mert igy nemlehet

Dehát rá van utalva mert a lakáskulcs nála és ha meghal van aki rányitja az ajtót

Megértettem :(

De elküldtem a francban, hogy őszinte legyek

De énrám ki nyit rám,és nekem ki főz süt,bevásárol?

Igen, mert rád nyomulnak a nők

Megzakkant szegény! Így szeretem :)

865. Százas Evelin (válaszként erre: 864. - Regin_a)
júl. 31. 18:42

Uborkasaláta, vagy koviubi... :-) Az tényleg kellett volna ahhoz a kajához. Koviubit nem szokott a szomszédasszonyod adni neked? Pedig magának biztos csinál.

Na ez is egy olyan dolog, amihez nem ártana valami hölgyemény besegítgetése.

A segítő házaspár miért kellene hogy nálad sátorozzon? :-) Nem kéne senkit sem beköltöztetni. Csak odajárnának időnként, vagy beosztanák egymás közt, mikor melyikük jöjjön, feladattól függően, - vagy te rendelkezhetnél efelől, hát végülis te lennél a főnök. :-) Akár kíséretet is kérhetnél, rendelhetnél az állandó emberedtől, - azt mondod mostanában valahogy az esne jól. Nem baj.

Viszont ha rossz passzban vagy, akkor inkább ne dönts most semmilyen témában sem, - mert ez az időszak arra lehet hogy nem alkalmas.

Majd ha nem leszel így magad alatt. Kicsit mintha szét lennél csusszanva tényleg, dehát majd lesz ez még jobb is. A kedélyállapotod az már csak ilyen. Hol ilyen, hol olyan.

A xanax fogyasztás bemérésére meg azt hiszem, nem lenne elegendő egyetlen doboznyi (levélnyi) mennyiség, hanem inkább egy hosszabb időszak szükséglete. Mondjuk megnézed, hogy egy egész hónap alatt mennyi fogy. Az már pontosabb eredményt adna.

Ne légy mérges magadra amiért halogatsz, - hiszen nem tudtad még megkezdeni sem a fáradtságérzet elhárítását, és ebben az állapotodban persze hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy kellene.

Reggel, amikor lehetne még "zajongani" - te alszol. Mire az esti órákra kicsit talán fittebbnek érzed magad (mert fordítva van bekötve a bioritmusod) - akkor már valóban nem illik gépekkel zavarogni, a szomszédok nyugalmára való tekintettel.

Aztán így meg téged magad is bosszant már, hogy nem halad semmi.

És még olaj sincs... Hát majd holnap megveszed.

864. Regin_a (válaszként erre: 862. - Százas Evelin)
júl. 31. 18:04

Jó étvágyat kívánok a pörkölt-nokodli kombóhoz. Örök nyerő páros. :-)"

Na ez a gond hogy kombó, hányzik a harmadig tag

Uborkasaláta, paprikásan borsosan!

Köszönöm

a legjobb egy házaspár lenne."

És azok a kertben sátoroznának? :) Igen, ilyesmi lenne jó, de mégse, de mégis

"férfi meg kertet gondozhatna. Meg elvinne téged kocsival ahova kell."

A legnagyobb pánikban, a legnagyobb szarullétben, szédelgésben autóztam és motoroztam. Most meg érzem hogy nem is kellene más, mint bárki odaülne mellém az autóba és mindegy hova megyek csak kisérjen el

Mi a franc ez?

Magam sem tudom már mit akarok. Nagyon rossz passzban vagyok ma, nem mintha máskor nem

Tegnap/?/ emlitetted hogy mennyi Xanaxot eszek

Szinte semmit

Nem a fenéket. Van hogy egy egy nap kimarad, de a jellemző hogy hajnalban 2 de akár 3x0,5 Xanax és azzal döglök délig

Most "este" kezdtem el az újabb adagot mert nagyon feszült vagyok

Remélhetőleg lelazítja a mellkasi "diszkomfort" érzést

A halogatás is mérgesit

Délelött döglés, most este nem mehetek zajongani, a népek lazitanak

Majd ha napközben lazább idő lesz

Jó önhülyités.

Majd ha megnyerem a kártéritést

Azt fogod megnyerni, hülyegyerek, inkább vegyél lottót, nagyobb az esélyed

Dönteném a tőkét nem siránkoznék :) de nincs olajam, a-nélkül meg megég az uj láncom

Fűnyiróból meg van a klasszikus elektromos tologatós, alig van hangja. Elég nagy rész a kertben ahol ez is használható lenne mert nincs nagy gaz.

Nem értem, a jó utóbbi időben miért lettem ilyen tehetetlen tunya, kifogást kereső, és főleg elkeseredett ürge

863. tumbo2 (válaszként erre: 857. - Regin_a)
júl. 31. 17:55
volt az utcában egy fakivágó,mondom nálam nem vágja ki.elvileg engedély kéne hozzá,ott volt a polgármester is,mondom,akkor add meg az engedélyt.sec-perc alatt kivágta.majd jön az aprító,az meg fölaprítja,ingyen.
862. Százas Evelin (válaszként erre: 860. - Regin_a)
júl. 31. 17:19

Ennek a fakivágás témának a kapcsán valahol azt olvastam, hogy van aki kijön előzetes terepszemlére. Ha már ez a kiszállás is díjfizetős, akkor persze meggondolandó a dolog, - de meg lehetne a szakinak mutatni a hosszú fenyőfát, hogy mégis, mit lehetne kezdeni azzal és mennyiért, - mellékesen meg a kidőlt fatörzset is. Biztos tudna mondani valami okosságot. És árban is közelebb hozná a témát.

Te bentlakós házi-házkörüli segítségre gondolsz? Nem mintha nem férne el ott nálad "valaki", de nem zavarna az esetleg téged? Nem szoktál te hozzá a társas élethez... Na jó, ez nem pont az lenne, de azért mégiscsak ott lenne folyton a közvetlen közeledben az illető.

Nekem valahogy az képeződött le, - mert láttam sok olyan konstrukciót is - hogy inkább valami közelben lakó, autóval rendelkező akárki lenne a megbízott, és csak szükség szerint lenne ott nálad. Mindig csak előzetes megbeszélés szerint, nem pedig állandóan. Hiszen nem kell teneked állandó "ápolás"...

Inkább kétkezi segítség kellene a különféle munkákban a ház körül.

Talán a legjobb egy házaspár lenne. A hölgy időnként főzhetne, takaríthatna, a férfi meg kertet gondozhatna. Meg elvinne téged kocsival ahova kell.

Át kell gondolni, mire van a leginkább szükséged, - és lehetőleg perspektívákban is működjön a felállás, férjen bele esetleg a későbbiekben pár órával több besegítés is.

Én szoktam látni eltartási szerződéses hirdetéseket a helyi lapokban, igaz mindig csak az aktív oldalról. Olyat, aki gondozandó idős személyt keres. Ezek viszont élő hirdetések.

Jó étvágyat kívánok a pörkölt-nokodli kombóhoz. Örök nyerő páros. :-)

861. Regin_a
júl. 31. 17:00

Telegrafáltam a boltosnak, adjon valami olcsó ócska olajat

Ócska nincs, mi kellene? Láncfűrészhez olaj

Perszehogy van 3500/L. Ááááá, kicsit sok a nethez képest

Akkor tessék ott megvenni. Bocsánatot kértem a zavarásért és felütöttem a netet

1069Ft/L és 1190Ft a szállitás az ország másik feléből

Pedig én támogatnám a kiskereskedő boltosokat, dehát engem is húz az ág

860. Regin_a (válaszként erre: 859. - Százas Evelin)
júl. 31. 16:01

Pedig az egy élő gyakorlat volt, hogy a faanyagért cserébe fakivágást vállalnak."

Ááá, nézd csak meg ezt a nénit ő is csak a hullott rőzsét gyüjtögeti, mert azért csak hajladozni kell:)

[link]

Fanyar humor persze, ma semmihez nincs kedvem. Nagyon elkeseredett vagyok

"Nem sírok, csak bánt a cigarettafüst attól könnyezem"

Emileztem a TULAJNAK AKI KÜLDTE A LÁNCOT, MERT A FENE SEM TUDJA HOGY VOLT/KELL FELRAKNI

kERESZTBE/HOSSZÁBA IS ELFORGATHATÓ, DE HOGY MIKOR VÁGNA NEM TUDOM. fOTÓT KÜLDTEM, KAPTAM VÁLASZT HOGY ÚGY JÓ

ok. sZÉTSZEDTEM MÁS MIATT MERT EZT A GÉPET VALAKITÖL KAPTAM ÉS KICSIT VÉRES VOLT A TORKA, MEG KELLETT IGAZITANOM

aZTÁN MEGINT NEM TUDTAM HOGY KELL A LÁNCOT, MILYEN IRÁNYBA FELRAKNI

éS OTT VOLT A KÜLDÖTT KÉPEM AMIRE AZT IRTA HOGY ÚGY JÓ

Nagyon segitőkész volt már az első érdeklődésnél is

Köszönet neki

Én meg hülye voltam hogy nem rendeltem olajat is hozzá

Láncfűrészhez a legolcsóbb az olaj

Holnap el kell ugranom a nem közeli autósboltba olajért. Benzinkút mindig drágább. Elöbb majd egy telefon

Ma nem mehettem sehova mert láb/boka ödéma, azt pedig tudjuk hogy lehet orvosolni

Amúgy is igen ócskán keltem 11 tájban

Az estét alig várom hogy ágyba kerülhessek, aztán meg azon agyalok milyen ócskán gyengén leszek reggel/délelött

Néztem házi segitséget/betegápolást

Egyik néni bizonyára 80 közeli volt, de jelezte hogy nem akadály a pelenkacsere sem és minden más házkörüli munka, ottlakás és kevés pénzért

Tán ott még nem tartunk

A másik hölgy 29 éves, de a hirdetés már 8éve inaktív

Éppen ereje teljében lenne füvet nyirni fát hasogatni

Most berakok egy sertéspörkölt-nokedli párost a mikróba, mert ma még nem ettem

Ezt kedvelem a Hoxában hogy ennyi jó női témáról elcseverészünk :)

859. Százas Evelin (válaszként erre: 857. - Regin_a)
júl. 31. 06:29

Pedig az egy élő gyakorlat volt, hogy a faanyagért cserébe fakivágást vállalnak. Én a saját kertemben álló, hatalmas diófát vágattam így ki, egyedül csak gyökérkiszedést nem kértem, - mert az viszont már fizetős lett volna. Megfelelt az is, hogy a földtől kb. egy méternyire elvágják, és maradt nekem egy kerti kisasztalként használható tönk, - tehettem rá cserepes virágot. Mindez olyan kb. 12 évvel ezelőtt történt, hát nem gondoltam volna, hogy ennyire elszaladtak az árak... És hogy már el sem viszik a kivágott faanyagot. Igaz, hogy a diófa, az egy értékes valami, aki ilyesmivel foglalkozik, annak legalábbis értékes. Az a fa meg tényleg hatalmas volt... De már beteg volt a termése, maga a fa meg addig a hóna alá kapta az egész hátsó kertfrontot. Később aztán saját magunk szedtük ki a gyökerét is, mert mégiscsak útban volt valamiért az a tönk. Nade akkoriban még az égetés sem volt teljesen betiltva. A diófa gyökérzete az otthoni kerti máglyán végezte, mint ahogy akkoriban sok egyéb feleslegessé vált ág, gally, egyéb ilyesmi is. Csak a szomszédnak illett előtte szólni, hogy ha kinn akarna teregetni, azzal lehetőleg várja meg az égetést, hogy ne szálljon a pernye a tiszta ruhákra.

Hát manapság már égetni sem lehet, minden meg van tiltva. A fakivágás árak ezek szerint meg elszaladtak.

Nade talán nem is a már földön fekvő fatörzs lesz elsősorban problémás, - azt majdcsak megoldod lassacskán valahogy. Dél-Amerikai dzsungelirtás helyett... :-) Szép lassacskán. Hanem az a nyurga fenyő. Az még áll a lábán, és nagyon-nagyon magas. Mondjuk, eszméletlen szép egy ilyen fa, csak persze egy idő után kezd veszélyes lenni. Dehát beszéltünk már erről. Neked is vannak különféle igen jó ötleteid, - végülis az is csak pénzkérdés...

Na ja, az eltartási szerződés akár még némi pénzmagot is hozhatna. Nade megállapodás kérdése. Benne "szokott" abban lenni a szükséges segítségadás is, nem is nagyon értem, hogy voltaképpen mire vársz, miért nem hirdetsz, ha az ismerősi körödben végképp nincs erre megfelelő valaki. Nem kell az első jelentkezővel rögtön leszerződni... Megvárhatnád, amíg olyan valaki kerül elő, akivel majdhogynem baráti kapcsolatod lehetne, mint az a konyhabútoros asztalos... Na. Annak pl. nincs gyereke?

Igen, hát valamikor a Moszkva téren lehetett mindig alkalmi munkásokat toborozni. Kicsit rizikós dolog volt ugyan, - de... volt. Most is vannak valami szórólapos ajánlkozások, akik kicsi munkát is vállalnának a ház körül, de most meg ez a rizikós. Mert félő, hogy nagyon magas az órabérük.

858. Regin_a
júl. 30. 17:43

Átvettem a láncot és máris itt volt online a számla, kérés nélkül

"Alkatrészre garanciát csak szakműhelyben történő beszerelés esetén, szerelői szakvéleménnyel igazolt esetben és számla ellenében tudunk érvényesíteni."

Szomszéd faluban van ilyen szakember, ugyanaz lenne számla ügyben mint autó ügyben

857. Regin_a (válaszként erre: 855. - Százas Evelin)
júl. 30. 17:32

Nem tudott anno fizetni a b.nőd valami adósságot, és felgyülemlett a kamatos kamat? "

Nem, de erröl inkább nem irok itt semmit. Nagyon bonyolult helyzet volt

"Most meg kishitűsködsz, hogy nem fogod azt a fatörzset te már sosem feldarabolni."

Nem is! Eladom az egész farmot. Láncot elhoztam, felraktam és megyek Dél-Amerikába dzsungelt írtani

:)

"esetleg a faanyagért cserébe ingyen is felaprítja, és el is hordja a cuccot."

Ahogy te gondolod! Anit elvágtam kiraktam a kapu elé azt másnapra eltüntették

Ahhoz nincs arca hogy hozzon egy liter olajat, mert a fűrészt olajozni kell

Egy fa kivágása 100ezer forint és legjobb esetben nagy darabokra vágják és otthagyják

Ha apritást is kérsz, van hozzá gép, apróra darálja. Annak az árát nem tudom

Erős egy méterre van egy fenyőfa. Amikor ideköltöztem lehetett 5m , most legalább 20

Adjak 100ezeret hogy kivágják, de ha félbevágják akkor is annyi/szerintem/ És ez min. három emberes

A főnök irányit, egy felmászik a fára és kötelet köt ahova kell és azt is láttam hogy kosaras emelőröl vágták el a fát, amikor már dőlt akkor a kötéllel irányitottak

Szoval egyedül semmi nem megy

Igen, tartási szerződés. De csak nézek ki a fejemböl és nincs honnan, nem is keresek

Lehetne persze hirdetést feltenni

Ki tudja ki kicsoda. Nekem nem pénz kell

Mindegy milyen nemű, mindegyik mellett sok szól, de valahogy férfi "lakótárs" nem kell, a nő meg nem tud fűrészelni :)

"Talán várjuk meg a holnapot... :-)"

Ma van a tegnap holnapja, oszt'....

"Energiahiányos lett ő is, vagy..."

Tüdővizenyő, ami állitólag ambólia is/vagy volt, egyik hétről a másikra elvette az energiáját

Az egyedül élésnek az egyik hátránya hogy lehet halogatni a feladatokat.

Mostanság az előszobában inditgatom a fűkaszát, ne égjek ha a kertben leállna. Úgy tűnik ha indul kissé sokára, utána ha leállitom azonnal indul. Csak nehéz már nekem. Vettem hozzá hevedert is amivel mindkét vállat törzset terhelhetem nem húz nagyon fére

Errefelé nincsenek alkalmi melósok. Anno a Moszkva térröl vittem mindig vagy konténer pakolásra vagy vasrács szerelésre segitséget

Azonnal kiszúrták messziröl hogy nelőst keresek, pedig melósruhában voltam én is. Összevesztek hogy kit vigyek. Dehát abban az időben nagyrészük román volt, feketén árulták magukat ott. Megszünt az a helyzet régen

Már az is segitség lenne ha csak valaki itt ténferegne.

Volt egy jóbarátom, ő konyhabútorokat készitett, szakmája elektroműszerész volt :)

Sokszor szót "Hosszúkám gyere át, nem kell semmit csinálni csak beszélgetünk munka közben"

856. Százas Evelin (válaszként erre: 854. - Regin_a)
júl. 30. 16:55
Mostmár én is folyton szelektálok. Eddig gyűjtöttem, dehát nincsenek gumiból a falak... És voltaképpen tényleg jobb, ha kevesebb, bár minőségibb köteted van.
855. Százas Evelin (válaszként erre: 852. - Regin_a)
júl. 30. 16:52

Nem tudott anno fizetni a b.nőd valami adósságot, és felgyülemlett a kamatos kamat? Igen, ilyenkor lehet egyezkedni a bankkal, meg sok egyéb megoldás is létezik, sokan estek bele már kis országunkban mindenféle hitelcsapdákba. Nem gondoltam én sem, hogy valami kriminalitás miatt keletkezett tízmilliós tartozása. :-)

Nagyon durva összegek tudnak összejönni, és utólag már rém nehéz kikeveredni a szorult helyzetből. De ki lehet.

Viszont az, aki épp benne van a kakaóban, lehet hogy pont nem lát ki a saját békaperspektívájából, nemcsak pénzadósság, hanem más jellegű elakadásoknál is lehet hogy jól jöhet egy külső szemlélő meglátása, - segítsége. Viszont nem mindenki szereti, ha "beleszólnak" az ő dolgába.

A barátnőd legalább meghallgatja, értékeli az okos tanácsaidat. De nem biztos, hogy meg is fogadja... :-)

Végülis, az ő élete.

Ez a kitalációs hajlandósága nekem érthetetlen. Szinte mintha nem is nagyon érdekelné a valóság, vagy nagyon is érdekelné, csak nem kap elég infót, és ahelyett csinálja a mese költést? Dehát ha ott is bejövő infót akarna kapni, ahol nincs (a sokszor alaptalan féltékenykedése kapcsán) - akkor meg megintcsak érthetetlen, - miért csinálja, miért jó ez neki.

Alig lehet elhinni, hogy komolyan gondolja... A móltkor már volt egy ötletem, hogy talán azért heccel téged, mert tudja hogy attól valóban felpörögsz, mi több esetleg feldühödsz, - nade ne ez vigyen már "izgalmat" egy kapcsolatba... :-)

Nem megy bele a Balatonba... Nála ez visszaesés, mert még a hideg vízben is bement, nade van aki viszont soha de soha nem menne bele holmi élő vízbe.

Energiahiányos lett ő is, vagy esetleg az egyensúlyérzéke nem a régi, - hát sokminden oka lehet a Balaton elkerülésének. De valószínűleg jobb is, ha nem fürdik, ha valami ellenérzése van a dolog iránt. Balesetveszélyes lehet - még a lemenő lépcső is. Ha van egyáltalán vízbemenő lépcső.

Magadra is azt mondod, hogy felőrlődtél, az az ominőőzus kidőlt fa folyton az erőtlenné válásodra emlékeztet. A minap már úgy gondoltad(tuk) hogy menni fog, - ha apránként is. Van lánc a láncfűrészhez, igyekezz az automatából elhozni, mert cca. egy hétig tartják csak ott. A kiértesítő levélen ott van a határidős dátum.

Most meg kishitűsködsz, hogy nem fogod azt a fatörzset te már sosem feldarabolni. Egyik nap így gondolod, a másik nap meg ellenkezőleg.

Talán várjuk meg a holnapot... :-)

Mert egyébként meg: lehet favágót fogadni, esetleg a faanyagért cserébe ingyen is felaprítja, és el is hordja a cuccot. Az apraját lehet hogy nem fogja, de azzal azért már könnyebb boldogulni.

És lehet állandó segítséget is keríteni, a sok kétemberes kerti dolgaidhoz folyton kellene valaki, osztán nincs senki. Az én kéretlen tanácsom mindig az, hogy köss egy tényleg használható eltartási szerződést.

Ne az legyen a szempont, hogy majdan örököljön utánad valami kedves embered, - hanem hogy most, perpillanat legyen effektív segítséged, akit időnként odahívhatsz ezt-azt megcsinálni neked a ház körül. Vagy odajönne xidőnként kérés nélkül is, hiszen pont erről szólna a dolog.

854. Regin_a (válaszként erre: 853. - Regin_a)
júl. 30. 15:40

Kettőből odanyúltam ahol gondoltam hogy van. ott vol

ilyen könyvet nem szabad eladni. Úgy erős 1000db könyvem volt, örököltem apámtól is, mindig azt mondtam könyvet nem adok el

Kiválogattam vagy 50db-ot, költözésnél örültem hogy volt aki megvette a többit

853. Regin_a
júl. 30. 15:33

Szóba került korábban hogy én erőszakos vagyok és nem értek szót senkivel, nem egyezkedem, azonnal bíróság

Közel nem igy van, de

ESZEMBE JUTOTT EGY RÉGI KÖNYVEM, KEMÉNY KÖTÉS DE GÉPELT KIADÁS

aZ AMERIAKI KARRIER ISKOLA, írója Dale Carnegie

Az élet sok területére ad tanácsot, adott esetben hogy beszéljünk, hogy viselkedjünk ha valamit el akarunk érni

Most jutott eszembe hogy anno volt egy fejezete ha kérni akarod egy ismerősödet valamire, milyen taktikát válassz

Hadd gondolja hogy a segitség is tőle ered és ő jobban ért az adott dologhoz

Nagyobb energiával, szivesebben fog segiteni

Gondold bele magad az ő agyába, gondolkodásába

Valószínű az autószerelő esetében sem gondolkodtam helyesen, nem az ő szemével láttam a helyzetet

Hogy ő sem az enyémmel, az is biztos :)

Érdemes ezt a könyvet megvenni

852. Regin_a (válaszként erre: 849. - Százas Evelin)
júl. 30. 12:46

Nehogy úgy jőjjön ki az a tíz milla, mintha bankot rabolt volna. Ugyanúgy nem tudott mit tenni, mint én a kivont Galant autómmal. Nyakamon ragadt, annó meg a b.nőm nyakán gyűlt apránként

Dehát mindenben nem vagyunk jogértők

Tudtam én hogy meghalt a barátom, de hogy az autójával mi legyen fogalmam se volt róla. Nyilván a gyerekeit illeti, illetné ha érdekelné őket

Éppen tegnap lehúztam a ponyvát és beinditottam. Pücc-re indült, a szivem belefájdult lyan kényelmes, nem kell a nyakamat "behúzni" ha belök és csak ott rohad , ahelyett hogy hasznot hozna az államnak mindenféle adó képében

A barátnőm nem kompromisszumkész, hanem nem tudja adott esetben mit csináljon

A napokban beszélgettünk majd' egy órát egy családi problémáról/nem vagyok érintett benne/

Megnyugodott hogy tényleg és akkormajd úgy tesz ami a beszélgetés végeredménye volt

Azóta szóba se hozta. Én nem meg kérdezek rá

Amit nem kedvelek benne, hogy morzsákból kész sztoriksat költ és nem hagyja hogy egy mondatot vagy eseményt végigmondjak. Ilyenkor magasabb lesz a hangom

A többit szeretem benne :)

Ugyanakkor nem tudom hogy alakulnak az elkövetkezendő napok/hónapo netán évek

Ő aki 19fokos vizben is úszott, az idén még nem volt a Balatonba

Én aki régen 7 tájban keltem és tettem vettem, egyre későbben ébredek és hülyitem magam, az agyam, hogy majd ezt meg azt fogom csinálni

Rendeltem egy úgy láncot a láncfűrészhez, ott hever az automatában a Pennyi mellett, majd megyek érte

Mikor fogom feldarabolni a kidőlt fámat? Soha.

Úgy érzem felörlődtem. Hogy ez mit jelent esetemben? Magam sem tudom, de igy nem megy

No jobbakat mindenkinek

851. Regin_a (válaszként erre: 850. - Tumbo2)
júl. 30. 12:17

Nálam viszont le van szedve a hátulja és a tgeteje a mosógépnek

Volt nagy durrogás villogás, leállitottam és leszedtem a burkolatot semmi égés vagy füst nem látszott

Ésakkormost? Kerestem egy szerelőt, mondta 3 nap és jön. OK

Azért elinditottam egy programot. Máris füst és láng

Ahol bejön a villanyvezeték, rá van kögtve egy spec. kialakitású zavarszűrő kondenzátor. Az füstölt

Utánanéztem a híres Orczy áruházban, pont ugyanolyan volt a képen ami nekem kell. Megrendeltem bekötöttem és a gép vidáman megy

Egy gond van, hogy a rögzitése a lemezburkolathoz 2db. M3 csavar. Van nekem mindenféle csavarom, de ilyen nincs és én kuka, menjek a CSAVARboltba és vegyek 2db. csavart? Égésnek érzem. Nem, illetve majd, vagymégse :)

Most egy ugynevezett gipszkarton csavar és a vezegtékek tartják, de igy mégse akarom visszarakni a burkolatot

850. tumbo2 (válaszként erre: 842. - Regin_a)
júl. 30. 08:57
nemigen jó ötlet.én is ki akartam mosni a sok kapott ruhát,nem mosott a gép.ki akartam szedni,de olyan nehéz volt,forgatni nem tudtam,a kezem levertem.aztán addig kínlódtam vele,míg sikerült.
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook